8.10.2021, Ajankohtaista

Leffauutiset: ensi vuonna valkokankaille liitää kolme eri Batmania

Bond ja Venom antavat elokuvatoimialalle piristysruiskeen ja Affleck sekä Keaton pudistelevat pölyt pois Batman-asuistaan. Tässä ovat viikon leffauutiset!

Bond rikkoo ennätyksiä!

Olemme hehkuttaneet sitä, kuinka huikealla tavalla No Time to Die on saanut suomalaiset leffafanit vaeltamaan elokuvateattereihin. Todella merkittävää on myös, että 267 000 tanskalaista näki elokuvan ensi -iltana viikonloppuna. Jopa elokuva-alan aikakauslehti Deadline on kiinnittänyt huomion vahvaan pohjoismaiseen kiinnostukseen Daniel Craigin viimeisestä tehtävästä agenttina 007. Bondissa on todella jotain erityistä meille pohjoismaalaisille!

No Time to Die on lyhyessä ajassa kerännyt yli 120 miljoonaa dollaria elokuvateattereissa ympäri maailmaa. Tänä viikonloppuna on Yhdysvaltain ensi-ilta ja kuukauden lopussa Bond saapuu sekä Kiinaan että Australiaan.

… ja hyvin menee myös Venomilla

Vaikka Yhdysvaltain yleisö joutuu vielä odottamaan suuria elokuvia, kuten Dyyni ja No Time to Die, ovat he nauttineet meitä ennen Marvel-toiminnasta. Venom: Let there be Carnage tuotti 90 miljoonan dollarin tulot pelkästään Yhdysvalloissa - suurin ensi-iltaviikonloppu sitten pandemian puhkeamisen maaliskuussa 2020, kirjoittaa Hollywood Reporter.

Kauan odotetussa jatko-osassa näemme Tom Hardyn Eddie Brockin roolissa, tahattomasti jumissa sarkastisen ja arvaamattoman symbiootin Venomin kanssa. Venom: Let There be Carnage valloittaa Finnkinon valkokankaat 22.10.

Bondin ja Venomin menestys ovat hyviä uutisia leffafaneille ja vahva todiste siitä, että elokuvateollisuus on jälleen menossa kohti valoisampaa aikaa.

Batfleckin paluu

Tiesitkö, että ensi vuonna nähdään kolme eri näyttelijää näyttelemässä Batmania valkokankaalla? Robert Pattinson on tietysti The Batmanin uusi Bruce Wayne, mutta DC-faneille on tiedossa myös The Flash -elokuvan mukana tulevia jännittäviä vierasrooleja.

Ensimmäisessä itsenäisessä elokuvassa Dc avaa supersankarille The Flashille (Ezra Miller) aikamatkoja ja rinnakkaisia maailmoja. Ja kyllä, sekä Ben Affleck että Michael Keaton pääsevät mukaan toimintaan.

Affleckilla ainakin oli hauskaa kuvauksissa, hän kertoo Varietylle: ”Oli todella mukavaa palata rooliin, varsinkin kun viimeisin kokemukseni oli niin kova. Mutta tämä oli hienoa, minulla oli hauskaa. Rakastan tehdä yhteistyötä Ezran kanssa.”

Michael Keaton: "Puku mahtuu päälle edelleen”

Michael Keaton näyttää myös arvostavan sitä, että hän voi jälleen vetää päälle ikonisen roolinsa asun. 70-vuotias näyttelijä esitti Bruce Waynea ja hänen salaista alter-egoaan Batmania Tim Burtonin kahdessa elokuvassa lähes 30 vuotta sitten. Mutta musta puku, se sopii edelleen päälle:

”Olen yhtä siro kuin ennenkin. Sama koko, samat mitat,” hän vitsailee Stephen Colbertin sohvalla. ”Se oli mahtavaa. En tiedä kuinka monta Batmania on nyt, noin 77? Meidän pitäisi perustaa oma liitto.”

The Flash -elokuvan ohjaa Andy Muschietti (It) ja se saapuu teattereihin marraskuussa 2022.

90 -luvun klassikko Bodyguard saa modernin uusinnan

Myös 30 vuotta on kulunut siitä, kun Whitney Houston ja Kevin Costner olivat kuumin elokuvapari. Romanttinen draama Bodyguard vuodelta 1992 kuvataan uudelleen, ja tarinaan tehdään pieniä muutoksia. Tällä kertaa nuori tähti on valokeilassa:

”Sen sijaan, että keskittyisimme Whitney Houstonin hahmon kaltaiseen vakiintuneeseen tähteen, elokuvamme kertoo nuoresta latinalaisesta taiteilijasta, joka on juuri tehnyt läpimurron. Tarina kertoo siitä, kuinka hänen elämänsä muuttui yhdessä yössä. Ja 2000 -luvulla se tarkoittaa, että hän tarvitsee heti suojaverkoston,” käsikirjoittaja Matthew Lopez kertoo Varietylle.

Alkuperäinen elokuva sai haaleita arvosteluja, mutta kaksi tähteä ja heti ikoniseksi tullut ääniraita nostivat Bodyguardin suosioon. Pian saamme tietää, ketkä näyttelevät päärooleja ja herättävät romanssin henkiin uusinnassa.