9.8.2018, Ajankohtaista, Finnkino suosittelee

Finnkino Itikseen avataan Suomen ensimmäinen huippumoderni IMAX®-elokuvateatteri 30.11. – lipunmyynti käynnistyy lokakuussa

Finnkino avaa huippumodernin IMAX®-elokuvateatterin Finnkino Itikseen 30. marraskuuta. Uusi yhdeksänsalinen teatteri on Suomen ensimmäinen ainutlaatuisella tekniikalla varustettu IMAX®-elokuvateatteri. Itiksessä asiakkaat pääsevät nauttimaan lisäksi myös muista uudenlaisista salikokemuksista sekä palveluista. Lipunmyynti uuteen Finnkino Itikseen alkaa lokakuussa.

Noin tuhat paikkaista Finnkino Itistä ja Suomen ensimmäistä IMAX®-teatteria on valmisteltu pitkään. Syksyllä päästään viettämään odotettuja avajaisia, kun näytökset alkavat 30.11. Maailmanlaajuisesti tunnettu IMAX®-teatteritekniikka ja Suomeen kauan odotettu IMAX®-sali on osa Itikseen rakentuvaa yhdeksän salin elokuvateatterikokonaisuutta.

IMAX®-elokuvateatterin uuden sukupolven 4k- laserprojektoritekniikka tuottaa kristallinkirkasta kuvaa. Tämä uusi optinen järjestelmä tuottaa aikaisempaa paremman resoluution, terävämmän ja kirkkaamman kuvan, syvemmän kontrastin ja laajemman värimaailman. Yhdistettynä IMAX®in geometriseen, digitaaliseen 12-kanavaiseen äänentoistoon, se luo leffafaneille todellisen elokuvaelämyksen ja tunnelman kuin olisi mukana itse elokuvassa.

Oleellisin ero IMAX®-salissa verrattuna muihin elokuvasaleihin on suurempi valkokangas. Se ulottuu kirjaimellisesti lattiasta kattoon ja seinästä seinään. Valkokangas on muotoiltu kaarevaksi, mikä tekee kuvasta todentuntuisen riippumatta siitä, missä katsoja istuu. IMAX®teatteri on suunniteltu tuomaan yleisön lähemmäksi valkokangasta sekä sijoittumaan paremmin kuvaan ja ääneen nähden.

finnkino imax itis

Havainnekuva Odeonin teatterista

 

IMAX®-elokuvateatterin lisäksi Finnkino Itikseen avataan kaksi uutta LUXE-Salia. Näissä premium-saleissa istuinmukavuutta on parannettu entisestään muhkeiden ja kallistuvien nojatuolien ja omien sivupöytien ansiosta.

finnkino lux itis

 

Finnkino Itiksessä on tarjolla uudenlaisia elokuvateatterikokemuksia

Huippumoderni elokuvateatteri saa seurakseen upouuden, korkeatasoisen ravintola-alueen Itikseen. Palvelua arvostaville elokuvateatterista löytyy tyylikäs Oscar’s Bar, jossa voi käydä lasillisella ja tilata pientä lämmintä syötävää ennen tai jälkeen elokuvan.

finnkino itis oscars

Premium-saleissa voi viihtyvyyttä viedä myös pidemmälle ja välttää jonot teatterissa tilaamalla leffaherkut etukäteen verkkokaupasta, jolloin tuotteet ovat toimitettu salien yhteyteen.

Teatterin aulatiloissa pääsee kokemaan myös uudenlaisen aulakokemuksen mm. lisätyn todellisuuden (AR) kautta. AR johdattelee virtuaalisen opastuksen avulla saleihin ja muihin tiloihin sekä antaa lisätietoa elokuvista ja näytöksistä sekä myytävistä tuotteista.

Tulevana viikonloppuna 10.-12.8. Helsingin Suvilahdessa järjestettävällä Flow-festivaaleilla Finnkino avaa ensimmäisen Pop-Up Cineman Tiivistämössä festariyleisön iloksi.

”Tämä on osa Finnkinon laajempaa kampanjaa tarjota vaihtoehtoisia elokuvakokemuksia asiakkaillemme. Myös marraskuussa avautuvassa Finnkino Itiksessä tulee olemaan useita uudenlaisia tapoja nauttia elokuvallisista elämyksistä”, sanoo Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm.

Lipunmyynti uuteen Finnkino Itikseen käynnistyy lokakuussa. Avajaisviikolla yleisölle on tarjolla tutustumistarjouksia ja erikoisnäytöksiä. Lisätietoja näytöksistä ja tarjouksista on saatavilla lähempänä avajaisia.

 

Lisätietoja:

Veronica Lindholm, toimitusjohtaja, Finnkino Oy
puh. 040 676 3443, sähköposti: veronica.lindholm@finnkino.fi

Kalle Peltola, kaupallinen johtaja, Finnkino Oy
puh. 040 359 3194, sähköposti: kalle.peltola@finnkino.fi

 

Finnkino lyhyesti
Finnkino on Suomen kulttuuriviihteen monipuolisin elämysten tarjoaja ja edelläkävijä. Finnkinolla on Suomessa 15 teatteria 11 paikkakunnalla. Vuonna 2017 teattereissa kävi lähes 6 miljoonaa katsojaa. Baltiassa Finnkino toimii Forum Cinemas -brändillä. Finnkino toimii myös elokuvien maahantuojana ja levittäjänä. Finnkino kuuluu Euroopan suurimpaan elokuvateatteriketjuun Odeon Groupiin, jonka omistaa amerikkalainen maailman johtava elokuvateatteriketju AMC. Heinäkuun lopussa Odeon Groupissa oli 77 LUXE-premium-salia www.finnkino.fi

Itis lyhyesti
Suomen suurimpiin kauppakeskuksiin kuuluvassa Itiksessä on yli 120 myymälää, yli 50 palvelua ja kymmeniä ravintoloita sekä kahviloita. Loppuvuodesta 2018 Itiksen tarjonta täydentyy Finnkinon 9-salin elokuvateatterilla. Itiksessä asioi vuosittain lähes 18 miljoonaa asiakasta. Kauppakeskus Itiksen omistaa hollantilainen kiinteistösijoitusyhtiö Wereldhave N.V. www.itis.fi

IMAX Corporation lyhyesti
IMAX on viihdeteknologian innovaattori, joka yhdistää ohjelmistoja, arkkitehtuuria ja laitteita luoden kokonaan uusia maailmoja. Elokuvantekijät ja studiot tuovat IMAX-teattereissa yleisölle nähtäväksi elokuvatapauksia ympäri maailman. IMAXin pääkonttorit sijaitsevat New Yorkissa, Torontossa ja Los Angelesissa, lisäksi sillä on toimistot Lontoossa, Dublinissa, Tokiossa ja Shanghaissa. Kesäkuun lopulla oli 1410 IMAX-teatteria 79 maassa.
IMAX China, IMAX Corporationin tytäryhtiö, listautui Hong Kongin pörssiin lokakuussa 2015. IMAX®, IMAX® 3D, IMAX DMR®, Experience It In IMAX®, IMAX 3D Experience®, IMAX Experience®, IMAX Believing® ja IMAX nXos® ovat IMAX Corporationin tavaramerkkejä. Lisätietoja yhtiöstä löytyy osoitteesta www.imax.com