1.10.2021,

Facebookissa huijaussivusto Finnkinon nimissä

Finnkinon nimissä ja uuden 007 leffan myötä Facebookiin on ilmestynyt uusi ja perin sitkeä huijaussivusto (Finnkino Suomi), jossa lupaillaan vapaalippuja kyseiseen elokuvaan. Kyseessä on huijaussivusto, jolla ei ole mitään tekemistä Finnkinon tai elokuvan kanssa. Älä tule huijatuksi!

Finnkinon nimissä on perustettu uusi Facebook-sivusto (Finnkino Suomi), jossa mainostetaan kisaa uudesta 007-elokuvasta. Kyseessä on huijaussivusto eikä tällä ole mitään tekemistä Finnkinon tai ko. elokuvan kanssa. 

Onnekkaisin "voittajiin" ollaan yhteydessä yksityisviestillä, jossa pyydetään siirtymään linkin kautta maksamaan varausmaksua ja yhteystietoja.  Kyse on luvattomasta tietojen kalastelusta ja huijauksesta.

 

Älä tule huijatuksi!

Vähänkään epäilyttävistä viesteistä kannattaa tarkistaa lähettäjän sähköpostiosoite: vaikka lähettäjän nimen kohdalla lukisikin Finnkino, huijausviestit on lähetetty aivan eri verkko-osoitteista kuin Finnkinon käyttämät, joissa lukee finnkino.fi tai email.finnkino.fi @-merkin jälkeisessä osassa.

Mikäli viesti sisältää paljon kielioppi- ja kirjoitusvirheitä tai muita kieliä sekaisin, on todennäköistä että viesti ei ole Finnkinolta.

Finnkinon virallisen ja oikean Facebook-sivuston tunnistat sinisestä tunnisteesta nimen perässä.

 

Erityisesti kannattaa pitää mielessä, että Finnkinon järjestämissä kilpailuissa tai markkinointiviesteissä ei koskaan kysytä luottokortti- tai pankkitietoja.

 
Huom. Jos havaitset saaneesi huijausviestin, se kannattaa merkitä roskapostiksi omassa sähköpostiohjelmassa.

Mikäli olet joutunut huijauksen uhriksi, voit tehdä rikosilmoituksen poliisille osoitteessa https://www.poliisi.fi/rikokset/sahkoinen_rikosilmoitus