Saavutettavuus

Otamme kaikissa teattereissamme saavutettavuuden huomioon. Jokaisessa teatterissa on esteetön wc. Lähes kaikkiin saleihimme on pääsy myös pyörätuolilla tai rollaattorilla. Ainoastaan Espoon Sellon VIP-salista ei löydy pyörätuolipaikkoja.

Tarkat tiedot tietyn teatterin saavutettavuudesta löydät teatterin tiedoista.

Pyörätuolipaikkojen hinnat ja lippujen ostaminen

Pyörätuolipaikkojen elokuvalipuista saa 30 % alennuksen lipun normaalihinnasta arkena ma-pe ennen klo 17 alkaviin näytöksiin (ei arkipyhinä) ja 20 % alennuksen lipun normaalihinnasta muina aikoina. Alennusta ei voi yhdistää kampanja- tai tarjoushintoihin tai sarjalippuihin.

Suosittelemme pyörätuolipaikkalippujen varaamista tai ostamista etukäteen mm. rajallisen paikkamäärän ja mahdollisten järjestelyjen vuoksi. Varauksen voi tehdä verkkokaupassamme, josta liput voit myös ostaa sekä toki teatterin kassalla. Varaaminen onnistuu myös puhelimitse Kinolipun kautta (0600 007 007, 1,99/min + pvm/mpm, Kinolipun aukioloajat ma-to klo 12-18, pe-su klo 10-18).

Teatterin kassalta järjestetään tarvittaessa paikalle avustavaa henkilökuntaa.

Avustajan ilmainen lippu

Pyörätuoliasiakkaan avustaja pääsee avustajan lipulla veloituksetta  elokuviin yhdessä avustettavan kanssa. Mikäli asiakas ei käytä pyörätuolia, hänen on esitettävä lipunmyynnissä kaupungin sosiaalitoimen päätös tai vastaava asiakirja avustajan tarpeellisuudesta saadakseen avustajalle ilmaisen avustajan lipun.

EU:n Vammaiskortti on nyt käytössä myös Finnkinolla. Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme silloin, kun kortissa on A-merkintä.

Kun tarvitset avustajan lipun etkä pysty noutamaan sitä teatterilta, ole yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteessa [email protected] ennen kuin ostat lippusi.

Huomiothan, että henkilökohtaiselta avustajalta tai tulkilta emme vaadi koronapassia, jos hän saapuu elokuviin työtehtävissä.

Elokuvien suomenkieliset tekstitykset kotimaisissa elokuvissa

Kuvailevassa tekstityksessä kuvaillaan dialogin lisäksi myös muita elokuvan ääniä. Jos etsit tämän tyyppisellä tekstityksellä esitettäviä elokuvia ja haluat mennä elokuviin tiettynä päivänä, mutta et vielä tiedä minkä elokuvan haluat katsoa, on haku näppärintä tehdä näytöshaulla näytösajat-sivulla. Valitse hakuun haluamasi teatteri sekä päivämäärä (tässä haussa et voi hakea kaikkia päiviä vaan päivämäärä tulee valita). Valitse rajaa-painikkeen alta elokuvan lajityypiksi kotimainen. Näin saat kaikki kyseisen päivän kotimaiset elokuvat näkyviin. Tämän jälkeen lisää rajaukseen tekstitysvalinta ”kuvaileva tekstitys kuulovammaisille”. Jos tekstitysvaihtoehdoissa ei ole näkyvissä ”kuvaileva tekstitys kuulovammaisille” -valintaa, kyseisenä päivänä ei valitettavasti ole tällaisia näytöksiä tarjolla.

Jos haluat etsiä tietyn kotimaisen elokuvan suomeksi tekstitetyt näytökset, löydät ne parhaiten kyseisen elokuvan esittelysivun kautta. Etsi siis elokuva oikean yläkulman haulla ja siirry elokuvan esittelysivulle. Valitse tämän sivun näytöshausta päivämäärävalikkoon valinta ”Kaikki päivät” sekä oikea teatteri tai kaupunki. Rajaa-painikkeen alta saat rajattua haun koskemaan vain näytöksiä, jotka on tekstitetty suomeksi eli valitse tekstityskieleksi ”kuvaileva tekstitys kuulovammaisille”. Tekstitysvaihtoehto ”kuvaileva tekstitys kuulovammaisille” on näkyvissä vain silloin kun tällaisia näytöksiä on ohjelmistossa.

Tekstitysvaihtoehdoissa on myös vaihtoehto "suomi", joka löytää myös elokuvat, joissa esimerkiksi puhekielinä suomi ja saksa, ja saksankieliset osuudet on tekstitetty suomeksi. Tämä valinta ei siis kerro, että koko elokuva olisi tekstitetty suomeksi.

Induktiosilmukat

Induktiosilmukka löytyy Helsingin Itiksen saleista 5, 6, 8 ja 9, sekä Espoon Omenan saleista 2-7. Induktiosilmukka toimii parhaiten salin keskiosassa eli kuunteluvahvistinta käyttävän asiakkaan kannattaa valita paikkansa mahdollisimman keskeltä salia.

Elokuvien kuvailutulkkaus näkövammaisille

Joihinkin kotimaisiin elokuviin on saatavilla kuvailutulkkaus, jonka voi kuunnella MovieReading-mobiilisovelluksella elokuvateatterissa. Kuvailutulkit kertovat roolihenkilöiden ilmeistä ja eleistä sekä muusta sanattomasta toiminnasta.

Tarvitset siis elokuvasaliin mukaasi älypuhelimen tai tabletin kuulokkeineen. Lataa jo etukäteen MovieReading-kuvailutulkkaussovellus laitteellesi App Storesta tai Google Play -kaupasta.

Kun valitset ensin sovelluksen Settings-valikosta kohdemaaksi Finland, löydät tämän jälkeen suomeksi kuvailutulkatut elokuvat kohdasta Market (täältä siis näet, mihin elokuviin tulkkaus on saatavilla). Valitse listasta haluamasi elokuva ladattavaksi. Lataus kestää parisen minuuttia yhteydestä riippuen. Kun elokuvan kuvailutulkkaus on ladattu applikaatioon, nettiyhteyttä ei elokuvateatterissa tarvita. Ladattu elokuva näkyy My Movies -osiossa.

Elokuvateatterissa avataan applikaatiosta My Movies ja valitaan elokuva. OK-kuittauksen jälkeen kuvailutulkkaus lähtee käyntiin. Muista säätää näytön kirkkaus minimiin ja ottaa käyttöön puhelimesi lentokonetila, jotta et häiritse omaa etkä muiden katselukokemusta. Ennen elokuviin tuloa kannattaa puhelimen tai tabletin akku ladata täyteen.

Opaskoirat

Opaskoirat ja avustajakoirat ovat tervetulleita Finnkinon teattereihin.

Rollaattorilla saapuessa

Jos tulet elokuviin rollaattorin kanssa, ota teatterilla yhteyttä henkilökuntaan, joka osoittaa turvallisen paikan rollaattorin säilytykseen salissa.