10.9.2021, Ajankohtaista

Leffauutiset: Takaisin Matrixiin – eka traileri on täällä!

Matrix 4 –elokuvan uusi traileri ja Oscar-huhuja Venetsiasta. Nämä aiheet puhututtivat menneellä viikolla elokuva-alalla!

Takaisin Matrixiin 

Huomio kaikki leffafanit - The Matrix Resurrections -elokuvan ensimmäinen traileri on juuri saapunut! Keanu Reeves ja Carrie-Anne Moss ovat palanneet digitaaliseen (epä)todellisuuteen tietämättään, että heidän maailmansa on tietokoneen luoma. Miten kaikki tämä liittyy edelliseen trilogiaan? Sen näemme elokuvateatteirissa 22. joulukuuta.

The Matrix Resurrections jatkaa maailmaa vuonna 1999 säväyttäneen, uraauurtavan Matrix -elokuvan tarinaa. Kun kauan odotettu jatko-osa julkaistaan tänä jouluna, tulee kuluneeksi 18 vuotta siitä, kun Matrix Reloaded ja Matrix Revolutions saapuivat valkokankaille. Elokuvan ohjaa Lana Wachowski ja tuttujen näyttelijöiden joukossa on myös uusia tähtiä, kuten Yahya Abdul Mateen II, Neil Patrick Harris ja Jonathan Groff.

Ylellinen vanhainkoti, salaperäisiä murhia ja gangstereita

Unelmatiimistä puheenollen: Morgan Freeman, Helen Mirren, Danny DeVito ja Al Pacino kohtaavat pian valkokankaalla. Sniff-elokuvassa tapaamme yksityisetsivän (DeVito), joka kutsutaan paikalle rikkaimpien eläkeläisten ylelliseen vanhainkotiin, jossa on tapahtunut salaperäisiä kuolemia. Hän löytää seksin ja huumeiden piilotetun maailman, jota hallitsevat gangsteri (Pacino) ja hänen rikoskumppaninsa (Mirren).

Ohjaaja Taylor Hackford on kertonut Varietylle haluavansa elvyttää film noir -lajin. Laji oli suosittu 1940-luvulla, ja sille on ominaista mustavalkoiset elokuvat, joissa on hyödynnetty isoja kontrasteja, sekä leikitelty ihmissuhteiden jännitteillä, unohtamatta tietenkään eläkkeellä olevaa etsivää, joka tempautuu mukaan uuteen mysteeriin. 

Ben Affleck-trilleri saa jatkoa 

Toimintatrilleri The Accountant:n ohjaaja Gavin O'Connor on juuri allekirjoittanut sopimuksen jatko-osan osalta – Ben Affleckin trilleri saa siis jatkoa! Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, elokuvista voi muodostua kokonainen trilogia. 

”Olen aina halunnut tehdä kolme elokuvaa. Toisessa saamme nähdä enemmän Christian Wolffin veljeä, ja kolmannen elokuvan sanoisin olevan "Rain Man on steroids", O'Connor kertoo Cinemablendille.
The Accountant julkaistiin vuonna 2016, ja siitä tuli todellinen elokuvamenestys huolimatta suhteellisen vaatimattomasta budjetista. Jos Ben Affleckia on ikävä, hänet nähdään valkokankailla Ridley Scottin ritarielokuvassa The Last Duel tänä syksynä.

Aquamanin puku uudistui

DC on jälleen sukeltanut Aquamanin maailmaan. Aquaman 2 -elokuvan kuvaukset ovat täydessä vauhdissa, ja aiemmin tällä viikolla Jason Momoa ja ohjaaja James Wan ilahduttivat faneja ensimmäisellä kuvalla. Kuvassa näemme supersankarin uudessa kiiltävässä asussa, joka on selkeästi saanut vaikutteita 80-luvusta.

Jatko-osan nimi on Aquaman and the Lost Kingdom ja se julkaistaan talvella 2022.

Will Smith ja Kristen Stewart – tämän vuoden ensimmäiset Oscar-suosikit?

Atlantiksesta Venetsiaan, Italiaan, jossa vuosittainen elokuvafestivaali on täydessä vauhdissa. Viime viikon aikana toimittajat ovat saaneet katsoa kauan odotettuja menestyselokuvia, kuten Dune ja Halloween Kills. Festivaalin surina kiinnittää meidän huomiomme ensimmäisiin sellaisiin elokuviin, jotka voisivat olla ennakkosuosikkeja talven kultaisten patsaiden jakoa odotellessa. 

Kristen Stewartia kehutaan laajasti prinsessa Dianan roolistaan draamassa Spencer. Hän tekee "yhden vuoden uskomattomimmista rooleista" Varietyn mukaan ja "saa todennäköisesti ensimmäisen Oscar-ehdokkuutensa".

Toinen suosionosoituksia ja hurrauksia saanut elokuva on Will Smithin King Richard. Elokuvassa Smith näyttelee nuorten tennistähtien Venuksen ja Serena Williamsin isää. People-lehden mukaan tämä on myös yksi Oscar-suosikeista. Kriitikoilta satelee kiitoksia: "En ole koskaan itkenyt niin paljon elokuvassa" ja "Will Smithin hienoin hetki näyttelijänä".