18.2.2021,

Night Visions -festivaali 19.-22. toukokuuta 2021

Koronarajoitusten myötä siirtymään joutunut Night Visions -festivaali järjestetään Helsingin Kinopalatsissa toukokuussa.

Pohjoismaiden suurimman fantasia-, kauhu-, scifi- ja toimintaelokuviin keskittyvän muttei rajoittuvan Night Visions -festivaalin näytökset on siirretty maaliskuulta toukokuulle. Night Visions Maximum Abnormal 3021 saapuu Helsingin Kinopalatsiin 19.-22. toukokuuta 2021. Neljän päivän ja illan aikana festivaaliohjelmistossa esitetään 26 pitkää elokuvaa Kinopalatsin neljällä valkokankaalla. Näytöksiä on yhteensä 64.

LIPUT FESTIVAALINÄYTÖKSIIN  ››

Jos ehdit jo ostaa lippuja festivaalille, ne käyvät sellaisenaan toukokuun näytöksiin - esitysaikataulu pysyy täysin samana. Lue lisää ››

Festivaalin avajaiselokuvana nähdään erikoisvuoden 2020 kansainvälisesti kohutuimpiin ja kiitetyimpiin uutuuksiin lukeutuva jännitysdraama, Venetsian elokuvajuhlien kakkospalkinnon Hopeisen leijonan kaksi kuukautta sitten voittanut New Order (Meksiko/Ranska 2020). Ohjaaja Michel Francon dystopiaa on verrattu toistuvasti Bong-joon Hon kaikki ennätykset rikkoneeseen Parasiteen.

Ohjelmiston odotetuimpien kansainvälisten uutuuksien joukkoon lukeutuvat myös Climax-visionääri Gaspar Noén omintakeisesti kokeellinen Lux Aeterna (Ranska 2019) sekä Oscar-ehdokkaanakin olleella Persepolis-animaatiollaan hyllyllisen palkintoja voittaneen, myös sarjakuvantekijänä ansioituneen Vincent Paronnaud'n kauhutrilleri Hunted (Belgia/Ranska/Irlanti 2020).

Vahvaa suomalaisväriä ohjelmistossa edustavat viimein ensiesityksensä Helsingissä saava Renny Harlinin tuorein toimintatrilleri Bodies at Rest (Hongkong/Kiina 2019) sekä biohakkerointia käsittelevä Jens Dahlin kauhutrilleri Breeder (Tanska 2020), jonka tärkeimmässä sivuosassa nähdään myös Zaida Bergrothin Tove-elokuvan käsikirjoittajana tunnettu Eeva Putro. Sinivalkoisen kattauksen kruunaa Teppo Airaksisen kokonaan Yhdysvalloissa kuvattu uutuus SuperCool (Suomi/USA/Kanada 2020). 8,8 miljoonalla eurolla toteutettu elokuva on kaikkien aikojen kallein suomalainen komediatuotanto.

Lipunmyynti

Festivaalin liput ovat myynnissä Finnkinon verkkokaupassa sekä teattereissa.

  • Yksittäislippuja festarinäytöksiin voi ostaa kaikista Finnkinon teattereista sekä verkkokaupasta. Varausmahdollisuutta näytöksiin ei ole.
  • Kevytsarjaliput ovat myynnissä kaikissa Finnkinon teattereissa.
  • H/C-sarjaliput ainoastaan Helsingin Kinopalatsista.

Hinnat

  • Yksittäisliput 10 €
  • H/C-sarjalippu 125 € (K18, 16 esitystä, henkilökohtainen)
  • Kevytsarjalippu 90 € (10 esitystä, ei henkilökohtainen)

H/C-sarjaliput ja kevytsarjaliput on käytettävä kerralla heti ostettaessa.
Finnkinon tai muiden tahojen vapaaliput/kortit eivät kelpaa festivaaliesityksiin.

Huom. Festivaalinäytöksissä ei ole numeroituja paikkalippuja.

Tekstitykset

Festivaaliohjelmiston elokuvat ovat pääsääntöisesti englanninkielisiä tai (vain) englanniksi tekstitettyjä. Elokuvien kieli- ja tekstitystiedot löytyvät Finnkinon verkkopalvelusta elokuvan omalta esittelysivulta esittelytekstin lopusta sekä näytösajan yhteydestä.

Ikärajat

Kunkin festivaaliesityksen ikäraja on nähtävissä elokuvan omalla esittelysivulla heti esittelytekstin alussa.

Ohjelmisto

 kaikki Night Visions -elokuvat (aakkosjärjestyksessä)

Festivaaliohjelmiston elokuvaesittelyt ja esitysaikataulu on nähtävillä myös festivaalin omilla kotisivuilla www.nightvisions.info  

Asiakasturvallisuus etusijalla

Kuten Finnkinolla ja elokuvateattereissa tällä hetkellä muutenkin, asiakasturvallisuuteen kiinnitetään aivan erityistä huomiota erikoistilanteen edellyttämällä tavalla myös festivaalinäytöksissä: kaikkiin elokuvaesityksiin on saatavilla rajoitettu määrä lippuja, minkä lisäksi kaikkien näytösten väliin on jätetty tavallista enemmän aikaa ruuhkien syntymisen välttämiseksi. Kuten Helsingissä elokuussa 2020 järjestetyllä Night Visions - The New (Ab)Normal -festivaalilla, myös tällä kertaa on turvallisuuden maksimoimiseksi luovuttu koko yön elokuva-maratonista, johon tapahtuma on perinteisesti huipentunut jo 23 vuoden ajan.