FINNKINON TIETOSUOJA

Päivitetty 11.12.2018

Finnkino Oy (jäljempänä ”Finnkino” tai ”me”) kerää, tallentaa ja käsittelee henkilötietoja rekisterinpitäjänä Finnkinon verkkosivuston ja mobiilisovelluksen ja niihin liittyvien palvelujen tarjoamiseksi (jäljempänä myös ”palvelut”). Olemme sitoutuneet noudattamaan soveltuvaa lainsäädäntöä Finnkinon toiminnassa. Keräämme, tallennamme ja käsittelemme muutoin henkilötietojasi tässä kuvatun tietosuojakäytännön mukaisesti.

TIETOJENKÄSITTELY PÄHKINÄNKUORESSA

  • Keräämme henkilötietojasi, kun asioit toimipisteessämme taikka verkko- tai mobiilipalvelussamme. Tietojasi käsitellään, kun rekisteröidyt Finnkino Lab -ohjelmaan, ostat elokuvalippuja, tilaat uutiskirjeen, osallistut markkinointikampanjaan tai kyselytutkimukseen, annat palautetta tai olet yhteydessä asiakaspalveluumme. Laadun varmistamiseksi sekä palvelun kehittämiseksi saatamme nauhoittaa asiakaspalvelupuhelun.
  • Keräämämme tiedot voivat olla sellaisia, joita annat itse kirjautumisen tai kampanjaan osallistumisen yhteydessä tai tietoja jotka tallentuvat samalla kun käytät palveluita (esimerkiksi evästeet, sijaintitiedot ja IP-osoitteet).
  • Käsittelemme tietojasi palvelujemme toteuttamisessa ja uusien elämysten suunnittelemisessa. Kerättyjen tietojen käsittely auttaa meitä analysoimaan asiakkaidemme mieltymyksiä ja toiveita.
  • Yhdistelemme keräämiämme tietoja toisiinsa ja luomme profiileja, joiden avulla pyrimme personoimaan palvelujamme ja markkinointia.
  • Lähetämme sinulle lain sallimissa rajoissa suostumuksen tai asiakkuuden perusteella sähköistä suoramarkkinointia ja kohdennamme henkilötietojesi käsittelyn avulla sinulle juuri sinua kiinnostavaa markkinointia.
  • Hyödynnämme henkilötiedoista analysoituja ja profiloituja asiakassegmenttejä kolmansien osapuolien kohdennetun markkinoinnin toteuttamiseksi verkkosivustollamme.
  • Kunnioitamme yksityisyydensuojaasi kaikessa suorittamassamme käsittelyssä. Käsittelemme mahdollisuuksien mukaan pseudonimisoituja tietoja ja segmenttitietoja. Emme käsittele sinuun suoraan yhdistettävissä olevia tietoja, ellei se ole välttämätöntä käsittelyn tarkoitusten toteuttamiseksi.
  • Voit itse vaikuttaa siihen, miten käsittelemme henkilötietojasi. Kerromme sinulle oikeuksistasi rekisteröitynä ja siitä, miten voit niitä käyttää.
  • Finnkinon tuotteet ja palvelut on tyypillisesti tarkoitettu kaikille yleisöille. Finnkino ei kuitenkaan tietoisesti kerää henkilötietoja alle 15-vuotiaista lapsista ilman heidän vanhempiensa tai huoltajiensa suostumusta.

 

  1. YHTEYSTIEDOT
  2. MILLAISIA HENKILÖTIETOJA KÄSITTELEMME?
  3. MIHIN TARKOITUKSIIN KÄSITTELEMME TIETOJA?
  4. MILLÄ PERUSTEELLA MEILLÄ ON OIKEUS KÄSITELLÄ TIETOJASI?
  5. LUOVUTAMMEKO HENKILÖTIETOJASI?
  6. SIIRRÄMMEKÖ HENKILÖTIETOJASI KOLMANTEEN MAAHAN?
  7. MITEN KAUAN SÄILYTÄMME HENKILÖTIETOJASI?
  8. REKISTERÖIDYN OIKEUDET: MITEN VOIT VAIKUTTAA HENKILÖTIETOJESI KÄSITTELYYN?
  9. NÄIN HARJOITAT TIETOSUOJAA KOSKEVIA OIKEUKSIASI
  10. OIKEUS TEHDÄ VALITUS VALVONTAVIRANOMAISELLE
  11. MISTÄ KERÄÄMME HENKILÖTIEDOT?
  12. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TURVALLISUUS: MITEN SUOJAAMME HENKILÖTIETOJASI?
  13. EVÄSTEET JA KÄYTTÄJIEN SEURAAMINEN
  14. SOSIAALINEN MEDIA
  15. MUUTOKSET FINNKINON TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖIHIN

 

1 YHTEYSTIEDOT

Finnkino Oy
tietosuoja@finnkino.fi
Mannerheimintie 113, 00280 Helsinki

2 MILLAISIA HENKILÖTIETOJA KÄSITTELEMME?

Verkkokauppa

Kun ostat lippuja tai muita tuotteita verkkokaupastamme, käsittelemme seuraavia antamiasi henkilötietoja:

  • Rekisteröitymisen yhteydessä luotu salasana ja käyttäjätunnus
  • Tiedot ostoksistasi
  • Tilitiedot, luottokorttitiedot ja maksutiedot
  • Laskutus- ja perintätiedot
  • Tiedot Finnair Plus -pisteiden, S-etukortin, Plussa-edun tai Veikkaus-kortin käyttämisestä verkkokaupassamme
  • Tiedot käytetyistä alennuksista ja etuuksista sekä muista mahdollisista erityistilanteista kuten pyörätuolipaikan varaamisesta
  • Tiedot varauksista ja peruutuksista sekä virhetilanteiden perusteella maksetuista hyvityksistä
  • Tiedot asiakassegmentistä ja profiilistasi
  • Tiedot kielivalinnoistasi tai muista vastaavista valinnoista

Nämä tiedot ovat välttämättömiä ostosten tekemiseksi verkkokaupassamme.

Finnkino Lab

Jos liityt Finnkino Lab -asiakkuusohjelmaamme, käsittelemme verkkokaupan asiakkaiden kohdalla käsiteltyjen tietojen lisäksi myös seuraavia asiakkuusohjelmaan liittyviä tietoja:

  • Tiedot luomastasi asiakasprofiilista (käyttäjätunnus ja salasana sekä asiakkuusohjelmaan liittymisen päivämäärästä)
  • Tiedot markkinointiluvasta tai –kiellosta
  • Tilaus- ja ostoskäyttäytymistiedot
  • Tiedot asiakastyypistä (esimerkiksi eläkeläinen, varusmies tai opiskelija)
  • Tiedot eduista ja kampanjoista joihin olet osallistunut tai joita olet hyödyntänyt asiakkuusohjelman kautta
  • Tuotteiden ja palveluiden toimitustiedot

Nämä tiedot ovat välttämättömiä, jos haluat liittyä Finnkino Lab -asiakkuusohjelmaamme.

Finnkinon uutiskirjeen tilaajat

  • Tiedot suostumuksestasi, kuten tieto suostumusajankohdasta ja –tavasta
  • Yhteystiedot
  • Tiedot siitä, oletko avannut uutiskirjeitä ja mitä linkkejä olet klikannut

Verkkosivusto

Käsittelemme henkilötietojasi, kun asioit Finnkinon verkkosivuilla tai mobiilisovelluksessa, vaikka et olisikaan kirjautunut palveluumme. Kun siirryt Finnkinon verkkosivuille tai mobiilisovellukseen käsittelemme seuraavia tietojasi:

  • IP-osoite
  • Selailun ajankohta
  • Miltä verkkosivuilta olet tulossa ja mille verkkosivuille siirryt seuraavaksi
  • Mitä linkkejä tai mainoksia klikkaat ja mitä mainoksia tai muita sisältöjä olet katsonut,
  • Miten kauan istunto kestää
  • Selaimesi (esimerkiksi Firefox tai Google Chrome) tai sovelluksen tyyppi ja muut vastaavat tiedot.
  • Verkkosivuanalytiikan avulla johdettua tai profiloitu tieto
  • Sijaintitiedot

Näiden tietojen käsitteleminen on osin välttämätöntä verkkosivustomme ja mobiilisovelluksemme toiminnan takaamiseksi. Voit vaikuttaa selailun yhteydessä kerättyjen tietojen käsittelyyn muuttamalla selainasetuksiasi. Katso lisää evästeiden ja muiden seurantatekniikoiden käyttämisestä täällä.

Käsittelemme myös tietoja, jotka itse annat asiakaspalvelulle. Keräämme ja tallennamme asiakasviestintään ja yhteydenottoihin liittyvät tiedot sekä tiedot reklamaatioista ja asiakaspalautteista.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun osalta käsittelemme seuraavia tietoja:

  • Verkkosivuilla olevan palautelomakkeen kautta annetut pakolliset tiedot, kuten sähköpostiosoite ja nimi sekä muut asiakkaan kertomat henkilötiedot.
  • Sähköpostin kautta lähetetyt henkilötiedot, kuten sähköpostiosoite sekä asiakkaan muut antamat tiedot.
  • Asiakaspalvelupuhelun aikana ilmoitetut henkilötiedot. Saatamme tallentaa asiakaspalvelupuhelut laadun varmistamiseksi sekä palvelun kehittämiseksi.
  • Chatin kautta lähetetyt asiakkaan ilmoittamat henkilötiedot.

3 MIHIN TARKOITUKSIIN KÄSITTELEMME TIETOJA?

3.1 Finnkinon palveluiden ja myynnin kehittäminen, profilointi

Käsittelemme henkilötietojasi Finnkinon tuotteiden, palveluiden sekä myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen ja hallintaan sekä käyttökokemusten kehittämiseen.

Yhdistämme eri palveluiden yhteydessä kerättyjä tietoja siltä osin, kuin tiedot on kerätty samaan käyttötarkoitukseen ja teemme tilastoja tuotteiden ja palveluiden kehittämisen edellyttämässä laajuudessa. Luomme tietojesi avulla asiakasprofiileja, joita hyödynnämme sekä palvelujemme kehittämisessä että markkinoinnin kohdentamisessa. Voimme yhdistää esimerkiksi evästeiden avulla kerättyjä tietoja asiakastilisi tietoihin. Tietojasi profiloidaan palveluidemme personoimiseksi sekä suositusten ja kohdennetun mainonnan esittämiseksi. Verkkopalvelumme voi esimerkiksi muistaa, mitä tapahtumia olet selannut, jotta voimme tehdä seuraavasta käyntikerrastasi sinulle sopivamman näyttämällä elokuvanäytöksiä ja muuta sisältöä, jotka liittyvät edelliseen käyntikertaasi. Emme suorita automaattista päätöksentekoa profiloinnin perusteella.

Lisäksi käsittelemme henkilötietojasi tarpeen mukaan myös väärinkäytösten ehkäisyyn ja tutkintaan.

3.2 Verkkokaupan ostosten toteuttaminen

Käsittelemme henkilötietojasi tekemiesi varausten ja ostojen hallinnointiin, maksutapahtumien toteuttamiseen sekä muiden vastaavien velvoitteiden täyttämiseen. Lisäksi käsittelemme tietojasi alennusten ja etujen tarjoamiseksi sekä reklamaatioiden, virhetilanteiden ja muiden häiriötilanteiden selvittämiseksi.

3.3 Finnkino Lab –asiakkuusohjelman edistäminen

Käsittelemme Finnkino Lab –asiakkuusohjelmaan liittyneiden henkilöiden tietoja asiakkuusohjelmaan liittyvien palvelujen tuottamiseen, asiakassuhteen hoitamiseen ja ylläpitoon, laskutukseen, etämyyntiin, palvelun käytön tutkimiseen ja palvelun edelleen kehittämiseen, suoramarkkinointiin sekä mielipide- ja markkinatutkimuksiin.

3.4 Asiakasviestintä ja suoramarkkinointi

Käsitellemme henkilötietojasi asiakaspalautteen vastaanottamiseen ja palautteeseen vastaamiseen. Henkilötietojasi käsitellään asiakasviestintää varten myös silloin, kun lähetämme sinulle tuotteistamme ja palveluistamme ilmoituksia ja viestintää, jotka eivät sisällä markkinointia.

Vaikka kieltäisit suoramarkkinoinnin, voimme kuitenkin edelleen lähettää sinulle Finnkinoa ja palveluitamme koskevia ilmoituksia, esimerkiksi informoida sinua palveluiden vika- ja häiriötilantilanteista ja ottaa sinuun yhteyttä tässä tarkoituksessa.

Jos olet tilannut uutiskirjeemme tai antanut muussa yhteydessä suostumuksesi sähköisen suoramarkkinoinnin lähettämiseen, tai joissain tapauksissa silloin, kun olet antanut meille sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi tuotteen tai palvelun hankinnan yhteydessä ja päätämme käyttää kyseistä yhteystietoa vastaavien tuotteiden tai palvelujen suoramarkkinoinnissa, käsittelemme henkilötietojasi lain sallimissa rajoissa uutiskirjeen tai muun sähköisen suoramarkkinoinnin lähettämiseksi.

Sinulla on oikeus milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi ja kieltää suoramarkkinoinnin lähettäminen. Näissä tapauksissa säilytämme tiedon antamastasi suoramarkkinointikiellosta niin kauan kuin käsittelemme sinusta muita henkilötietoja.

3.5 Kohdennettu markkinointi

Käsittelemme henkilötietojasi tehdäksemme tuotteistamme ja palveluistamme henkilökohtaisempia ja kohdennetumpia, esimerkiksi tekemällä suosituksia ja näyttämällä sinulle kohdennettuja sisältöjä palveluissamme. Kohdistamme markkinointia myös sijaintitietojen perusteella, jos olet antanut suostumuksesi sijaintitietojesi käsittelyyn.

4 MILLÄ PERUSTEELLA MEILLÄ ON OIKEUS KÄSITELLÄ TIETOJASI?

4.1 Oikeutettu etu

Finnkinon oikeus käsitellä sinun henkilötietojasi perustuu osin asiakassuhteen synnyttämään oikeutettuun etuun. Käsittelemme tietojasi esimerkiksi lippujen myymiseksi ja Finnkino Lab –asiakkuusohjelman palvelujen tarjoamiseksi. Henkilötietojen käsittelyyn liittyy myös profilointia ja markkinoinnin kohdentamista.

Olemme tehneet intressipunninnan, jonka perusteella olemme todenneet, että rekisteröityjen perusoikeudet ja vapaudet eivät syrjäytä Finnkinon oikeutettua etua käsitellä henkilötietoja asiakassuhteen perusteella. Sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseen liittyvällä perusteella henkilötietojen käsittelyä joka perustuu Finnkinon oikeutettuun etuun. Tällöin arvioimme, onko henkilötietojen käsittelyn jatkamiselle olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää oikeutesi ja etusi. Voit lukea lisää oikeuksistasi täältä.

4.2 Sopimus

Käsittelemme henkilötietoja sellaisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, jossa olet osapuolena, tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi pyynnöstäsi.

Käsittelemme Finnkino Lab –asiakkuusohjelmaan liittyneiden henkilöiden henkilötietoja Finnkino Lab –jäsenyydestä tehdyn sopimuksen perusteella. Sopimus syntyy, kun informoimme selkeästi asiakkaita Finnkino Lab –asiakkuusohjelman sitovista ehdoista verkkosivustollamme ja asiakas rekisteröityy Finnkino Lab –asiakkuusohjelmaan.

Myös verkkopalveluun rekisteröitymiseen ja verkkokaupassa tehtyihin ostoksiin liittyvä henkilötietojen käsittely toteutetaan sopimuksen perusteella siltä osin, kuin henkilötietojen käsittely on tarpeen rekisteröitymistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi taikka lippujen ostoa koskevan sopimuksen täytäntöönpanemiseksi tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi pyynnöstäsi.

4.3 Suostumus

Käsittelemme henkilötietojasi suostumuksen perusteella siltä osin, kuin olet antanut suostumuksesi sähköiseen suoramarkkinointiin ja lähetämme sinulle säännöllisesti Finnkinon uutiskirjeen tai muuta sähköistä suoramarkkinointia.

Käsittelemme myös evästeiden avulla kerättyjä henkilötietojasi evästeiden asettamista koskevan suostumuksen perusteella.

Jos käytät mobiilisovellustamme, käsittelemme sijaintitietojasi silloin kun olet antanut suostumuksesi sijaintitietojen käsittelyyn.

Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn milloin tahansa. Voit peruuttaa suostumuksesi sähköiseen suoramarkkinointiin ilmoittamalla asiasta yhteyshenkilöllemme tai klikkaamalla jokaisen suoramarkkinointiviestin alakulmassa olevaa peruutuslinkkiä.

5 LUOVUTAMMEKO HENKILÖTIETOJASI?

5.1 Markkinointitarkoitukset

Siirrämme henkilötiedoista koottuja asiakassegmenttejä ja profiileja kolmansien osapuolien kohdennetun markkinoinnin toteuttamiseksi verkkopalvelussamme.

Emme luovuta henkilötietojasi kolmansien osapuolien suoramarkkinointimarkkinointitarkoituksiin.

5.2 Lakisääteiset luovutukset ja viranomaismääräykset

Luovutamme henkilötietojasi myös kulloinkin voimassa olevan lain tai pakottavan viranomaismääräyksen perusteella. Tulevaisuudessa voimme luovuttaa henkilötietojasi mahdolliselle ostajalle tai tämän neuvonantajalle mahdollisen yritysjärjestelyn yhteydessä.

5.3 Ulkoistettu henkilötietojen käsittely

Siirrämme henkilötietojasi Finnkinon valikoimille yhteistyökumppaneille, joille olemme ulkoistaneet henkilötietojen käsittelyä sisältäviä tehtäviä. Yhteistyökumppanit käsittelevät henkilötietojasi Finnkinon lukuun osapuolten välisen yhteistyösopimuksen perusteella. Tällöin tietojen käsittelijällä ei ole oikeutta käsitellä siirrettyjä tietoja omaan lukuunsa tai omiin tarkoituksiinsa. Siirrämme henkilötietojasi IT-palveluntarjoajille ja taloushallinnon palveluntarjoajille tietojen säilyttämiseksi ja käsittelemiseksi Finnkinon ohjeiden mukaan Finnkinon tässä kuvauksessa määrittelemiin tarkoituksiin.

6 SIIRRÄMMEKÖ HENKILÖTIETOJASI KOLMANTEEN MAAHAN?

Siirrämme henkilötietojasi EU- ja ETA -alueen ulkopuolelle tarpeen mukaan kun käytämme kolmansissa maissa sijaitsevia palveluntarjoajia. Varmistamme sopimuksilla, että kaikki palveluntarjoajamme ja palveluntarjoajiemme alihankkijat noudattavat soveltuvan tietosuojalainsäädännön asettamia vaatimuksia henkilötietojen siirron yhteydessä.

Tietojen siirrossa käytetään esimerkiksi EU:n komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita. Lisäksi osa Yhdysvalloissa sijaitsevista palveluntarjoajistamme on sitoutunut Privacy Shield –järjestelyyn, joka takaa riittävän tietosuojan tason kyseisissä yrityksissä. Voit lukea lisää Privacy Shield -sertifioinnista täältä: https://www.privacyshield.gov/welcome.

7 MITEN KAUAN SÄILYTÄMME HENKILÖTIETOJASI?

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeen kohdassa 3 kuvattujen henkilötietojen käsittelyn tarkoitusten kannalta tai lakisääteisten velvollisuuksiemme noudattamiseksi.

Henkilötietojen säilytysajat määräytyvät seuraavilla perusteilla:

  • Jos et ole kirjautunut Finnkinon verkkokauppaan tai Finnkino Lab-asiakastilillesi viimeisen kahdenkymmenenneljän (24) kuukauden aikana, pyydämme sinua uudistamaan käyttöoikeutesi. Jos et reagoi pyyntöömme, katsomme asiakassuhteen päättyneeksi.
  • Jos olet tehnyt hankintoja verkkokaupassamme kirjautumatta palveluumme, säilytämme henkilötietojasi kahdentoista (12) kuukauden ajan, jonka jälkeen tietoja säilytetään niin kauan kuin se on tarpeen kuluttajansuojaan ja kirjanpitoon liittyvien lakisääteisten velvoitteidemme hoitamiseksi.
  • Jos olet tilannut uutiskirjeemme tai antanut muuten suostumuksen suoramarkkinoinnin lähettämiseen, säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin uutiskirjeen tilaus on voimassa. Jos peruutat uutiskirjeen tilauksen eli peruutat suostumuksesi sähköisen suoramarkkinoinnin lähettämiseen, lopetamme uutiskirjeen toimituksen sinulle ilman aiheetonta viivytystä, mutta säilytämme peruutuksen jälkeen tietoa markkinointikiellosta niin kauan kuin henkilötietojasi käsitellään muihin tarkoituksiin esimerkiksi verkkokaupan hankintojen tai Finnkino Lab –asiakkuuden perusteella.
  • Jos olet osallistunut Finnkinon järjestämään arvontaan tai kampanjaan, mutta sinulla ei ole muuta yhteyttä meihin esimerkiksi asiakkuuden tai markkinointiluvan perusteella, säilytämme henkilötietojasi yhden (1) vuoden kampanjan päättymisen jälkeen, elleivät lainsäädännölliset velvoitteemme edellytä pidempää säilytysaikaa.
  • Asiakaspalveluun toimitetut sähköpostitse, chatin välityksellä tai palautelomakkeen kautta lähetetyt tiedot poistetaan automaattisesti yhden (1) vuoden jälkeen. Mahdolliset puhelunauhoitteet poistetaan 210 päivän kuluttua nauhoituksen ajankohdasta.

Poistamisen sijaan muutamme toisinaan tiedot sellaiseen muotoon, ettei sinua voi enää tunnistaa tietojen perusteella. Käsittelemme tällaisia anonymisoituja tietoja analysointi- ja tutkimustarkoituksiin sekä liiketoimintamme, palvelujen ja tuotteiden kehittämiseen.

8 REKISTERÖIDYN OIKEUDET: MITEN VOIT VAIKUTTAA HENKILÖTIETOJESI KÄSITTELYYN?

Voit harjoittaa tietosuoja-asetuksen mukaisia rekisteröidyn oikeuksia näiden ohjeiden avulla. Voit saada lisätietoa ja ohjeistusta oikeuksistasi ottamalla yhteyttä yhteyshenkilöömme.

Toimitamme sinulle ilman aiheetonta viivytystä ja viimeistään kuukauden kuluessa yhteydenotostasi tiedot toimenpiteistä joihin olemme ryhtyneet oikeuksiesi toteuttamiseen liittyvien pyyntöjen johdosta. Jos esität useita pyyntöjä tai jos pyyntösi on erityisen monimutkainen, voimme tarpeen mukaan jatkaa vastauksen määräaikaa enintään kahdella kuukaudella. Ilmoitamme sinulle erikseen tällaisesta viivästymisestä kuukauden sisällä pyynnöstäsi.

Huomaathan, että voimme tarpeen mukaan pyytää sinua toimittamaan lisätietoja henkilöllisyytesi vahvistamiseksi.

8.1 Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada Finnkinolta vahvistus siitä, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja. Sinulla on lisäksi oikeus saada pääsy sinua itseäsi koskeviin henkilötietoihin sekä tietosuoja-asetuksen mukaiset tiedot henkilötietojen käsittelystä.

Emme anna sinulle pääsyä sellaisiin tietoihin, jotka ovat Finnkinon liikesalaisuuksia tai luottamuksellisena pidettäviä tietoja taikka tietoja jotka voisivat loukata toisen henkilön yksityisyydensuojaa.

Kun käytät oikeuttasi saada pääsyn tietoihin, me toimitamme sinulle jäljennöksen käsittelemistämme sinua koskevista henkilötiedoista. Jos pyydät useampia jäljennöksiä, voimme periä niistä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun. Jos esität pyynnön sähköisesti, toimitamme tiedot sinulle yleisesti käytetyssä sähköisessä muodossa, paitsi jos pyydät toimitusta suullisesti tai paperisena.

8.2 Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus pyytää meitä oikaisemaan tai täydentämään sinua itseäsi koskevat epätarkat ja virheelliset tiedot ilman aiheetonta viivytystä. Voimme pyytää sinua toimittamaan lisäselvitystä, jos tarvitsemme lisätietoja esimerkiksi henkilöllisyytesi varmistamiseksi tai toimittamiesi uusien tietojen paikkansapitävyyden vahvistamiseksi.

8.3 Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus saada Finnkino poistamaan sinua itseäsi koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, jos:

  • henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin (jos et esimerkiksi ole enää asiakas ja viimeiset lippuostokset tai muut asiakastapahtumat on tehty useita vuosia sitten);
  • vastustat henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä tai vastustat henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin;
  • Finnkino on käsitellyt henkilötietoja lainvastaisesti; tai
  • henkilötiedot on poistettava Finnkinoon sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

Arvioimme oikeutesi ja mahdollisuutemme poistaa tiedot tapauskohtaisesti. Pyrimme kunnioittamaan toiveitasi ja oikeuttasi tietojen poistamiseen lain sallimissa rajoissa.

8.4 Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus vaatia, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä siten, että henkilötietoja saa säilyttämisen lisäksi käsitellä ainoastaan sinun suostumuksellasi tai oikeudellisen vaateen esittämiseksi, laatimiseksi tai puolustamiseksi taikka toisen henkilön oikeuksien suojaamiseksi jos:

  • kiistät henkilötietojesi paikkansapitävyyden, jolloin rajoitamme käsittelyä tietojen paikkansapitävyyden varmistamisen ajaksi;
  • käsittelemme henkilötietojasi lainvastaisesti, ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan henkilötietojen käytön rajoittamista;
  • Finnkino ei tarvitse enää henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin ja muutoin poistaisimme tai anonymisoisimme tietosi, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen esittämiseksi, laatimiseksi tai puolustamiseksi; tai
  • olet vastustanut henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella ja odotat sen toteamista, syrjäyttävätkö Finnkinon oikeutetut edut vastustamisesi perusteet.

8.5 Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Jos olet itse toimittanut henkilötietosi meille esimerkiksi liittyessäsi Finnkino Lab –asiakkuusohjelmaan tai kirjautuessasi verkkokauppaamme, sinulla on oikeus saada kyseiset henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa sekä oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, siltä osin kuin:

  • suoritamme käsittelyä automaattisesti; ja
  • käsittely perustuu joko suostumukseesi (kuten uutiskirjeen tilauksen kohdalla) tai henkilötietojesi käsittely on tarpeen sopimuksen, esimerkiksi Finnkino Lab –asiakkuusohjelman sopimuksen tai verkkokaupan sopimuksen täytäntöön panemiseksi.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen rajoittuu menettelyyn, joka ei vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin tai vapauksiin. Emme toimita tai siirrä sinulle tai toiselle rekisterinpitäjälle muiden henkilöiden henkilötietoja tai Finnkinon liikesalaisuuksiksi luettavia tietoja.

Sinulla ei ole oikeutta siirtää tietoja järjestelmästä toiseen, jos kyseisiä henkilötietoja käsitellään Finnkinon oikeutetun edun tai lakisääteisen velvoitteen perusteella.

8.6 Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella siltä osin kuin käsittelymme perustuu oikeutettuun etuun, jos suorittamallemme käsittelylle ei ole olemassa tärkeää ja perusteltua syytä, joka syrjäyttäisi sinun oikeutesi ja vapautesi.

Lisäksi sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin. Voit myös vastustaa suoramarkkinointia varten suorittamaamme profilointia. Emme enää lähetä sinulle suoramarkkinointia tai käsittele henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksessa tämän vastustamisoikeuden käyttämisen jälkeen.

9 Näin harjoitat tietosuojaa koskevia oikeuksiasi

9.1 Viestintää koskevat muutokset ja uutiskirjeen peruuttaminen

Pääset muuttamaan Finnkinon viestintää koskevia asetuksiasi helposti Oma profiili –valikosta sisäänkirjautumisen jälkeen.

9.2 Tietosuojaa koskevien rekisteröidyn oikeuksien harjoittaminen

Voit lähettää Finnkinolle pyynnön harjoittaaksesi tietosuojaa koskevia oikeuksiasi seuraavien ohjeiden avulla:

  1. Kerro tarkasti ja selkeästi, mitä henkilötietoihisi liittyviä rekisteröidyn oikeuksia haluat harjoittaa

  2. Todenna henkilöllisyytesi antamalla viestissä seuraavat tiedot:
    • nimi
    • sähköposti
    • puhelinnumero
    • osoitetiedot
    • syntymäaika
    • sekä JOKO:

    a) Kahden viimeisen ostotapahtuman numerot (katso ohje alta), TAI
    b) Kuva henkilöllisyystodistuksen molemmista puolista tai passista. Lisäksi kuva henkilöllisyystodistuksen/passin kuvasivusta omien kasvojesi vieressä.

    Ostotapahtuman numero Omassa profiilissa:

    • Kirjaudu Omaan profiiliisi
    • Valitse Ostotapahtumat-välilehti, josta näet kaikki tekemäsi ostot
    • Avaa osto Tiedot-napista ja löydät oston numeron oston tiedoista ylimpänä

     

  3. Lähetä pyyntö sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@finnkino.fi otsikolla ’Pyyntö koskien henkilötietojen käsittelyä’. Käytä viestin lähettämiseen samaa sähköpostiosoitetta, jolla olet rekisteröitynyt asiakkaaksi.

Vastaamme asiakaspyyntöihin 30 päivän kuluessa ylläolevien ohjeiden mukaisesti koostetun pyynnön vastaanottamisesta.

10 OIKEUS TEHDÄ VALITUS VALVONTAVIRANOMAISELLE

Sinulla on oikeus tehdä valitus Suomen tietosuojavaltuutetulle tai muulle toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, jos katsot, että henkilötietojesi käsittelyssä on loukattu tietosuoja-asetukseen perustuvia oikeuksiasi.

11 MISTÄ KERÄÄMME HENKILÖTIEDOT?

Keräämme henkilötietojasi sinulta itseltäsi sähköisten lomakkeiden avulla verkkosivuillamme sekä mobiilisovelluksessamme. Keräämme henkilötietoja myös kampanjoiden ja asiakaspalvelutilanteiden yhteydessä sekä sosiaalisen median tilien ja evästeiden avulla.

Keräämme ja päivitämme henkilötietoja ja profiiliasi myös yhteistyökumppaneilta saamiemme tietojen avulla sekä henkilötietoja koskevia palveluja tarjoavilta viranomaisilta ja yrityksiltä, kuten Väestörekisterikeskuksesta ja luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä.

Lisäksi keräämme ja päivitämme henkilötietoja verkkosivujen evästeiden ja muiden seurantatekniikkojen avulla.

12 HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TURVALLISUUS: MITEN SUOJAAMME HENKILÖTIETOJASI?

Tuotamme ja suunnittelemme kaikki palvelumme tietosuoja ja tietoturva huomioiden. Tietokannat ja järjestelmät on suojattu palomuureilla, salasanoilla ja muilla teknisillä keinoilla ulkoisia tietomurtoja vastaan. Huolehdimme asianmukaisesti tietoliikenneturvallisuudesta ja henkilötietojen käsittelyyn liittyvistä riskeistä ottaen huomioon riskin todennäköisyys ja suojattavan tiedon luonne. Rajoitamme pääsyn henkilötietoihin ainoastaan valtuutetuille henkilöille, joilla on oikeutettu tarve käsitellä kyseessä olevia henkilötietoja.

Palvelumme voivat sisältää linkkejä kolmansien osapuolien verkkosivustoille tai palveluihin, joihin soveltuvat niiden omat tietosuojakäytännöt. Suosittelemme, että tutustut tällaisten kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöihin huolellisesti erikseen. Finnkino ei vastaa tällaisten kolmansien osapuolien tietosuojakäytännöistä tai henkilötietojen käsittelystä.

13 EVÄSTEET JA KÄYTTÄJIEN SEURAAMINEN

13.1 Evästeet

Käytämme verkkosivuillamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita palvellaksemme asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka voidaan toimittaa päätelaitteellesi, kun vierailet verkkosivustollamme. Käytämme evästeitä verkkopalvelumme toiminnallisuuksien mahdollistamiseksi, kuten kirjautumisen ja ostoskoriominaisuudentoteuttamiseksi.

Evästeiden avulla keräämme tietoja käyttämistäsi päätelaitteista ja käyttäytymisestäsi palvelussamme, kuten tietoja siitä, miltä sivulta olet saapunut palveluumme, mitä selainta käytät tai milloin ja mitä palvelun osiota olet selannut. Käytämme näitä tietoja esimerkiksi verkkopalvelumme käyttömukavuuden kehittämiseen, kävijädatan analysoimiseen, asiakastutkimukseen, sisältöjen personointiin sekä viestinnän ja markkinoinnin kohdentamiseen ja mainonnanhallintaan.

Kolmannet osapuolet kuten Adform, Frosmo ja Hotjar voivat luvallamme asettaa evästeitä verkkosivustollemme toimittaakseen meille tietoja tai yksilöidyn käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Kolmannet osapuolet voivat luvallamme asettaa evästeitä verkkosivustollemme markkinoinnin kohdentamista varten.

13.2 Miten kiellät evästeiden käytön?

Sinulla on mahdollisuus koska tahansa estää evästeiden käyttö kokonaan tai osittain muuttamalla selaimesi asetuksia. Voit halutessasi myös poistaa aiemmin tallentuneet evästeet. Huomaathan, että evästeiden käytön estäminen saattaa kuitenkin vaikuttaa verkkosivustomme ja palveluidemme osien tai toimintojen käyttämiseen tai jopa estää niiden käyttämisen kokonaan.

13.3 Google AdWords ja Google Analytics

Käytämme Google AdWords –teknologiaa, joka antaa meille mahdollisuuden tehdä kohdennettua mainontaa Google Partner -verkon sivuilla niille käyttäjille, jotka ovat vierailleet verkkosivustollamme ja osoittaneet kiinnostusta tarjontaamme. Kun vierailet verkkosivustollamme, päätelaitteellesi tallennetaan eväste, jotta sinut voidaan tunnistaa uudelleen kun vieraillet mainontakumppanimme sivulla.

Tämän lisäksi analysoimme toimintaasi ja kohdennamme sinulle mainontaa sen perusteella. Evästeeseen tallennettuja tietoja ei liitetä muihin käyttäjäprofiiliin kuuluviin henkilökohtaisiin tietoihin. Käyttämällä tätä verkkosivustoa annat suostumuksesi sille, että Google saa käsitellä sinusta kerättyjä tietoja edellä kuvatulla tavalla ja edellä mainittuun tarkoitukseen.

Käytämme Google Analytics –verkkoanalysointiohjelmaa, joka käyttää niin kutsuttuja "evästeitä", tekstitiedostoja, jotka ovat tietokoneeseen tallennettuja tekstitiedostoja, joilla analysoidaan, miten käytät sivustoa.

Google käyttää näitä tietoja arvioidakseen sivuston käyttöäsi, laatiakseen raportteja sivuston liikenteestä verkkosivuston operaattoreille ja voidakseen tarjota muita sivustoliikennettä ja internetin käyttöä koskevia palveluita.

Voit myös estää evästeiden avulla kerättyjen verkkosivustomme käyttöön liittyvien tietojen (kuten IP-osoitteesi) keräämisen ja käyttämisen Googlessa lataamalla ja asentamalla seuraavasta linkistä selainlisäosan: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=fi. Huomaathan, että tämä lisäosa on selain- ja tietokonekohtainen. Voit tutustua Googlen tietosuojakuvaukseen täällä: http://www.google.com/intl/fi/policies/privacy/.

14 SOSIAALINEN MEDIA

Keräämme henkilötietoja Finnkinon kolmansien osapuolten tarjoamien sosiaalisen median tilien kautta, kun otat meihin yhteyttä ja siirryt sosiaalisen median palveluista meidän verkkosivuillemme tai palveluihimme.

Verkkosivustomme sisältää myös sosiaalisen median ”yhteisöliitännäisiä”, kuten Facebookin, Twitterin tai Instagramin ”Tykkää” ja/tai ”Jaa” -painikkeen. Yhteisöliitännäiset voivat mahdollistaa kolmansien osapuolten kerätä tietoa palveluidemme käytöstä, jos olet kirjautuneena kyseiseen palveluun. Jos et ole kirjautuneena palveluumme tai jos sinulla ei ole kyseisen sosiaalisen median palvelun käyttäjätiliä, kyseinen kolmas osapuoli voi kerätä sinusta vain rajoitetumpia tietoja.

Voit tutustua yhteisöpalveluiden ehtoihin kussakin palvelussa. Facebookin tietosuojaa koskevat tiedot löydät täältä, Twitterin tiedot löydät täältä ja Instagramin osalta tiedot löytyvät täältä.

15 MUUTOKSET FINNKINON TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖIHIN

Voimme ajoittain tehdä muutoksia tietosuojakäytäntöihimme esimerkiksi omien toimintatapojemme tai lainsäädännön ja tulkintakäytäntöjen muutosten perusteella. Suosittelemme, että tutustut tietosuojainformaatioomme säännöllisesti, jotta saat kattavat tiedot mahdollisesti tehdyistä muutoksista.

Kun muutamme tietosuojakäytäntöjämme, ilmoitamme muutoksista verkkosivustollamme.