2.5.2021, Ajankohtaista

Maagista Harry Potter -päivää noidat, velhot ja jästit!

2.5. on päivä jolloin lempivelhomme Harry Potter, poika, joka elää, päihitti Lordi Voldemortin. Tänään laskemme siis hetkeksi sulkakynämme ja nostamme kermakaljamme ylös juhlistaen velhomaailman saavutuksia. Karkotaseista Avada Kedavraan listasimme teille viisi huikeinta, tai ainakin mieleenpainuvinta, Harry Potter -elokuvien maagista taistelua.

5. Ron Weasley vs. Malf-…. eikun Ron Weasley

Ei ehkä eeppisin taistelu, mutta ajatus tämän takana oli mitä ritarillisin! Elokuvassa Harry Potter ja salaisuuksien kammio jännitykset ovat korkealla, sillä jästisyntyiset velhot ja noidat ovat mysteerihyökkäysten kohteena. Malfoyn haukkuessa Hermionea ”kuraveriseksi” Ron Weasley astuu esiin sankarillisesti puolustamaan ystävänsä kunniaa. Yritys hieman kostautuu kiitos Ronin rikkinäisen taikasauvan, jonka johdosta ritarimme päätyy itse oksentamaan etanoita illan ajan.

via GIPHY

4. Hermione Granger vs. Draco Malfoy

Ronin epäonnistuessa etanaloitsussaan osoittaa sankarittaremme Hermione Granger elokuvassa Harry Potter ja Azkabanin vanki, ettei muiden tarvitse puolustaa häntä. Malfoyn naureskelu Hiinokan tulevalle lopulle on Hermionelle liikaa. Hänen ensin uhatessa Dracoa sauvallaan, päättää sankarittaremme loppuviimein ettei Draco ole koston arvoinen – kunnes Draco kumppaneineen alkaa naureskelemaan. Hermione ottaa jästikeinot käyttöön ja saattaa oman nyrkkinsä yhteen Malfoyn naaman kanssa, ja vaikka väkivalta on tuomittava teko, emme voisi väittää, etteikö tämä kohtaus tuntunut meistä hyvältä.

via GIPHY

3. Molly Weasley vs. Bellatrix Lestrange

Yksi kuuluisimmista sitaateista Harry Potter –elokuvissa kuullaan Molly Weasleyn suusta elokuvassa Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa 2. ”Not my daughter, you b***h!” Rouva Weasley huutaa Bellatrixin hyökätessä hänen tyttärensä Ginnyn kimppuun. Muistamme varmasti kaikki, miten taistelu päättyi, ja kuinka hyvältä Bellatrixin päihittäminen meistä tuntui, varsinkin Feeniksin killan tapahtumien jälkeen.

via GIPHY

2. Dobby vs. Malfoyt

“Dobbylla ei ole isäntää. Dobby on vapaa kotitonttu ja Dobby on tullut pelastamaan Harry Potterin ja hänen ystävänsä.”

Tästä on vaikea puhua, sillä tämä kohtaus on ehdottomasti yksi koko Harry Potter –elokuvien riipaisevimmista. Dobbyn ja Harryn välinen side on rikkoutumaton ja rakastamamme kotitonttu tuntuukin löytävän Harryn aina kiperän paikan tullen. Dobby rientää jälleen Harry Potterin ja hänen ystäviensä apuun elokuvassa Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa 1, kun sankarimme ovat vankina Malfoy-perheen kartanossa. Joukon kaikkoontuessa turvaan Bellatrix heittää heitä hopeatikarilla, johtaen Dobbyn menehtymiseen. Kotitonttu haudattiin Simpukkamökin nurkalle käyttämättä taikaa. Ilman Dobbya voimme jopa ehkä todeta, että Harryn ja tovereiden tarina olisi päättynyt kovin eri tavalla.

via GIPHY

1. Harry Potter vs. Lordi Voldemort – Tylypahkan taistelu

Valittu, jolla on voima kukistaa pimeyden lordi. Kumpikaan ei kuitenkaan voi elää, toisen selviytyessä.

Koko Harryn elämä on ollut matka tähän taisteluun, aina ennustuksesta ja hänen syntymästään lähtien. Alkaen ensikohtaamisesta iltana, jolloin Harry menetti vanhempansa, kohtaamiseen ensimmäisenä kouluvuotena, ja aina viimeiseen taisteluun saakka, on näiden kahden kohtalo nivoutunut yhteen. Loitsu, joka päätti kaiken: karkotaseet.

via GIPHY

Löytyikö sinun lempitaistelusi näistä, vai onko se kenties Bellatrixin ja Sirius Mustan taistelu, Minerva McGarmiwan ja Severus Kalkaroksen taistelu, vai ehkä Albus Dumbledoren ja Voldemortin taistelu?