7.1.2021, Ajankohtaista

Vuoden 2020 katsotuimmat elokuvat

Vuosi oli kaikin tavoin poikkeuksellinen, mutta siihen kuului onneksi myös erinomaisia elokuvia.

Vuodesta 2020 on pian varmasti sanottu jo kaikki tarpeellinen, mutta palatkaamme siihen kuitenkin vielä yhden kerran – nimittäin elokuvien muodossa. Kaikesta tapahtuneesta huolimatta elokuvia päästiin katselemaan erityisesti alkuvuodesta ja kesällä, ja niiden avulla pystyimme hetkeksi pakenemaan arkea elokuvateatterin tunnelmalliseen hämärään. Tässä ovat vuoden 2020 katsotuimmat elokuvat – kuinka monta olet nähnyt?

10. Bad Boys for Life

Bad Boyd for Life

Pahat pojat Will Smith ja Martin Lawrence lyöttäytyivät vuoden 2020 alussa vielä viimeisen kerran yhteen toimintakomediassa Bad Boys for Life. Parivaljakko esiintyi ensimmäisen kerran yhdessä jo vuonna 1995, kun kassamenestykseksi muodostunut ensimmäinen Bad Boys –elokuva sai ensi-iltansa. Toinen jatko-osa nähtiin vuonna 2003, ja sarjan päätösosaa saatiin näin odottaa jopa 17 vuotta.

9. Tove

Tove

Yksi vuoden kotimaisista valonpilkahduksista nähtiin lokakuussa, kun kansallisaarteestamme ja muumien luojasta Tove Janssonista kertova elokuva sai ensi-iltansa. Tove keikkui viikkokausia maan katsotuimpien leffojen ykkössijalla, ja onnistui lyhyessä ajassa saamaan ansaitun paikkansa myös vuoden katsotuimpien elokuvien kymmenen kärjestä.

8. Taistelulähetit – 1917

Taistelulähetit - 1917

Kolmella Oscarilla (kuvaus, äänitys, erikoistehosteet) palkittu sotaelokuva Taistelulähetit – 1917 kertoi hämmästyttävän upeasti tarinan ensimmäisestä maailmansodasta ja kahdesta sotilaasta, joiden tehtävänä oli viedä perille elintärkeä viesti. Elokuva nähtiin Suomen valkokankailla 24.1., ja sen katsojamääriä vauhdittivat myöhemmin laajat tunnustukset eri palkintogaaloissa sekä kriitikoiden ylistävät arviot.

7. Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen

Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen

Sinikka ja Tiina Nopolan supersuosittuun kirjasarjaan perustuva lastenelokuva saatiin valkokankaille helmikuun puolessa välissä. Heinähatun ja Vilttitossun värikkäät seikkailut ovat vuodesta toiseen löytäneet oman paikkansa Suomen katsotuimpien leffojen listalta, eikä vuosi 2020 ollut poikkeus.

6. Se mieletön remppa

Se mieletön remppa

Helmikuu toi valkokankaille myös kotimaisen viihdetaivaan kirkkaimpia tähtiä, kun Sami Hedberg ja Kiti Kokkonen yhdistivät voimansa tässä hillittömässä komediassa. Elokuvan ohjauksesta vastasi Luokkakokous-elokuvistakin tuttu Taneli Mustonen, joten katsojille oli tiedossa taattua kreisikomediaa sekä tyrskähtelevää naurua.

5. Star Wars: The Rise of Skywalker

Star Wars: The Rise of Skywalker

Skywalker-saagan päätösosa sai ensi-iltansa jo vuoden 2019 puolella, mutta elokuva liikutti katsojia valkokankaiden ääreen runsaasti vielä seuraavanakin vuonna. Star Wars –elokuvat ovat vuosikymmenten ajan houkutelleet aina vain uusia katsojia jännittävien seikkailuiden pariin, ja tahti pysyi lähes muuttumattomana myös alkuvuodesta 2020.

4. Parasite

Parasite

Vuoden sensaatioksi noussut korealainen trilleri Parasite pyyhkäisi elokuvamaailman yli myrskyn lailla viimeistään helmikuussa, kun elokuva voitti ensimmäisenä vieraskielisenä parhaan elokuvan Oscar-palkinnon. Historiallinen saavutus, ja ansaittu paikka listan neljännellä sijalla. Elokuvasta lanseerattiin myöhemmin myös mustavalkoinen versio, joka on vähintään yhtä vaikuttavaa katseltavaa kuin alkuperäinenkin versio.

3. Teräsleidit

Teräsleidit

Teräsleidit on todellinen road movie, jossa ikä on hädin tuskin edes numero! Seela Sellan, Leena Uotilan ja Saara Pakkasvirran tähdittämä elokuva kertoo tarinan seitsemänkymppisistä sisaruksista, jotka suuntaavat matkalle vapauteen ennen kuin on liian myöhäistä. Elokuva selvästi puhutteli suomalaisia katsojia, sillä Teräsleidit sijoittuu katsotuimpien leffojen listalla vakuuttavasti kolmannelle sijalle.

2. Tenet

Tenet

Christopher Nolanin Tenet oli ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) Hollywoodin suurtuotanto, joka sai ensi-iltansa Suomessa pandemian alun jälkeen. Monimutkaisista juonistaan ja upeista erikoistehosteistaan tunnettu Nolan houkutteli loppukesästä elokuvallaan katsojia erityisesti Itiksen IMAX-saliin, ja lunasti paikkansa vuoden 2020 katsotuimpien elokuvien listan toiselta sijalta.

1. Frozen II

Frozen 2

Jokaisen lapsiperheen tuntema Frozen-saaga sai jatkoa jouluna 2019 ja aiheutti todellisen ryntäyksen elokuvateattereihin ympäri maan vielä pitkään ensi-iltansa jälkeen. Disney osoitti jälleen, että se osaa hommansa erinomaisesti – Elsa, Anna ja kumppanit valloittivat katsojien sydämet, sekä paikkansa vuoden 2020 katsotuimpana elokuvana.

Mikä oli sinun suosikkisi vuonna 2020 ilmestyneistä elokuvista? Entä mitä tulevaa elokuvaa odotat eniten? Listasimme kymmenen vuoden 2021 odotetuinta ensi-iltaa – löytyykö oma suosikkisi listalta?

Testaa tietosi - kuinka paljon muistat vuoden 2020 elokuvista?

 

Muistathan, että Finnkinon sarjalipuilla pääset edullisemmin elokuviin! Voit ostaa sarjalippuja kätevässä sähköisessä muodossa omaan käyttöösi, tai tulostettavana lippupakettina jonka voit myös helposti jakaa kavereiden kanssa. Sarjalipuilla säästät sitä enemmän, mitä enemmän ostat!

Voit ostaa myös Finnkinon kulttuurietusarjalippuja verkkosivustomme kautta ePassilla, SmartumPaylla, Eazybreakilla ja Edenredillä. Teattereissamme käyvät myös muut kulttuurimaksutavat.

Nähdään elokuvissa!