11.3.2022, Ajankohtaista

Leffauutiset: I Am Legend saa jatkoa!

Will Smithin arvaamaton paluu, Oscarit tuulisella säällä, uusi syksy Poirotille ja uusi keikka Pughille. Leffauutiset kerää tämän viikon kuumimmat puheenaiheet elokuvamaailmasta – tervetuloa mukaan!

Will Smith palaa valkokankaalle elokuvassa I Am Legend 2

Täältä tulee ennalta arvaamaton, mutta erittäin tervetullut yllätys kaikille Will Smithin faneille! Hänen post-apokalyptiselle scifi-roolilleen I Am Legend -elokuvassa nähdään jatkoa, vaivaiset viisitoista vuotta myöhemmin.

Smithin seuraan liittyy myös Creed-tähti Michael B. Jordan, joka ilmeisesti sai suostuteltua Smithin mukaan koko projektiin.

- Tämä on todella hieno konsepti, Will Smith sanoi ET Onlinelle. Michael B. Jordan oli mukana luomassa ideaa. I Am Legend oli yksi niistä elokuvista, jotka luulin jo jättäneeni taakseni, mutta sitten kuulin tämän uuden idean ja totesin… "Se voisi toimia!"

Vuoden 2007 elokuvassa Smith näytteli ainoaa selviytyjää sen jälkeen, kun tappava virus pyyhki ihmiskunnan pois. Hän taisteli New Yorkin kaduilla yksin pimeässä eläviä mutantteja vastaan ​​ja yritti löytää parannuskeinoa. Ei ole selvää, miten uusi elokuva jatkaa tarinaa (etenkin elokuvan lopun huomioon ottaen), mutta voimme toivoa, että Michael B. Jordanin hieno idea vakuuttaa myös meidät.

Tulevien supersankarielokuvien aikataulut menivät uusiksi

The Batman on osoittautunut todelliseksi menestykseksi, mutta uusien DC-elokuvien odotus tulee valitettavasti olemaan ennakoitua pidempi. Warner Bros on muokannut hieman julkaisuaikatauluaan ja monen hartaasti odotetun leffan ensi-ilta on siinä samalla siirtynyt pidemmälle tulevaisuuteen. 

Tämän kesän suurelokuva, Dwayne Johnsonin tähdittämä Black Adam julkaistaan tämän hetkisen tiedon mukaan lokakuussa, Aquaman and the Lost Kingdom maaliskuussa 2023 ja The Flash vasta kesällä 2023. Deadline-julkaisun mukaan syy viivästyksiin on – yllätys yllätys – korona-pandemia. 

Pientä lohtua tilanteeseen tuo, että saamme nähdä Shazamin jo odotettua aikaisemmin. Ensi kesäksi suunniteltu jatko-osa Shazam: Fury of the Gods on tulossa ensi-iltaan vielä tänä vuonna. Elokuva saapuu teattereihin 16. joulukuuta, joululahjaksi kaikille DC-faneille.

“Kilpailemme katsojista Avatar 2:n kanssa. James Cameron parka vapisee varmasti pelosta”, ohjaaja David F. Sandberg vitsaili Twitterissä.

Mikä tulee olemaan Florence Pughin rooli elokuvassa Dune: Part 2? 

Viime vuonna ensi-iltansa saanut Dyyni, alkuperäiseltä nimeltään Dune toi valkokankaille aikamoisen tähtikaartin, mutta paremmaksikin pystyy vielä pistämään. The Hollywood Reporter kirjoittaa, että Florence Pughia on kaavailtu mukaan Denis Villeneuven ohjaamaan  jatko-osaan Dune: Part 2, jonka kuvaukset käynnistyvät ensi kesänä.

Pugh on tähdenlento, joka on saanut paljon huomiota viime vuosina rooleistaan ​​Ruotsiin sijoittuvassa kauhuelokuvassa Midsommar, klassikkoromaaniin perustuvassa draamassa Pikku naisia ja Marvelin toimintaelokuvassa Black Widow. Jos sopimukseen päästään, liittyy Pugh Arraksin planeetalle palaavaan tähtikaartiin, johon kuuluvat jo entuudestaan muun muassa Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård ja Javier Bardem.

Jatko-osassa ohjaaja Villeneuve pääsee käsiksi Frank Herbertsin 60-luvulla luoman tiesteisromaanien sarjan toiseen osaan, jossa fremenien messias Paul Atreides (Chalamet) kokoaa sotajoukkonsa ja johtaa heidät hyökkäykseen Harkonnenien vallassa olevaa palatsia vastaan.

Entä mikä on Florence Pughin rooli? Se on vielä spekulaatioiden kohteena, mutta niiden mukaan kyseessä olisi prinsessa Irulan, keisari Shaddam IV:n tytär ja mahdollisesti Paulin uusi rakkauden kohde. Dune: Part 2 saa näillä näkymin ensi-iltansa lokakuussa 2023.

 

Hercule Poirot palaa valkokankaalle jo kolmannen kerran

Mies. Myytti. Viikset. Maailman taitavin etsivä Hercule Poirot on pian taas valmis tarttumaan uusiin tapauksiin. Kaiken Niilillä juuri nähdyn draaman jälkeen, Agatha Christien romaanien sankari palaa valkokankaalle jo kolmannessa pitkässä elokuvassa. Elokuvan tuottaja Steve Asbell paljasti Hollywood Reporterille taannoin näin:

- Työstämme parhaillaan kolmatta käsikirjoitusta, joka on hieman erilainen kuin aikaisemmat elokuvat, niin genren kuin sävynkin puolesta. Se sijoittuu sodan jälkeiseen Venetsiaan ja on sovitus yhdestä vähemmän tunnetusta Christie-romaanista.

Poirotin roolissa nähdään jälleen Kenneth Branagh, jonka belgialainen aksentti on jo tullut tutuksi vuoden 2017 elokuvassa Idän pikajunan arvoitus ja parhaillaan teattereissa pyörivässä Kuolema Niilillä -leffassa. Uusi ylellinen ja tähtiä vilisevä murhamysteeri on siis luvassa, mutta tyyli tulee hieman muuttumaan aiemmista elokuvista. Tuskin maltamme odottaa!

Oscar-gaala saa kritiikkiä Hollywoodin eliitin taholta

Oscarit. On se vaikeaa tehdä kaikki onnelliseksi! Kun tämän vuoden gaalailtaan on enää muutama viikko jäljellä, kriittisiä ääniä alkaa nousta (taas kerran) gaalaan tehtyjä uudistuksia kohtaan.

Akatemia aikoo jakaa kahdeksan Oscaria jo ennen varsinaisen TV-lähetyksen alkamista, jotta lähetyksessä jäisi enemmän aikaa “viihdyttämiseen ja yleisön sitouttamiseen". Ennen lähetystä jaettavien palkintojen joukossa ovat muun muassa paras ääni, paras lyhytelokuva ja paras maskeeraus.

Elokuvamaailman suurnimet ovat antaneet ymmärtää, että päätöstä pitäisi vielä muuttaa: "Olemme syvästi huolissamme siitä, että joillakin elokuva-alan ammateilla on huonompi asema kuin toisilla", kirjoittavat muun muassa James Cameron, tuottaja Kathleen Kennedy ja säveltäjä James Newton Howard Akatemian puheenjohtajalle osoitetussa avoimessa kirjeessä.

Myös Steven Spielberg, joka on ehdolla musikaalista "West Side Story", haastaa uuden linjauksen. "Elokuva luodaan yhdessä ja Oscar-gaalassa meidän kaikkien pitäisi olla tasa-arvoisia", ohjaaja kommentoi Deadlinelle.

Tänä vuonna 94. kertaa nähtävä Oscar gaala järjestetään maaliskuun lopulla. Järjestäjät itse ovat luvanneet, että kaikki palkintojen saajat pääsevät mukaan kolmen tunnin mittaiseen lähetykseen, vaikkei kaikkien palkintojen jakoa seuratakaan suorana.