2.11.2021, Ajankohtaista

Eternals hahmo-opas

Ei ole harvinaista, että elokuvantekijät ottavat suuria vapauksia herättäessään kirjoja, sarjakuvia tai videopelejä henkiin valkokankaille – eikä Marvel Cinematic Universe ole poikkeus. Lähdemateriaalin ollessa näin laaja, jättää se paljon tilaa tulkinnalle, varsinkin kun valmistaudumme nauttimaan elokuvaversioita supersankareista, jotka ovat jo eläneet monta kymmentä vuotta sarjakuvakansien sisällä 1900-luvulla.

Siksi tässä hahmoesittelyssä on syytä korostaa, että suurin osa siitä, mitä tiedämme Eternals-hahmoista, perustuu sarjakuviin. Aivan kuten Loki-sarjan Time Variance Agency eroaa paljon siitä, miten se on esitetty sarjakuvissa, Eternals-hahmojen tarina voi olla yhdistelmä lähes 50 vuoden sarjakuvahistoriaa, mutta se voi myös olla täysin uusi versio jokaisesta hahmosta ja tarinasta tai autuas sekoitus kaikkea tätä – on kai maltettava ensi-iltaan.

Angelina Jolie on Thena

Tuntuu hyvin sopivalta, että Marvel itse kuvailee Angelina Jolien Thenaa "raivokkaaksi soturiksi". Kerta toisensa jälkeen Jolie on osoittanut monipuolisia näyttelijäkykyjään, ja uskomme, että hän herättää tämän urhean soturin henkiin aivan huikealla tavalla. Neil Gaimanin kirjoittamassa Eternals-sarjakuvasarjassa Sprite-niminen hahmo pettää Eternalsit, levitti heidät eri paikkoihin ympäri maailman ja sai useat heistä kärsimään muistinmenetyksestä. Yksi tämän kohtalon omaavista hahmoista oli Thena, joka maan puolustamisen sijaan työskenteli Stark Enterprisesille (myöhemmin Stark Industries). Thena sai myös pojan, Joeyn, Thomas Eliotin kanssa. Nähtäväksi jää, mihin Thenaan pääsemme tutustumaan Chloé Zhaon versiossa.

Richard Madden on Ikaris

Richard Maddenin Game of Thrones –hahmon Robb Starkin lisäksi, joka kohtasi loppunsa suhteellisen varhain valtapeliä, olemme nähneet hänet valitettavan harvoissa päärooleissa. HBO:n eepos on edelleen hänen eniten huomiota herättänein roolinsa – ainakin vielä muutaman päivän. Madden nähdään kaikkiavaltiaan Ikariksen roolissa Eternals-elokuvassa – varmasti ellei suurin niin yksi suurimmista rooleista, joita näyttelijä on urallaan saanut. Ikarista kuvaillaan johtajatyypiksi ja hän on voimakkain kaikista maan päällä olevista Eternalseista. Kun Deviaanit ilmestyvät, on Ikariksen vastuulla koota ja mobilisoida kaikki ikuiset suojelemaan ihmiskuntaa näiltä pirullisilta hahmoilta.

Kit Harington on Dane Whitman

Jos nimi ei sitä vielä paljasta, Harington näyttelee miestä, joka hieman kalpeasta nimestään huolimatta muuttuu sarjakuvissa miekkaa käyttäväksi sankariksi Black Knightiksi. Eternalsin trailerista päätellen tulemme näkemään hahmon kompastelevan supervoimiensa kanssa. Lisäksi monet ovat todella iloisia siitä, että Harington ja hänen "Game of Thrones" -veljensä Richard Madden tapaavat ensimmäistä kertaa sitten The Red Weddingin (juhlan, joka traumatisoi koko Thrones –kansan). Dane Whitman esittää myös kysymyksen, joka oli kaikkien huulilla: miksi Eternals ei auttanut sodassa Thanosia vastaan?

Barry Keoghan on Druig

Druigia esittää irlantilainen näyttelijä Barry Keoghan, joka tunnetaan parhaiten elokuvista Dunkirk ja The Killing of a Sacred Deer. Druig on Eternals-joukon johtajan Ikariksen serkku, mutta toisin kuin Ikaris, Druigilla on vähemmän vaikeuksia taivuttaa ja väännellä moraalista kompassiaan. Sarjakuvissa hän on työskennellyt Venäjän KGB:n palveluksessa, jossa hän havaitsi kykynsä kiduttaa muita ihmisiä. Druig on myös toiminut kuvitteellisen maan, Vorozheikan, varapääministerinä. Hänellä on samat voimat kuin kaikilla ikuisilla, mutta hän on erityisen taitava käyttämään telepaattisia kykyjään. Druigin vastustajien harmiksi nämä kyvyt saavat henkilön näkemään kauheita muistoja ja mielikuvia. Ei ehkä näyttävin kaikista ikuisista, mutta kiistatta yksi vaarallisimmista ja luultavasti vähiten luotettava. 

Gemma Chan on Sersi

Gemma Chanin itsensä mukaan Sersi ei ole tyypillinen supersankari. "Hän ei ole paras taistelija eikä hänellä ole itsestään selvällä tavalla vaikuttavia voimia. Sen sijaan hänen vahvuutensa on hänen empatiansa ja yhteytensä ihmisiin ja maahan”, Chan kertoi Varietyn haastattelussa. Eternals on esiintynyt Marvel Comicsissa vain satunnaisesti sen jälkeen, kun Jack Kirby perusti ryhmän, mutta Sersi on ehkä jäsenistä tunnetuin. Hän oli myls Avengersin jäsen suuren osan 1990-lukua. Kingon tavoin Sersi on valinnut elää aktiivisena osana ihmisyhteiskuntaa ja toimiikin museon kuraattorina New Yorkissa. 

Kumail Nanjiani on Kingo

Sersin tavoin Kingo asuu ihmisten keskellä, mutta on valinnut hieman erilaisen uran. Hänestä on tullut Bollywood-tähti ja hän elää elämää keskellä rikkauksia ja mainetta. Hänen pyrkimyksensä olla huomion keskipisteenä voi toisaalta käydä hänelle kohtalokkaaksi taistelussa, mutta myös olla suureksi avuksi. Marvel Comicsissa Kingo oli japanilaista syntyperää ja kotimaassaan suuri elokuvatähti. Hänelle ominainen taistelutyyli jäljitteli perinteistä japanilaista taistelutyyliä ja käytti pukua, joka oli hyvin samanlainen kuin samurailla.

Salma Hayek on Ajak

Ajak on Eternalsin viisas ja huomaavainen henkinen johtaja. Hän on myös ainoa, joka voi kommunikoida Eternalsin luojien kanssa. Hänen suurin kykynsä on pystyä muuttamaan solurakennettaan – sarjakuvissa Ajakin päihitti Mjölniriä hallussaan silloin pitävä Odin, mutta hahmo selvisi taistelussa hengissä tämän kykynsä ansiosta. Hänellä on myös parantavia voimia, joita hän voi käyttää muihin ikuisiin itsensä lisäksi. Kautta historian Ajak on tehnyt paljon Perun alkuperäiskansojen hyväksi, suurelta osin hänen arkeologi-ammattinsa johdosta, ja hän on rakentanut maahan taivaallisille kaupungin nimeltä Avaruusjumalien kaupunki. Hahmo on myös kirjoitettu uudelleen naiseksi elokuvaa varten, kun taas sarjakuvissa Ajak on esitetty miehenä.

Lauren Ridloff on Makkari

Sarjakuvaversio Makarista on Marvelin ensimmäinen kuulorajoitteinen supersankari. Hahmo on myös aina kirjoitettu miehenä. Elokuva-adaptaatiossa Makkaria näyttelee The Walking Dead –sarjasta tuttu Lauren Ridloff, eli myös tämä hahmo on kirjoitettu uudelleen naiseksi. Marvel itse kuvailee Makkaria erittäin nopeaksi. Makkari on Ajakin tavoin ollut meille ihmisille tutuissa palkkatöissä ja hän onkin työskennellyt sarjakuvakirjoissa opettajana ja insinöörinä. Makkari on myös päättänyt kohdistaa kosmiset voimansa (jokainen Ikuinen voi halutessaan kohdistaa kosmiset voimansa tiettyyn kykyyn, josta voi tulla erityisen voimakas) tullakseen erittäin nopeiksi sekä reflekseissä että liikkeessään. 

Brian Tyree Henry on Phastos

Brian Tyree Henry esittää Phastoa - ensimmäistä avoimesti seksuaalivähemmistöön kuuluvaa Marvel Cinematic Universen supersankaria. Häntä kuvaillaan älykkääksi keksijäksi, ja trailerista päätellen voimme odottaa hänen ottavan ryhmän vitsailijan roolin. Phastos on ainutlaatuinen Eternalsin jäsen, sillä hän on pasifisti eikä halua taistella ollenkaan. Kuten sanoimme, tämä Phastoksen versio voi olla erilainen kuin sarjakuvissa, mutta Phastoksen kekseliäisyys näyttää siirtyneen myös elokuvasovitukseen.

Lia McHugh on Sprite

Sprite on ehkä eniten mielipiteitä jakava hahmo Eternals-sarjassa, sillä hän on sarjakuvissa pettänyt Eternals-joukon ja sai useat heistä unohtamaan, keitä he olivat. Muun muassa Thena kärsi muistin menetyksestä ja aloitti työskentelyn Stark Industriesilla. Spriten piilotettu suru ja viha kumpuaa siitä, että hän on ikuisesti jumissa kaksitoistavuotiaan ruumiissa ¬ mutta hänen sielunsa ja mielensä ovat nähneet asioita, joita useat sukupolvet eivät pääse onnekseen kokemaan. Parasta on olla aliarvioimatta ketterää Spritea, joka terävällä kyvyllään luoda illuusioita ja ajaa ihmiset hulluuden partaalle voi olla erittäin vaarallista seuraa.

Don Lee on Gilgamesh

Gilgamesh on Thenan paras ystävä ja sarjakuvissa hänet tunnetaan myös nimellä The Forgotten One ja Hero. Eternals-sarjan ominainen piirre on, että useimmat Ikuiset ovat olleet historiallisia henkilöitä. Myös muut MCU-hahmot ovat osaltaan kirjoittaneet ihmishistoriaa - Loki teki tämän, kun he veljensä Thorin kanssa lyödyn vedon johdosta loivat myytin lentokonekaappaajasta nimeltä D.B. Cooper. Gilgamesh oli osa muinaista Sumerin sivilisaatiota Mesopotamiassa ja on Gilgamesh-runoelman innoittaja. Hän on myös legendojen Hercules, Beowulf ja Samson takana