12.5.2021,

Night Visions -festivaali siirtyy elokuulle 2021

Heinäkuun 2021 loppupuolella järjestettäväksi kaavailtua Night Visions -festivaalia joudutaan siirtämään jälleen eteenpäin. Tapahtuman uudet päivämäärät ovat 18.-21. elokuuta 2021.

Ainoa syy siirtoon ovat Etelä-Suomen aluehallintoviraston yksinomaan kulttuurialan toimijoihin pääkaupunkiseudulla kohdentamat rajoitustoimenpiteet, jotka lukuisat lakiasiantuntijat ovat todenneet lainvastaisiksi ja joista useat alan toimijat ovat myös valittaneet hallinto-oikeuteen kesä-heinäkuussa.

Festivaalin jo julkistettu ohjelmisto ja esitysaikataulu siirtyvät suoraan uusille päivämäärille. Kaikki näytökset siis järjestetään alkuperäisen aikataulun mukaisesti, ainoastaan päivämäärät vaihtuvat.

Kaikki jo ostetut festivaalin näytösliput kelpaavat sellaisenaan Night Visions -näytöksiin 18.-21. elokuuta 2021. Jos hallussasi on siis esimerkiksi lippu festivaalin avajaiselokuvaan NEW ORDER keskiviikkona 21. heinäkuuta (tai samaan avajaisnäytökseen aiemmilla peruuntuneilla päivämäärillä), pääset samalla lipulla sisään keskiviikon 18. elokuuta NEW ORDER -näytökseen.

Liput kaikkiin elokuun festivaalin näytöksiin ovat nyt myös myynnissä Finnkinon sivuilla.

Jos et pääse uutena ajankohtana paikalle näytökseen, johon olet jo ostanut lipun, ole yhteydessä Finnkinon asiakaspalveluun: [email protected]

HUOM! Valitettavasti käteishyvitys ei tällä hetkellä onnistu teattereiden lippukassoilla. Mikäli sellaiselle ilmenee tarvetta, ole yhteydessä sähköpostitse Finnkinon asiakaspalveluun.

LIPUT FESTIVAALINÄYTÖKSIIN  ››

 

Festivaalin avajaiselokuvana nähdään erikoisvuoden 2020 kansainvälisesti kohutuimpiin ja kiitetyimpiin uutuuksiin lukeutuva jännitysdraama, Venetsian elokuvajuhlien kakkospalkinnon Hopeisen leijonan kaksi kuukautta sitten voittanut New Order (Meksiko/Ranska 2020). Ohjaaja Michel Francon dystopiaa on verrattu toistuvasti Bong-joon Hon kaikki ennätykset rikkoneeseen Parasiteen.

 

Ohjelmiston odotetuimpien kansainvälisten uutuuksien joukkoon lukeutuvat myös Climax-visionääri Gaspar Noén omintakeisesti kokeellinen Lux Aeterna (Ranska 2019) sekä Oscar-ehdokkaanakin olleella Persepolis-animaatiollaan hyllyllisen palkintoja voittaneen, myös sarjakuvantekijänä ansioituneen Vincent Paronnaud'n kauhutrilleri Hunted (Belgia/Ranska/Irlanti 2020).

Vahvaa suomalaisväriä ohjelmistossa edustavat viimein ensiesityksensä Helsingissä saava Renny Harlinin tuorein toimintatrilleri Bodies at Rest (Hongkong/Kiina 2019) sekä biohakkerointia käsittelevä Jens Dahlin kauhutrilleri Breeder (Tanska 2020), jonka tärkeimmässä sivuosassa nähdään myös Zaida Bergrothin Tove-elokuvan käsikirjoittajana tunnettu Eeva Putro. Sinivalkoisen kattauksen kruunaa Teppo Airaksisen kokonaan Yhdysvalloissa kuvattu uutuus SuperCool (Suomi/USA/Kanada 2020). 8,8 miljoonalla eurolla toteutettu elokuva on kaikkien aikojen kallein suomalainen komediatuotanto.

Lipunmyynti

Festivaalin liput ovat myynnissä Finnkinon verkkokaupassa sekä teattereissa.

  • Yksittäislippuja festarinäytöksiin voi ostaa kaikista Finnkinon teattereista sekä verkkokaupasta. Varausmahdollisuutta näytöksiin ei ole.
  • Kevytsarjaliput ovat myynnissä kaikissa Finnkinon teattereissa.
  • H/C-sarjaliput ainoastaan Helsingin Kinopalatsista.

Hinnat

  • Yksittäisliput 10 €
  • H/C-sarjalippu 125 € (K18, 16 esitystä, henkilökohtainen)
  • Kevytsarjalippu 90 € (10 esitystä, ei henkilökohtainen)

H/C-sarjaliput ja kevytsarjaliput on käytettävä kerralla heti ostettaessa.
Finnkinon tai muiden tahojen vapaaliput/kortit eivät kelpaa festivaaliesityksiin.

Huom. Festivaalinäytöksissä ei ole numeroituja paikkalippuja.

Tekstitykset

Festivaaliohjelmiston elokuvat ovat pääsääntöisesti englanninkielisiä tai (vain) englanniksi tekstitettyjä. Elokuvien kieli- ja tekstitystiedot löytyvät Finnkinon verkkopalvelusta elokuvan omalta esittelysivulta esittelytekstin lopusta sekä näytösajan yhteydestä.

Ikärajat

Kunkin festivaaliesityksen ikäraja on nähtävissä elokuvan omalla esittelysivulla heti esittelytekstin alussa.

Ohjelmisto

 kaikki Night Visions -elokuvat (aakkosjärjestyksessä)

Festivaaliohjelmiston elokuvaesittelyt ja esitysaikataulu on nähtävillä myös festivaalin omilla kotisivuilla www.nightvisions.info  

Asiakasturvallisuus etusijalla

Kuten Finnkinolla ja elokuvateattereissa tällä hetkellä muutenkin, asiakasturvallisuuteen kiinnitetään aivan erityistä huomiota erikoistilanteen edellyttämällä tavalla myös festivaalinäytöksissä: kaikkiin elokuvaesityksiin on saatavilla rajoitettu määrä lippuja, minkä lisäksi kaikkien näytösten väliin on jätetty tavallista enemmän aikaa ruuhkien syntymisen välttämiseksi. Kuten Helsingissä elokuussa 2020 järjestetyllä Night Visions - The New (Ab)Normal -festivaalilla, myös tällä kertaa on turvallisuuden maksimoimiseksi luovuttu koko yön elokuva-maratonista, johon tapahtuma on perinteisesti huipentunut jo 23 vuoden ajan.