19.5.2021, Ajankohtaista

Godzilla vs Kong – on aika valita puolesi!

Titaanien taistelu on jo lähellä - nyt on aika valita kumpaan leiriin liityt.

Jättiläishirviöiden maailmaa, toiselta nimeltään Monsterverseä on rakennettu jo pitkään aina vuoden 2014 Godzilla-elokuvasta saakka. Tämän universumin kaksi voimakkainta hahmoa kohtaavat vihdoin ensimmäistä kertaa 21.5. ensi-iltansa saavassa Godzilla vs. Kong -elokuvassa – ja kyllä, he tulevat myös tappelemaan. Onkin aika soittaa ottelukelloja, spekuloida ja valita oma suosikki – kuka voittaa tämän titaanien taistelun?

Kong

”Se on Kong. Hän on kuningas täällä ja hän on jumala tälle kansalle.”

Lempinimi: Pääkallosaaren kuningas

Laji: Titanus Kong (viimeinen tunnettu elossa oleva lajinsa edustaja)

Alkuperä: Pääkallosaari (saaren hallitsija)

Koko: noin 108m pitkä

Vahvuudet: voima, kiipeilykyky, kestävyys

Heikkoudet: luonnollisen panssarin puuttuminen

Godzilla

”Luonnolla on oma järjestyksensä. Ja voima tasapainon palauttamiseen. Uskon, että hän on se voima.”

Lempinimi: Hirviöiden kuningas

Laji: Titanus Gojira, esihistoriallinen matelijanomainen jättiläinen permikaudelta

Alkuperä: Uskotaan eläneen ympäri maapallon, esi-isät mahdollisesti käyneet myös Pääkallosaarella

Koko: noin 120 m pitkä

Vahvuudet: Liekinomainen hyökkäys nimeltään ”Atomic breath”, kestävyys, luonnollinen panssari

Heikkoudet: Kidukset

Näyttäisi siltä, että taistelijamme jakavat joitakin vahvuuksia: uskomaton voima ja kestävyys ovat hyödyksi molemmille tulevassa taistelussa, joka ei varmasti ole ohi hetkessä (tai näin ainakin oletamme). Lisäksi molemmat ovat äärimmäisen älykkäitä olentoja, ja osaavat selkeästi analysoida ja ottaa taistelussa huomioon vastustajansa heikkoudet ja vahvuudet. 

Mitä tulee vahvuuksiin, jotka erottavat nämä lajinsa kuninkaat toisistaan: olemme koostaneet hieman otteluringin ulkopuolelta huudeltavia neuvoja, jotka taistelijat voivat halutessaan ottaa tai jättää.

Godzilla:

Suosittelemme, että Godzilla pyrkii hyödyntämään Kongin luontaisen panssarin puuttumista. Tämä on selkeästi yksi Kongin suurimmistä heikkouksista varsinkin, kun hänen vastustajansa hyökkäys ei vaadi yhtä läheistä etäisyyttä kohteeseensa. Suosittelemmekin, että Godzilla pysyy hieman kauempana Kongista, jonka voima voi koitua hirviöiden kuninkaan kohtaloksi lähiottelussa. Muistuttaisimme myös Godzillaa Kongin heittotarkkuudesta, joka pudotti nopeasti Pääkallosaarella muutaman helikopterin.

Kong:

Kongille suosittelemme ehdottomasti harkittua voimankäyttöä kohdistuen Godzilla heikkouteen – kiduksiin. Tiedämme, että jättiläisgorillamme voima ei varmasti lopu kesken, mutta ylimääräinen voimankäyttö Godzillan luontaiseen ihopanssariin voi valua hukkaan. Strategiset ja nopeat hyökkäykset ovatkin valttia tässä ottelussa (tai näin me ainakin uskomme). Kongilla on myös merkittävä puruvoima, joka on varmasti hyödyksi panssaroidun vastustajan kanssa. Kong on älykäs ottelija ja varmasti ainut oikea vastus hirviöiden kuninkaalle.

Emme vielä uskalla sanoa selkeää ennakkosuosikkiamme, mutta kumman voittoa sinä veikkaat?

Tämä on taistelu, joka pääsee oikeuksiinsa vain valkokankaalla. Godzilla vs. Kong ensi-illassa 21.5.2021.