3.12.2020,

Finnkinon elokuvavuosi 2020: Vuoden katsotuimmat elokuvat

Kuluva vuosi on tarjonnut kotimaiselle elokuvalle paikan loistaa, ja olemmekin saaneet nauttia hyvistä kotimaisista laatuelokuvista!  

Elokuvavuosi 2020 on ollut hyvin poikkeuksellinen. Kuluva vuosi on kuitenkin tarjonnut kotimaiselle elokuvalle paikan loistaa, ja olemmekin saaneet nauttia hyvistä kotimaisista laatuelokuvista!

Marraskuussa kotimaiset elokuvat hallitsivat tuttuun tapaan listoja: seitsemän katsotuimman joukossa oli viisi kotimaista.

Suomen Oscar-ehdokkaaksikin valittu Zaida Bergrothin ohjaama ja Alma Pöystin tähdittämä Tove dominoi marraskuun katsojalistaa. Elokuva oli kuukauden kaikkien viikonloppujen ja viikkojen katsotuin. Lisäksi se oli päivän katsotuin 24 päivänä marraskuussa.

 

Vuoden katsotuimmat kotimaiset elokuvat

 

 

Vuoden 2020 kotimaisten elokuvien kärkisijalla on Pamela Tolan ohjaama road movie Teräsleidit, jossa ikä oli tuskin edes numero. Nuoruusmaisemissa paitsi päästettiin irti, myös löydettiin jotakin vuosien varrella kadonnutta.

  
 

Henkilötarinat saivat elokuvakävijät liikkeelle. Zaida Bergrothin ohjaama Tove on vangitseva draama maailmankuulun taiteilijan Tove Janssonin (Alma Pöysti) luovasta energiasta sekä identiteetin ja vapauden tutkimusmatkasta.

 Suosituimpien kotimaisten elokuvien joukkoon nousivat myös koko perheen elokuvat Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen sekä Risto Räppääjä ja väärä Vincent.

 

 

 

 

Reindeerspotting-kulttielokuvan jatko-osa Lost Boys on 2000-luvun sekä neljänneksi katsoituin K-18-elokuva Suomessa sekä kaikkien aikojen neljänneksi katsotuin kotimainen dokumenttielokuva.

 

 

Vuoden katsotuimmat kansainväliset elokuvat