9.11.2021, Ajankohtaista

Finnkino avaa Pohjoismaiden ensimmäisen LUXE-elokuvateatterin Kauppakeskus Myllyyn Raisioon

Toukokuussa 2022 Kauppakeskus Myllyssä katsotaan elokuvia Pohjoismaiden ensimmäisessä full recliner -elokuvateatterissa.

Supermukavat lepotuolit, ravintolatason leffaeväät – Finnkino Luxe Mylly vie elokuvakokemuksen uudelle tasolle niin puitteiden kuin esitystekniikan avulla. “Elämyksille on nyt kysyntää”, perustelevat Finnkinnon kaupallinen johtaja Hannele Wolf-Mannila ja Myllyn toimitusjohtaja Mari Hantula.

“Finnkino Luxe Mylly on jatkumoa Finnkinon pitkäjänteiselle elokuvateattereiden ja-palveluiden kehittämistyölle. Finnkinon tavoitteena on olla Suomen kulttuuriviihteen monipuolisin elämysten tarjoaja ja edelläkävijä”, Wolf-Mannila pohjustaa Finnkinon LUXE-konseptia.
 
Raisioon avattava Finnkino Luxe Mylly tarjoaa kokonaisvaltaisen elämyksen kaikille aisteille. Aikaisemmista Finnkinon elokuvateattereista poiketen Myllyn kaikissa kuudessa salissa on kallistuvat ja runsaalla jalkatilalla varustetut muhkeat recliner-istuimet. Tähän asti Suomessa LUXE-mukavuuksista on voinut nauttia vain yksittäisissä saleissa Helsingin Itiksessä ja Oulun Plazassa. “LUXE-konsepti on jo käytössä konsernin muissa teattereissa Euroopassa ja UK:ssa. Sieltä on saatu hyviä kokemuksia”, Wolf-Mannila lisää.
 
 
 

Leffaan elämyksen, ei pelkästään elokuvan takia

Ihmiset ovat palanneet koronarajoitusten hellitettyä innoissaan elokuviin. Nyt halutaan kokea asioita kodin ulkopuolella.
 
“Arkistenkin elämysten kaipuu ja kuluttaminen kasvaa koko ajan, ja me Finnkinolla viemme elokuvien osalta elämyksellisyyden pidemmälle kuin Pohjoismaissa koskaan aiemmin. Jokaisessa Myllyn salissa on lepotuolien lisäksi anniskeluoikeudet sekä herkuttelua helpottavat sivupöydät, joilta voi leffan ohessa nauttia Oscar’s Barin viinejä ja pizzaa, hodareita, nachoja sekä muita suolaisia herkkuja.
 
Ja tietysti puitteet ovat suuret ja sykähdyttävät niin kuvan kuin äänen puolesta”, kertoo Wolf-Mannila. Kaikki uuden teatterin kuusi salia ja 450 asiakaspaikkaa on suunniteltu ja rakennettu takaamaan paras mahdollinen elokuvakokemus. Esimerkiksi ykkössalissa parhaan katselukokemuksen takaa iSense-konseptiin kuuluvat 4K-projektorit, jättimäinen valkokangas ja Dolby Atmos -äänentoisto. “Huipputason näytöt ja äänet yhdistettynä mukavaan löhötuoliin, oheispalveluihin sekä häiriöttömään ympäristöön takaavat aivan uudella tasolla olevan leffaelämyksen”, iloitsee Finnkinon Head of Cinema Services Janne Uusi-Kölli.
 
 

Miksi juuri Myllyyn?

Varsinais-Suomessa on markkina-alueena paljon potentiaalia. Myllyssä käy viikoittain yli 100 000 asiakasta, joten se on erittäin vetovoimainen kauppakeskus. Sijainti on houkutteleva: leffaelämyksen pariin pääsee vaivattomasti Turusta ja lähiseudulta. Esimerkiksi tunnin ajomatkan päässä Myllystä asuu noin 450 000 asukasta.
 
“Olemme jo pitkään nähneet, että alueella on kysyntää ja etsineet kauppapaikkaa Turun seudulta. Myllyn laajennus tarjosi tähän mahdollisuuden. Myllyn teatterilla haluamme tarjota jotain ihan uutta. Esimerkiksi suuremman salimäärän ansiosta voimme näyttää entistä laajemman valikoiman elokuvia”, Hannele Wolf-Mannila kertoo Finnkinon uuden teatterintaustoista.
 
Kauppakeskukset kilpailevat ihmisten vapaa-ajasta, niin myös juuri brändinsä uudistanut Mylly. Toimitusjohtaja Mari Hantula kertoo, että Myllyssä ollaan valmiita tekemään rohkeita ja merkittäviä investointeja myös tulevaisuudessa. Hän luottaa elämysten vetovoimaan: “Mylly on elämyskeskus, joka muuttuu jatkuvasti. Emme pelkää suuria visioita, ja Finnkinon LUXE-teatteri tukee brändiämme loistavasti. Sen avulla voimme tarjota asiakkaille jotain ihan uutta. Finnkinon saaminen Myllyyn on loistojuttu ja myös esimerkki meidän tavasta toimia.”
 
 

Finnkino

Vuonna 1986 perustettu Finnkino on Suomen kulttuuriviihteen monipuolisin elämysten tarjoaja ja edelläkävijä. Finnkinolla on Suomessa yhdellätoista paikkakunnalla kaikkiaan 16 elokuvateatteria, joissa on yhteensä 113salia. Vuonna 2019 teattereissa kävi noin 5,5 miljoonaa katsojaa. Finnkino toimii myös elokuvien maahantuojanaja levittäjänä. Finnkino kuuluu Euroopan suurimpaan elokuvateatteriketjuun Odeon Groupiin, jonka omistaa amerikkalainen maailman johtava elokuvateatteriketju AMC.

 

Kauppakeskus Mylly

Kauppakeskus Mylly on Varsinais-Suomen suurin kauppakeskus. Se sijaitsee Turun Kehätien varrella Raisiossa 8 km Turun keskustasta. Vuonna 2020 Myllyssä oli 4,7 miljoonaa kävijää. Kauppakeskuksessa palvelee 130 liikettä sekä 23 ravintolaa ja kahvilaa.