Maxim

Ohjelmisto

 

Maxim

Kluuvikatu 1, 00100 Helsinki

Teatterien aukioloajat löydät täältäTurvallisuuskäytännöistämme voit lukea lisää täältä.

 

Esittely

Suomen vanhin elokuvateatteri, Helsingin Kluuvikadulla sijaitseva Maxim avasi ovensa jälleen helmikuussa 2018. Perinteikäs art house -elokuvateatteri on remontoitu täydellisesti vanhoja perinteitä ja arkkitehtuuria kunnioittaen. 1900-luvun art house -henki näkyy niin ohjelmistossa kuin teatterin sisustuksessa.

Kahdessa uudistetussa elokuvasalissa on kaikkiaan 249 asiakaspaikkaa. Molemmissa saleissa on varta vasten teatteriin teetetyt mukavat nojatuolit pienine pöytineen. Maxim on kokonaan premium-teatteri. Tämä tarkoittaa, että normaaleja sarjalippuja käytettäessä näytöksissä on lisämaksu.

Maximin ruoka- ja juomatarjoilut

Elokuvanautintoa voi täydentää tapasannoksilla, jotka sisältävät laadukkaista raaka-aineista valmistettuja erilaisia herkullisia makupaloja. Maximin ruokien suunnittelusta ja valmistuksesta vastaa Fazer Cafe, joka on toiminut elokuvateatterin naapurissa jo vuodesta 1891. Pienen syötävän kanssa on mahdollista nauttia salissa vaikkapa lasi viiniä tai olutta. Kupillisen kahvia voi halutessaan saada avecin kera ja lisäksi valikoimasta löytyy mm. erikoisoluita ja samppanjaa. Huomaathan, että ruokien ja juomien ennakkomyynti näytöksiin päättyy edellisenä päivänä klo. 15.30. Tutustu Maximin ruoka- ja juomatarjoiluun!

Huom! Omia eväitä ei saa tuoda.

Maximin Oiva-raportti (Elintarvikevalvonta)

Taustatietoja Maximista

Kluuvikadun Maxim on toiminut yhtäjaksoisesti samassa osoitteessa jo vuodesta 1909 ja on näin ollen Suomen vanhin elokuvateatteri. Alkuperäisen, upean teatterisalin suunnitteli arkkitehti David Frölander-Ulf ja se avattiin Olympia-nimisenä, mutta vaihtoi nimensä myöhemmin Piccadillyksi. 1930-luvulta lähtien teatteri on toiminut Maxim-nimisenä. Nykyinen rakennus on vuodelta 1974. Maximissa on kaksi elokuvasalia, joista toinen on museoviraston suojelema. Maxim-elokuvateatteri hyväksyttiin Europa Cinemas -verkoston jäseneksi vuonna 2014. Ohjelmistoltaan Maxim on profiloitunut eurooppalaisen art house -elokuvan lippulaivaksi.

Pysäköinti
www.europark.fi
 

Sijainti

Kluuvikatu 1, 00100 Helsinki

 

Salit

159 (+2) paikkaa
Dolby Digital 5.1
86 (+2) paikkaa
Dolby Digital 5.1

 

Porrastus

Sali 1                     Permannolla ei ole porrastusta. Parvella on reilu porrastus, mutta kunkin rivin edessä on turvakaide, joka saattaa osua lyhyemmän asiakkaan näkökenttään.
Sali 2 Permannolla riveillä 1-6 ei ole porrastusta. Rivillä 7 ja 8 on porrastus, kun taas taaimmainen eli rivi 9 on samalla tasolla kuin rivi 8 (jonka vuoksi lyhyemmät asiakkaat saattavat nähdä takarivistä hieman huonommin). Parvella on vain yksi rivi ja sen edessä on turvakaide, joka saattaa osua lyhyemmän asiakkaan näkökenttään.

Aukioloajat

Näet täältä kaikkien teatterien aukioloajat kootusti.

Esteettömyys

Pyörätuolipaikat Lisätietoa
Molemmissa saleissa 1 paikka

Lippukassalle pääsee pyörätuolilla suoraan pääsisäänkäynniltä. Kahden portaan nousun inva-wc:hen sekä salin 2 parvelle pääsee kulkemaan pyörätuolilla käyttämällä porrashissiä, ja samalla hissillä pääsee myös salin 1 permannolle (2. krs). Huom. Korkein sallittu kokonaispaino on 300 kg.

Salissa 2 pyörätuolipaikat ovat parvekkeen eturivissä.

Valitettavasti Maximin baareihin/myymälöihin ei pääse pyörätuolilla, mutta mikäli avustajaa ei ole mukana, ostokset voi tehdä lippukassalla ja henkilökuntamme toimittaa tuotteet paikalle.

Löytötavarat

Maximin löytötavarat toimitetaan Suomen Löytötavarapisteeseen.

Suomen löytötavarapiste (H.T.P palvelut Oy)
Kampin keskus (E-taso)
Narinkka 3, 00100 Helsinki
Avoinna ma-pe 11-15, la-su suljettu

Tiedustelut puhelimitse: 0600 04401 (1,99 €/min + pvm)
Ma-pe 9-21, la 9-18, su 12-18