17.3.2021, Ajankohtaista

Kuten popcornit voita, me ikävöimme teitä!

Popcornien tuoksu ja lempilimppari… ja okei, myös irttareita. Nopea vessassa käynti, ettei vaan tule hätä kesken tärkeän kohdan. Takki pois ja uppoaminen punaiseen penkkiin. Leffapeli tulille. Traileri, toinen, hei toi pitää käydä katsomassa! Valot hämärtyy, jännitys tiivistyy. Nyt se alkaa!

Elokuvissa on jotain maagista, ja niihin uppoutuminen leffateatterin hämärässä on kuin portti toiseen todellisuuteen. Jos tämä ei ollut jo itsestään selvää, meillä on ikävä teitä ja elokuvia! Olemme tsempanneet yhdessä poikkeuksellisen ja epävarman ajan läpi jo vuoden, mutta jaksetaan vielä hetki. Koostimme teille kuuden elokuvan listan, jotka kuvastavat, kuinka kova ikävä meillä on teitä, arvoisat leffafanit. Jaamme myös vinkkimme erityyppistä elokuvaikävää kokeville siitä, kuinka selviytyä ajasta ennen ensi-iltoja.

Klonkku ❤️ Valtasormus

via GIPHY

Tätä ikävää voidaan kuvailla jo pakkomielteeksi, mutta Klonkulle Valtasormus oli rakkain asia maan päällä. Näiden kahden yhteinen matka kesti vuosikymmeniä alkaen kalastusretkeltä, jossa vielä silloin Smeagol-nimeä käyttävä Klonkku löytää sormuksen vedestä, ja päättyen lopulta Tuomivuoren liekkeihin. 

Kuten Klonkku Valtasormuksen perässä, myös me olisimme valmiita matkaamaan Mordoriin ja takaisin uusien leffojen ja poppareiden perässä. Mikäli koet käsitteleväsi ikävääsi kuten Klonkku, suosittelemme syvällistä tutustumista tuleviin ensi-iltoihin. Trailerien ja leffauutisten kautta saat ruokittua orastavaa pakkomiellettäsi.

Elokuvavinkki: Taru sormusten herrasta -trilogia (2001-03)

Kätyrit ❤️ Banaanit

via GIPHY

Onnellisuus Kätyreille tarkoittaa banaaneja, ja siksi parempaa vertauskuvaa rakkauteemme elokuvia kohtaan saa etsiä. Näillä pienillä keltaisilla apureilla on yksi tavoite elämässään: löytää ja palvella kaikkien aikojen kunnianhimoisinta pahista! Kuitenkin tähän elämäntarkoitukseen sitoutuu tiiviisti myös banaanit, sillä esimerkiksi Kätyreiden ensimmäinen esimies, T-Rex, heittää henkensä banaanien johdosta. Mitä tunnetumpi pahis, ja mitä isompi banaani, sen onnellisempi Kätyri. 

Mikäli koet käsitteleväsi ikävääsi kuten Kätyrit, eli nautit kaikista elokuvista, suosittelemme katsomaan uudelleen lempielokuvasi. Kuten banaanit Kätyreille, meille jokaiselle lempielokuvamme on jokaisella katselukerralla ihmeellinen ja intoa tuova kokemus!

Elokuvavinkki: Kätyrit (2015)

Thor ❤️ Mjolnir

via GIPHY

”Se veti minut ilmaan ja lensin. Joka kerta kun heitin sen, se tuli aina takaisin.”

Missä Thor, siellä myös hänen luotettava kumppaninsa, Mjolnir-vasara... Kunnes Hela murskaa vasaran Thor: Ragnarök -elokuvan alussa. Järkyttävää – niin meistäkin! Thor käsittelee ikäväänsä ja jopa Mjolnirin ympärille kietoutunutta identiteettiään elokuvan kuluessa, mutta erityisen osuvan kuvauksen vasaran menetyksestä antaa Korg: ”Kuulostaa siltä, että sinulla oli aika erityinen ja intiimi suhde tämän vasaran kanssa ja sen menetys on melkein verrattavissa läheisen menettämiseen.”

Mutta kuten Thorin vasara Avengers: Endgame -elokuvassa, myös me ja elokuvat olemme tulossa takaisin! Odotellessasi, mikäli koet käsittelevän ikävääsi kuten Thor, suosittelemme lempielokuvistasi keskustelemista kavereiden kanssa. Sopikaa esimerkiksi yhteinen etätapaaminen, johon jokainen valmistelee esityksen omista lempielokuvistaan.

Elokuvavinkki: Thor: Ragnarök (2017)

Edward ❤️ Bella

via GIPHY

Vaikka näiden kahden rakastavaisen kohtalot olivat nivoutuneet yhteen, ei Bellan todellisuus aina vaikuttanut siltä. Twilight -sarjan toisessa elokuvassa (Uusikuu) Edward lähti, ja vaikka voimme varmasti väitellä tunteja siitä, olivatko lähdön syyt hyväksyttävät, jäi Bellan sydämeen yhden vampyyrin mentävä aukko. Vaikka kyse olisi vain adrenaliinin värittämien näkyjen voimasta, haluaa Bella nähdä Edwardin jälleen, ja asettaakin itsensä vaaraan yrittäessään tehdä näitä näkyjä todeksi. 

Mikäli koet käsitteleväsi ikävääsi kuten Bella, suosittelemme oman elokuvateatterisimulaation rakentamista kotiin. Varmista, että leffaherkut ovat kunnossa, valot ovat kiinni ja valitse näytökseesi Twilight-sarjan elokuvat.

Elokuvavinkki: Twilight: Uusikuu (2009)

Jack Sparrow ❤️ Musta helmi

via GIPHY

Ystävä joka vei seikkailuihin, ja näytti hyvältä sitä tehdessään – tätä Musta helmi on Jack Sparrow’lle. Ja mitä olisikaan kapteeni ilman laivaansa! Jackin menettäessä Mustan helmen, värittää hänen seikkailujaan aina tavoite kohdata ja ohjata jälleen laivaa, jonka pahaenteinen maine luo pelkoa vahvahermoistenkin sydämiin.

Mikäli koet käsitteleväsi ikävääsi kuten Jack Sparrow, on sinulla todennäköisesti ikävä elokuvien tapaa viedä meidät aina uusiin seikkailuihin. Tähän ikävään suosittelemme elokuvailtaa, jossa pukeudut lempihahmoksesi. Lisäefektin saat suunnittelemalla elokuvaherkkusi myös elokuvan teeman mukaan.

Elokuvavinkki: Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous (2003)