23.9.2021, Ajankohtaista

007 No Time to Die – Hahmo-opas

Ensi-ilta kolkuttaa jo ovella ja onkin tullut aika esitellä tarkemmin tämän Bond-elokuvan hahmokaarti!

Daniel Craig on James Bond

On kulunut kokonaiset 14 vuotta siitä, kun suhteellisen tuntematon Daniel Craig puki päälle smokin ja nappaisi käsiinsä martinilasin Pierce Brosnanilta – toki valtikan vaihdos ei sujunut täysin ongelmitta. Ilmassa leijaili epäilys siitä, kuinka tämä vaalea ja hieman tuntematon näyttelijä suoriutuisi ikonisen agentin roolista. Kuitenkin Casino Royal –elokuvan (2006) myötä epäilijät hiljenivät heti, kun Craig lausui ensimmäisen kerran "Bond, James Bond" -repliikkinsä. Elokuvasarjassa seurasivat Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) ja Spectre (2015). Elokuvassa No Time to Die Craig palaa tähän rooliin viidettä, ja viimeistä kertaa.

Craigin James Bondin aikana hahmoa ja koko elokuvasarjaa on modernisoitu. Mutta mitä tapahtuu sen jälkeen, kun Craig No Time to Die –elokuvan myötä laittaa smokkinsa hyllylle? Tuottaja Barbara Broccoli on paljastanut, että vaikka Bondin näyttelijän profiili voi olla laajempi kuin elokuvasarjassa tähän mennessä, tulee James Bond kuitenkin jatkossakin olemaan mies. Kuka hän on - ja tilaako hän martininsa ravistettuna, ei sekoitettuna myös tulevaisuudessa - jää nähtäväksi, mutta muuten perinteinen ja konservatiivinen elokuvasarja näyttää siirtyvän kohti modernimpaa tulevaisuutta.

Ana de Armas on Paloma

31-vuotias kuubalainen näyttelijä Ana de Armas on tehnyt huikean uran sen jälkeen, kun hän ensikerran tuli leffafanien tietoisuuteen roolistaan Indie-elokuvassa Knock Knock vuonna 2015. Näyttelijä nähtiin myös Denis Villeneuven elokuvassa Blade Runner 2049, jossa hän herätti henkiin hologrammihahmon nimeltä Joi. Suuren yleisön suosikiksi Ana de Armas nousi kuitenkin roolillaan elokuvassa Knives Out (2019), jossa hän näyttelee yhdessä kenenkäs muun, kuin Bondimme Daniel Craigin kanssa. 

Nyt de Armas on valmis valloittamaan maailman myrskynlailla elokuvassa No Time to Die, jossa hän näyttelee agentti Palomaa. Hahmo on uusi Bond-sarjassa, mutta hänellä on yhteyksiä Felix Leiteriin, CIA agenttiin, joka pakottaa 007:n takaisin töihin. Tiedämme sen, että Paloman ja Bondin tiet kohtaavat, kun hän ajautuu ongelmiin kotimaassaan, mutta onko Paloma ystävä vai vihollinen? Se jää nähtäväksi.

Ben Whishaw on Q

Ei Bond-elokuvaa ilman gadgeteja, eli apuvälineitä, hilavitkuttimia ja erinäisiä laitteita. Eikä gadgeteja ilman Q:ta. MI6:n oma räjähtävien kynien, laser-kellojen ja konekivääreillä varustettujen urheiluautojen toimittaja on jälleen Bondin käytössä.

No Time to Die -elokuvassa Ben Whishawin harteilla on tuttu keksijän rooli. Tämä on kolmas elokuva (Skyfall ja Spectre), jossa nuori britti tarjoilee Bondille hengenvaarallisia, tai hengenpelastavia, gadgeteja. Kysymys kuuluukin, mitä Q kehittelee Bondin päänmenoksi tällä kertaa?

Lashana Lynch on Nomi

Captain Marvel –elokuvassa nähdyn näyttelijän Lashana Lynchin rooli on ollut yksi suurimmista keskustelunaiheista ennen elokuvan ensi-iltaa. Huhujen mukaan hän on Craigin perillinen, sillä hänen hahmonsa Nomi perii koodinimen 007, kun Bond jää eläkkeelle. Elokuvan tuottajat kiistävät nämä huhut ja ovatkin todenneet Bondin pysyvän miehenä. Mutta huhujen jälkeen on aloitettu keskustelu siitä, miten elokuvasarja tulee tulevaisuudessa muuttumaan.

Huhut saivat lisävauhtia Nomin todetessa No Time to Die -trailerissa: "Maailma on mennyt eteenpäin, komentaja Bond". Uusi Bond tai ei, Lynchin osallisuus elokuvassa on varmasti vauhdittanut elokuvasarjan kehitystä kohti modernimpaa uutta kokonaisuutta. 

Léa Seydoux on Madeleine Swann

Ranskalainen Léa Seydoux teki historiaa Cannesin elokuvajuhlilla vuonna 2013, kun hän sai yhdessä ohjaajan Abdellatif Kechichen ja näyttelijä Adèle Exarchopoulosin kanssa Kultaisen palmu -palkinnon elokuvasta Adelen elämä: osat 1 ja 2. Se oli ensimmäinen kerta, kun Kultainen palmu myönnettiin sekä ohjaajalle että näyttelijöille. Seydouxilla on näytellyt myös menestyneissä kansainvälisissä elokuvissa, kuten Kunniattomat paskiaiset (2009), Robin Hood (2010), Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) ja Midnight in Paris (2011).

Elokuvassa No Time to Die Seydoux nähdään ranskalaisen psykologin Madeleine Swannin roolissa. Bond-debyyttinsä näyttelijä teki jo vuonna 2015 elokuvassa Spectre.

Rami Malek on Safin

Elokuvan suurta pahista esittää Oscar-palkittu Rami Malek. Bohemian Rhapsody -tähti liittyy porukkaan merkittäviä näyttelijöitä, jotka ovat vuorollaan herättäneet henkiin agentti 007:n kulloisenkin vastustajan. Barbara Broccoli on kuvaillut Safinia "supervillainiksi" ja pahimmaksi, sadistisimmaksi ja kylmäverisimmäksi viholliseksi, jonka James Bond on koskaan kohdannut.

Odotukset Malekin suoritukselle ovat korkealla hänen Freddie Mercury –roolin jälkeen. Pystyykö hän antamaan elokuvan yleisölle yhtä klassisen roiston kuin Christhoper Leen Francisco Scaramanga, Anthony Dawsonin ja Christoph Waltzin Ernst Stavro Blofeld, Sean Beansin Alec Trevelyan tai Mads Mikkelsenin Le Chiffre? Tähän kysymykseen vastauksen saat 30. syyskuuta kun No Time to Die saa ensi-iltansa.

Nappaa lippusi täältä!