1.10.2021, Ajankohtaista

Leffauutiset: Paljon onnea komentaja Craig!

Agentin arvoinen arvonimitys, The Revenant –elokuvan ohjaajan uusi komedia ja Slim Shadyn uudelleenkohtaaminen Venomin kanssa – täältä tärähtää viikon leffauutiset!

Daniel Craig nimitettiin kunniakomentajaksi

Yhdistyneen kuningaskunnan merivoimat myönsi Daniel Craigille myös James Bond –hahmolla olevan kunnia-arvon – kunniakomentaja. Nimitykseen johtivat muun muassa Craigin vahva henkilökohtainen tuki Iso-Britannian armeijalle ja elokuvantekijöiden tiivis yhteistyö merivoimien kanssa No Time to Die –elokuvan tuotannon aikana.

"Se on minulle suuri etuoikeus ja kunnia", komentaja Craig kertoi kuninkaalliselle laivastolle.

Notting Hill –elokuvan ohjaaja on kuollut

Yhden kaikkien aikojen rakastetuimman romanttisen komedian ohjaaja on kuollut. Roger Michell, joka tunnetaan elokuvista Paha päivä, Morning Glory ja Notting Hill, oli vain 65-vuotias.
Julia Roberts muistaa hänet "ystävällisenä miehenä, jolla on söpö hymy ja täydelliset ohjaajan vinkit", BBC News kertoo. Sam Neill, Samantha Morton ja Sam Claflin ovat myös ilmaisseet surunsa Michellin kuoleman jälkeen 22. syyskuuta.

Hänen viimeiseksi elokuvakseen jää The Duke, jossa nähdään muun muassa Helen Mirren. Elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2022.

Iñárritu on täällä taas ja uuden komedia-projektin äärellä!

Tämä uutinen saa monet elokuvafanit onnelliseksi: Alejandro Gonzàlez Iñárritu on saanut uuden elokuvansa kuvaukset purkkiin. Iñárritu on ylistetty ja tunnettu ohjaaja muun muassa siitä, että hän kuvasi Leonardo DiCaprion kanssa uskomattoman kovissa olosuhteissa tehdessään The Revenant -elokuvaa ja kuvasi yhden elokuvahistorian pisimmistä yhtenäisistä otoksista elokuvassa Birdman – näistä molemmista hän sai Oscar-palkinnon parhaasta ohjauksesta.

Seuraavaa elokuvaa varten hän kuitenkin muuttaa tyylilajia ja ympäristöä. Bardo (Or False Chronicle of a Handful of Truths) on kuvattu Meksikossa, ja se on ensimmäinen kerta, kun Iñárritu on kuvannut kotimaassaan Amores perros -elokuvan jälkeen yli 20 vuotta sitten.

Ohjaaja on aiemmin kuvaillut elokuvaa "saduksi, joka tutkii Meksikon modernia poliittista ja sosiaalista ilmapiiriä". Variety kutsuu sitä "nostalgiseksi komediaksi".

Juoni seuraa tunnettua toimittajaa, joka palaa Meksikoon. Paluu kotiin saa hänet kyseenalaistamaan henkilöllisyytensä ja muistonsa. Bardo oli jättimäinen tuotanto, joka kesti viisi kuukautta, mutta viime viikolla kuvaukset saatiin purkkiin – nyt vain ensi-iltaa odottamaan.

Wonkan kuvaukset ovat käynnistyneet

Timothée Chalamet on lähtenyt suklaatehtaaseen. Keskiviikkona perhe -elokuvan Wonka kuvaukset alkoivat Lontoossa, ja kolme sokerinhimoista brittiläistä tähteä asettuvat paikalleen kameran eteen. Näyttelijöitä ovat Rowan Atkinson, Sally Hawkins ja Olivia Colman.

Warner Bros. -elokuvasta Wonka tulee esiosa Roald Dahlin klassiselle tarinalle. Toisin kuin aikaisemmat elokuvat, joissa Gene Wilder ja Johnny Depp herättivät henkiin eksentrisen karkkivalmistajan, Chalamet näyttelee nuorta luovaa keksijää, kirjoittaa Hollywood Reporter. Elokuvan ohjaa Paul King, joka tunnetaan ehkä parhaiten kahdesta erittäin kodikkaasta ja lämpöisestä Paddington-elokuvasta.

Eminemin ja Venomin tarina jatkuu

Mitä yhteistä on Slim Shadylla ja limaisen sarkastisella avaruushirviöllä? Ehkä ei mitään, mutta he ilmeisesti haluavat tehdä jälleen yhteistyötä.

Räppäri Eminem teki kappaleen myös ensimmäiseen Venom-elokuvaan vuonna 2018, ja nyt hänet on kutsuttu takaisin studioon. Hänen uusimman kappaleensa nimi on Last One Standing, ja se kuullaan elokuvassa Venom: Let There be Carnage, joka saa ensi-iltansa 22. lokakuuta. Mukana ovat myös taiteilijat Skylar Grey, Polo G ja Mozzy.