17.9.2021, Ajankohtaista

Leffauutiset: Tältä näyttää Christopher Nolanin seuraava projekti!

Ota selvää Christopher Nolanin elokuvasuunnitelmista, Guillermo del Toron upeasta noir-trilleristä ja tulevasta Pieni merenneito -elokuvasta. Saanemme esitellä: viikon leffauutiset!

Christopher Nolan tekee elokuvan atomipommin isästä

Miten valita seuraava projekti niinkin huikean elokuvan, kuin Tenet, jälkeen? Palaamalla ajassa taaksepäin ja herättämällä henkiin tarinan, joka toi ihmiskunnalle yhden sen kauhistuttavimmista keksinnöistä tietenkin.

Tällä viikolla saimme ensimmäiset tiedot Christopher Nolanin uudesta projektista. Dunkirk-elokuvan tapaan leffa sijoittuu toisen maailmansodan aikaan ja keskittyy J. Robert Oppenheimer -nimiseen herrasmieheen, joka tunnetaan parhaiten atomipommin isänä. Se, kuka esittää amerikkalaista fyysikkoa, jää vielä nähtäväksi.

Nolanille uutta on, että hän työskentelee Universal Picturesin kanssa, sillä ohjaajan kotitalli on ollut Warner Bros jo lähes 20 vuotta, kirjoittaa Variety. Aluksi studio epäröi antaa Nolanin elokuvalle vihreää valoa, 100 miljoonan dollarin budjetin ja täydellisen luovan vapauden tehdä haluamansa elokuva. Lopulta sopimukseen kuitenkin päästiin – onhan kyseessä kuitenkin Nolan.

Seuraa Guillermo del Toroa Painajaiskujalle

Oscar-palkitun The Shape of Water -elokuvan jälkeen visionääri Guillermo del Toro tuo valkokankaille jälleen uuden elokuvan. Tällä viikolla julkaistiin Nightmare Alleyn ensimmäiset kuvat ja traileri. Ohjaaja haluaa kuitenkin tehdä selväksi, että tämä ei ole kauhuelokuva (kuten otsikosta voisi päätellä), vaan 40-luvun vivahteinen noir-trilleri.

”Crimson Peakin kanssa minulle kävi niin, että ihmiset odottivat kauhua. Tässä ei ole yliluonnollisia elementtejä. Elokuvan sijoittuu täysin todelliseen maailmaan. Se on erilainen elokuva kuin edelliset,” sanoo del Toro Vanity Fairille.

Nightmare Alley kertoo huijarista, joka ryhtyy naispsykiatrin kanssa räjäyttämään ihmisiä sirkuskiertueen aikana. Näyttelijäkaarti ovat täynnä upeita tähtiä, kuten Bradley Cooper, Cate Blanchett, WillemDafoe ja Rooney Mara. Elokuvan odotetaan saapuvan ensi-iltaan tänä talvena. 

Neljä Marvel-elokuvaa vuonna 2024

Marvel Studiosin vauhti ei osoita merkkejä hidastumisesta, päinvastoin. Neljä uutta supersankarielokuvaa saapuu teattereihin vuonna 2024. Marvel on varannut ensi-iltapäivät helmikuulle, toukokuulle, heinäkuulle ja marraskuulle - mutta mitä he aikovat julkaista jää nähtäväksi.

Elokuvien nimiä ei ole vielä julkaistu, mutta faneilla on jo pitkä toivelista. Olisiko aika Bladen luvatulle uudelleenkäynnistykselle? Tai ehkä kolmas Ryan Reynoldsin Deadpool-elokuva? 

Mutta jos luulit, että neljä Marvel-elokuvaa vuodessa kuulostaa ylenpalttiselta hemmottelulta, niin se ei vielä vedä vertoja vuoden 2023 kattaukselle! Silloin MCU rikastuu vähintään viidellä elokuvalla, mukaan lukien Ant-Man and The Wasp: Qauntumania ja Guardians of the Galaxy Vol. 3. 

Marvel-fanien on helppo hymyillä!

Täältä tulee Disneyn uusi Pieni merenneito

Disney on löytänyt julkaisupäivän uudelle Pieni merenneito -elokuvalleen. Saamme rakastetun Ariel-merenneidon valkokankaille toukokuussa 2023, kirjoittaa Hollywood Reporter. Aivan kuten Kaunotar ja hirviö sekä Aladdin, pääsemme nauttimaan tämän klassikkotarinan live action –versiosta, kun oikeat näyttelijät herättävät animaatiosuosikin henkiin. 

Näyttelijäkaartiin kuuluvat ainakin Javier Bardem (kuningas Triton) sekä Melissa McCarthy (Ursula). Jacom Tremblay lainaa äänensä Pärsky-kalalle, David Diggs Sebastianille ja Awkwafina lokille. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Arielia näyttelee uusi tulokas Halle Bailey.

Elokuvan ohjaa Rob Marshall (Chicago) ja musiikissa mukana on Lin-Manuel Miranda (In the Heights), eli voimme todennäköisesti odottaa loistavaa musikaalia merten syvyydestä.

Kaksosista tulee kolmoset! 

Muistatko vielä komedian Identtiset kaksoset vuodelta 1988, jossa Arnold Schwarzenegger ja Danny DeVito näyttelivät kaksoisveljiä, jotka erotettiin syntymässä? Näyttäisi nyt vahvasti siltä, että veljeksillä on vielä yksi sisarus! Lisää naurua ja kadonneita perheenjäseniä siis luvassa tässä jatko-osassa, jota olemme saaneet odottaa 33 vuotta. 

Arnoldin aloitteesta tästä duosta tulee nyt trio, jossa Tracy Morgan näyttelee veljien siskoa. Triplets-elokuvan ohjaa Ivan Reitman, joka Identtiset kaksoset -elokuvan lisäksi oli useiden 80-luvun klassikoiden takana (esimerkiksi Ghostbusters on tämän herran käsialaa). Kuvausten on tarkoitus alkaa jo tammikuussa, Deadline kirjoittaa.

No Time to Die on pisin Bond-elokuva

James Bondin vakoojaura päättyy elokuvassa No Time to Die, ja tämä on viimeinen kerta, kun Daniel Craig pukeutuu agenttipukuun. Mutta ennen näitä jäähyväisjuhlia on mainittava, että No Time to Die on toistaiseksi pisin Bond-elokuva. Vahvistettu toistoaika on 2 tuntia ja 43 minuuttia – luvassa on varmasta upea finaali Craigin uralle Bondina!

Craig on selkeästi ääripäiden kuningas, sillä hän on tähdittänyt myös kaikkien aikojen lyhintä Bond-elokuvaa. Quantum of Solace (2008) oli 1 tunti 47 minuuttia pitkä – melkein tunnin lyhyempi kuin No Time to Die. Nyt laskemme päiviä Bond -ensi –iltaan, joka koittaa 30. syyskuuta. Osta elokuvaliput täältä!