28.6.2021, Ajankohtaista

Erikoisnäytökset Pride-viikolla

Pride-viikon kunniaksi Helsingin seudun teattereissa nähdään monia teemaan sopivien elokuvien erikoisnäytöksiä.

Helsinki Pride tuo kaikki sateenkaaren värit kaupunkiin jälleen tällä viikolla! Finnkino on mukana tukemassa tätä tärkeää moninaisuutta ja monikulttuurisuutta arvostavaa tapahtumaa platinakumppanina. Finnkinon kanavat ovat muuttuneet Pride-teeman mukaisiksi ja Helsingin teattereissa pääsee myös katsomaan Pride-teemaan sopivia elokuvia. Ylpeänä esittelemme tämän viikon mahtavan Pride-kattauksen! 

Pride (28.6.)

Hyvän tuulen komedia Pride kertoo tositarinan gay-aktivisteista, jotka päättivät aloittaa rahankeräyksen lakossa oleville kaivosmiehille 80-luvun puolivälin Briteissä. Kun kaivosmiehet kieltäytyvät tuesta, päättää porukka lähteä unohtumattomalle matkalle antamaan rahat heille henkilökohtaisesti. Tästä alkaa kaunis tarina ystävyydestä, yhteenkuulumisesta ja siitä, mitä ihmisyys kauneimmillaan on toisia auttaessa.

Rocketman (29.6. klo 17.30 Kinopalatsi)

Tämä mies ei varmasti meiltä esittely vaadi – the one, the only, Elton John. Musiikintäyteinen Rocketman kertoo inspiroivan tarinan Elton Johnin läpimurron vuosista, jolloin ujosta pianovirtuoosi Reginald Dwightista kuoriutuu kansainvälinen supertähti.

Nuoren naisen muotokuva (30.6. Klo 20:20 Kinopalatsi)

Nuoren naisen muotokuva on lumoava rakkaustarina, rajat ylittävä kertomus kielloista ja intohimosta – sekä kuvaus siitä, miten erilainen maailma on naisen silmin katsottuna. 

THE MISEDUCATION OF CAMERON POST (1.7. Klo 17:30 Kinopalatsi)

Desiree Akhavanin THE MISEDUCATION OF CAMERON POST on yhtä aikaa elämänjanoinen kasvutarina ja vavahduttava kuvaus ahdasmielisestä yhteisöstä. Elokuvan keskiössä on 16-vuotias Cameron Post, jonka ihastuksen paljastuessa hänen perheelleen passitetaan kiireellisesti kristilliselle God’s Promise –leirille, jonka lupauksena on tehdä nuorista suoraselkäisiä heteroita. Eheytysleirin ilmapiirin muuttuessa aina vain ahdistavammaksi, Cameron, yhdessä uusien ystäviensä kanssa, päättää karata.

TOVE (2.7. Klo 14:10 Tennispalatsi)

TOVE on vangitseva draama maailmankuulun taiteilijan luovasta energiasta sekä identiteetin ja vapauden etsinnästä. Elokuva vie meidät matkalle 1940-luvun Helsinkiin, ja rakastetun taitelijan elämään sen värikkäässä loistossaan.

Tom of Finland (2.7. Klo 18:20 Kinopalatsi)

Tom of Finland on eeppinen kertomus miehestä nimeltä Touko Laaksonen ja taiteilijasta nimeltä Tom of Finland. Taiteilijan matka kansainväliseen menestykseen ajan konservatiivisessa ilmapiirissä on koskettava kuvaus vapaudesta, kauneudesta ja identiteetistä. 

Bohemian Rhapsody (3.7. Klo 21:35 Kinopalatsi)

Jatkaen nimistä ja taiteilijoista, jotka eivät varmasti tarvitse esittelyjä - Bohemian Rhapsody on järisyttävä kunnianosoitus Queenin musiikille ja yhtyeen legendaariselle laulajalle Freddie Mercurylle, josta tuli yksi maailman rakastetuimmista viihdyttäjistä. Yhtyeen rakettimainen nousu, ikoniset kappaleet ja vallankumouksellinen soundi olivat kaikki vähällä tuhoutua, kun Mercuryn elämä lähti syöksykierteeseen. Yhtyeen voitokas paluu kulminoitui ikoniseen esiintymiseen Live Aid -konsertissa. Queenin perintö inspiroi kaikkia unelmoijia, ulkopuolisia ja musiikkia rakastavia tänäkin päivänä.

Ammonite (3.7. Klo 14:30  Maxim & 18:30 Kinopalatsi)

Mary Anning (Kate Winslet) on ansioitunut, mutta vaille arvostusta jäänyt fossiilien keräilijä 1800-luvun Englannin etelärannikolla. Hän on jo tehnyt uransa suurimmat löydöt ja keskittyy keräilemään turisteille elättääkseen itsensä ja sairaan äitinsä. Kun varakas vierailija haluaa vaimonsa Charlotte Murchisonin (Saoirse Ronan) Maryn oppiin, ei hänellä ole varaa kieltäytyä. Ylpeä ja työnsä vakavasti ottava Mary ottaa aluksi yhteen uuden oppilaansa kanssa, mutta täysin erilaisista lähtökohdista olevien naisten välille syntyy ennen pitkää vahva side.

Supernova (4.7. Klo 20:10 Kinopalatsi)

Colin Firth ja Stanley Tucci näyttelevät Samia ja Tuskeria, jotka kiertävät vanhalla asuntoautolla Englannin syksyistä maaseutua. He vierailevat sukulaisten ja ystävien luona sekä käyvät muistelemassa tärkeitä paikkoja. Sam ja Tusker ovat olleet yhdessä 20 vuotta, mutta Tuskerin varhainen dementia on mullistanut heidän elämänsä. Miten sovittaa yhteen halun säästää rakkaansa tuskalta, mutta samalla halun jakaa koko elämänsä toisen kanssa? Elokuva on riistävä ja kaunis kertomus siitä, mitä toisen ihmisen rakastaminen oikeasti merkitsee.

Lisäksi keskiviikkona 30.6. Helsingin Kinopalatsissa järjestetään kaksi erikoisnäytöstä ja Q&A-sessiota vuonna 2020 ensi-iltansa saaneesta Tove-elokuvasta. Q&A-osuuksissa ovat paikalla käsikirjoittaja Eeva Putro (ensimmäinen ja toinen näytös) sekä elokuvan nimikkoroolia esittänyt Alma Pöysti (toinen näytös). Näytökset ovat veloituksettomia.

Helsinki Pride -viikon järjestää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvointia ja oikeuksia edistävä Helsinki Pride -yhteisö sekä laaja joukko vapaaehtoisia