4.6.2021, Ajankohtaista

Leffaopas: Kesäkuun TOP 10 leffavinkit

Kesäkuussa vuoroaan valkokankaille odottaa monet loistavat ensi-illat. Valinnan vaikeus on positiivinen ongelma, mutta auttamaan tässä koostimme teille TOP 10 tärpit leffoista, joita kannattaa ainakin pitää silmällä!

Cruella

Ensi-ilta: 28.5.

Genre: Komedia, rikoselokuva

Mitä tapahtui ennen dalmatialaisia ja kuka todella on Cruella de Vil? Emma Stone herättää henkiin tämän ikonisen hahmon, ja pääsemme seuraamaan tarinaa siitä, kuinka hänestä tuli se kapinallinen, tyylikäs ja kostonhimoinen Cruella, jonka monet lapsuudesta muistamme. 

Elokuvassa matkaamme 1970-luvun Lontooseen, joka on täynnä punkrockia, uraauurtavaa asennetta ja upeaa muotia – paikkaan jossa nuoresta Estellasta syntyi yksi pahamaineisimmista muotimaailman nimistä.

Tom & Jerry: The Movie

Ensi-ilta: 28.5.

Genre: Perhe-elokuva

Yksi kaikkien aikojen eeppisimmistä kissa-hiiri –leikeistä herää jälleen henkiin, kun Jerry muuttaa New Yorkin hienoimpaan hotelliin "vuosisadan häiden" alla. Tämä pakottaa epätoivoisen tapahtumasuunnittelijan palkkaamaan Tomin hotellin palvelukeen hoitamaan ”hiiriongelmaa”. Viholliskaksikon tuttu hippa-leikki uhkaa pilata sekä häät että koko hotellin. Pause-nappulaa on kuitenkin painettava, kun kolmikko kohtaa vielä suuremman ongelman: pirullinen hotellin työntekijä alkaa juonitella Tomia, Jerryä ja tapahtumasuunnittelijaa vastaan.

Tom & Jerry on sekoitus tuttua animaatiota ja näyteltyä elokuvaa. Paluu valkokankaille pakottaa ikoniset hahmot tekemään jotain täysin käsittämätöntä: yhdistämään voimansa pelastaakseen kaiken.

Kirottu 3: Paholaisen vallassa

Ensi-ilta: 4.6.

Genre: Kauhu

Luulimme ehkä jo, ettei mikään voisi kauhistuttaa paranormaalien ilmiöiden tutkijoita Ed ja Lorraine Warrenia, mutta olimme väärässä. Yksi heidän kuuluisimmista tapauksistaan alkaa taistelulla nuoren pojan sielusta, mutta tällä kertaa matka vie heidät syvemmälle tapaukseen kuin koskaan aiemmin, kun murhasta epäilty henkilö väittää oikeudessa olleensa demonin riivaama.

Vera Farmiga ja Patrick Wilson ovat palanneet Warren-pariskuntana seitsemänteen elokuvaan rakastetussa Kirottu (Conjuring) –elokuvasarjassa.

Psssst! Jos rakastat kauhua, niin tsekkaa myös kesäkuussa ensi-iltansa saavat Spiral: From the Legacy of Saw ja Hiljainen paikka osa 2.

Demon Slayer - Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Train

Ensi-ilta: 4.6.

Genre: Fantasia, Animaatio

Tanjiro ryhmineen on saanut päätökseen koulutuksensa Butterfly Mansionissa. He saapuvat uuteen tehtäväänsä: Mugen-junaan, jossa yli 40 ihmistä on kadonnut lyhyessä ajassa. Tanjiro ja hänen kumppaninsa Nezuko löyttäytyvät yhteen demoneita metsästävän miekkamiehen Flame Hashira Kyojuro Rengokun kanssa. Yhdessä he ottavat mittaa junaa terrorisoivasta demonista. Tuloksena on huimaavan kaunis anime-seikkailu, joka on lyönyt kaikki ennätykset maailmalla.

Petteri Kaniini: kani karkuteillä

Ensi-ilta: 4.6.

Genre: Perhe-elokuva

Bea, Thomas ja kanit muodostavat ihanan eriskummallisen perheen, jossa Petteri yrityksestään huolimatta ei pääse vekkulimaisesta maineestaan eroon. Päätyessään seikkailuillaan puutarhan ulkopuolelle Petteri löytää itsensä maailmasta, jossa kujeilua arvostetaan. Kuitenkin hänen perheensä joutuessa vaaraan etsiessään häntä, Petterin on päätettävä, millainen kani hän haluaa olla.

Ammonite

Ensi-ilta: 4.6.

Genre: Draama

Mary Anning (Kate Winslet) on ansioitunut, mutta vaille arvostusta jäänyt fossiilien keräilijä 1800-luvun Englannin etelärannikolla. Hän on jo tehnyt uransa suurimmat löydöt ja keskittyy keräilemään turisteille elättääkseen itsensä ja sairaan äitinsä. Kun varakas vierailija haluaa vaimonsa Charlotte Murchisonin (Saoirse Ronan) Maryn oppiin, ei hänellä ole varaa kieltäytyä. Ylpeä ja työnsä vakavasti ottava Mary ottaa aluksi yhteen uuden oppilaansa kanssa, mutta täysin erilaisista lähtökohdista olevien naisten välille syntyy ennen pitkää vahva side.

Chaos Walking

Ensi-ilta: 9.6.

Genre: Draama, Fantasia

Lähitulevaisuuden maailmassa Todd Hewitt (Tom Holland) löytää metsästä mysteerisen lentoaluksellaan pakkolaskun tehneen tytön Violan (Daisy Ridley). Viola huomaa yllätyksekseen laskeutuneensa planeetalle, josta kaikki naiset ovat kadonneet. Jäljelle jääneet miehet ovat puolestaan altistuneet voimalle nimeltä ”Ääni”, joka saattaa miesten pienimmätkin ajatukset ääneen kaikkien kuultaville. Viola huomaa pian, että miesten hallitsemassa maailmassa hänen henkensä naisena on vaarassa. Todd päättää auttaa Violaa pakenemaan. Kaksikon pakomatka käynnistää tapahtumaketjun, joka paljastaa uuden yhteiskunnan synkimmät salaisuudet.

In the Heights

Ensi-ilta: 11.6.

Genre: Musikaali

Valot Washington Heightsin yllä… Kahvin tuoksu leijailee ilmassa 181st Streetin metroaseman luona, missä erilaiset unelmat luovat tämän elämää sykkivän tiiviin yhteisön. Kaiken keskiössä on sympaattinen ja vetovoimainen lähikaupan pitäjä Usnavi, joka säästää jokaisen ylijäävän pennin toivoessaan, kuvitellessaan ja laulaessaan paremmasta elämästä.

In the Heights –musikaalissa kadut täyttyvät laulusta ja tanssista – ja pienistäkin unelmista tulee suuria! Voit päästä myös itse kokemaan tämän tanssin hengen, sillä ostamalla leffalipun In the Heightsiin voit voittaa matkan kahdelle New Yorkiin! Lisätiedot löydät täältä.

The Hitman's Wife's Bodyguard

Ensi-ilta: 16.6.

Genre: Toiminta, Komedia

Maailman oudoin ja tappavin parivaljakko - henkivartija Michael Bryce (Ryan Reynolds) ja salamurhaaja Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) - ovat palanneet ja jälleen heillä on edessään hengenvaarallinen tehtävä. Edelleen ilman lisenssiä ja valvonnan alaisena olevan Brycen on pakko auttaa Dareiuksen entistä vaimoa Sonia Kincaidia (Salma Hayek). Kolmikko sekaantuu maailmanlaajuiseen salaliittoon ja huomaa pian, että he ovat ainoat, jotka seisovat Euroopan ja kostonhimoisen ja voimakkaan pahiksen välillä.

Tämä toimintakomedia on täynnä uskomattomia kovia tähtiä, sillä pääosissa nähdään Ryan Reynoldsin ja Samuel L.Jacksonin lisäksi, Salma Hayek, Antonio Banderas, Morgan Freeman ja Frank Grillo.

Fast & Furious 9

Ensi-ilta: 30.6.

Voit ajaa kuinka kovaa tahansa, mutta kukaan ei voi paeta menneisyyttään.

Varmasti yksi kesän odotetuimmista ensi-illoista on tuttujen Fast & Furious –kuskien paluu valkokankaalle. Dom Toretto (Vin Diesel) on vetäytynyt viettämään rauhallista kotielämää Lettyn ja poikansa Brianin kanssa. He kuitenkin tietävät, että vaikka taivaanranta näyttää seesteiseltä, sen takana heitä uhkaa aina vaara. Tällä kertaa Domin on kohdattava omat menneisyyden syntinsä pelastaakseen rakkaimpansa. Tuttu jengi palaa jälleen yhteen pysäyttääkseen koko maailma kohtaloa uhkaavan juonen, jonka takana on nerokkain salamurhaaja ja taitavin kuski, jonka he ovat koskaan kohdanneet - mies, joka sattuu olemaan myös Domin hylkiö-veli Jakob (John Cena).