10.12.2021, Ajankohtaista

Kaikki mitä sinun tulee tietää tämän vuoden suurimmasta Marvel-elokuvasta Spider-Man: No Way Home

Saamme pian toivottaa takaisin valkokankaille friendly neighbourhood Spider-Manin. Vaikka Marvel on julkaissut vuonna 2021 elokuvia, kuten Black Widow, Shang Chi ja The Legend of the Ten Rings ja Eternals, Spider-Man: No Way Home on elokuva, jota useimmat fanit ovat odottaneet eniten. Helpottamaan ensi-illan odotuksen tuskaa, kirjoitimme lyhyen koosteen kaikesta mitä sinun on hyvä tietää ennen valkokankaan heräämistä eloon.

Portti multiverseen avautuu

Elokuvassa Spider-Man: No Way Home (2021) palaamme Peter Parkerin (Tom Holland) pariin. Peter on vihdoin yhdistänyt voimansa MJ:n kanssa klassiseen Spider-Man-tyyliin, mutta rauhalliseksi heidän elämäänsä ei voi sanoa. Viimeisimmän elokuvan, Spider-Man: Far From Home (2019), päätteeksi Mysterio (Jake Gyllenhaal) paljasti Spider-Manin todellisen identiteetin koko maailmalle. Parkerin saaman huomion tuodessa enemmän ja enemmän haittaa ja huolta, hän päättää suunnata osoitteeseen 177A Bleecker Street etsien vanhaa ystäväänsä Doctor Strangea ja loitsua, joka saisi ihmiset unohtamaan Spider-Manin todellisen identiteetin. Kun Peter alkaa viime hetkellä katua pyyntöään, jokin Strangen loitsun kaavassa menee rikki. Ongelmia alkaa ilmetä pian: portti useisiin muihin universumeihin on auki, ja ei-toivottuja vieraita alkaa saapua.

Pahisten bileet

Spider-Man: No Way Home –elokuvaa on ympäröinyt kova hälinä, eikä turhaan. Green Goblin (Willem Dafoe), Doctor Octopus (Alfred Molina), Electro (Jamie Foxx), Lizard (Rhys Ifans) ja Sandman (Thomas Haden Church) nähdään kaikki tässä eeppisessä elokuvassa. Kuuden kopla, tai Sinister Six, on ryhmä roistoja, jotka ovat esiintyneet Spider-Man sarjakuvissa vuosien varrella, mutta toistaiseksi vain viisi on esiintynyt No Way Home -elokuvan eri trailereissa. Tätä kuusikkoa tähdittää Hämähäkkimiehen pahimmat viholliset, joten vaikka yhtä jäsenistä ei loppu viimein elokuvassa nähtäisikään, on Peterillä varmasti kädet täynnä töitä.

Niille, jotka eivät ole seuranneet Spider-Man-tarinaa ennen Tom Hollandia, Green Goblin, Sandman ja Doctor Octopus ovat kaikki taistelleet Tobey Maguiren Spider-Mania vastaan, kun taas Electro ja Lizard ovat ottaneet yhteen Andrew Garfieldin Peter Parkerin kanssa. "Et ole Peter Parker", kuulemme Alfred Molinan Doctor Octopuksen sanovan elokuvan trailerissa. Vastaus "Olen niin hämmentynyt juuri nyt" on ehkä vain traileria varten kirjoitettu repliikki, mutta samalla hyvin paikkaansa pitävä. Koska jopa kaikkein kovimmilekin faneille elokuvan moniulotteisuus voi tuntua hieman hämmentävältä. Viitteitä Maguiren ja Garfieldin paluuseen löytyy myös Far From Home –elokuvan lopussa, jossa JK Simmons palaa tempperamenttisen toimittajan rooliin – toimittajan, joka pyysi Tobey Maguiren Peter Parkerin valokuvaamaan Spider-Mania. JK Simmons nähdään myös tulevassa elokuvassa. 

Tobeyn ja Andrewin comeback 

Meidän on huomioitava, että kaikki pahikset kuolevat taistellessaan universuminsa Spider-Man-versioita vastaan (kuten Doctor Strange mainitsee trailerissa). Ajan ja avaruuden käsitteet ovat keskiössä Spider-Man: No Way Home -elokuvassa, ja ne ovat erittäin tärkeitä myös jatko-osassa Doctor Strange and the Multiverse of Madness (2022). Mielenkiintoinen yksityiskohta, josta mahdollisesti sai alkunsa kaikki huhut Tobey Maguiren ja Andrew Garfieldin esiintymisestä myös No Way Homessa, on se, että Multiverse of Madness -elokuvan (!) on ohjannut Sam Raimi. Koska Andrew Garfieldilla on tällä hetkellä käynnissä myös muita elokuviprojekteja, häntä pommitetaan usein kysymyksillä No Way Homesta, kun taas Tobey Maguire pysyy edelleen poissa valokeilasta.

Emme tietenkään voi sanoa varmuudella palaavatko entiset Spider-Man tähdet elokuvaan, mutta monet fanit ovat tästä täysin vakuuttuneita. Miksi muuten kaikki toisten universumien pahikset tuotaisiin kasvotusten Tom Hollandin Spider-Manin kanssa? Hollandilla saattaa olla Iron-Spider-puku, mutta tuskin hän kuitenkaan pärjää kuutta roistoa vastaan yksinään.

Useista trailereista ja teasereista huolimatta on monia asioita, joita emme tiedä uudesta Spider-Man –elokuvasta. Ainoa asia, jonka tiedämme varmasti, on, että istumme fanien keskellä leffapenkeissä Suomen ensi-illassa 15. joulukuuta, kaksi päivää ennen kansainvälistä ensi-iltaa ja pidämme peukkuja pystyssä, että näkisimme Spider-trion kohtaavan Sinister Sixin.

Osta liput nyt!