8.10.2020, Ajankohtaista

Aalto on hurmannut jo yli 30 000 katsojaa elokuvateattereissa

Oletko sinä jo nähnyt tämän syksyn ilmiöksi nousseen, Alvar ja Aino Aallosta kertovan dokumenttielokuvan?

Liput ››

Virpi Suutarin ohjaama Aalto-elokuva on saanut elokuvateattereissa Suomessa jo 30 566 katsojaa. Tulos olisi huikea kotimaiselle dokumentille ilman poikkeusolojakin ja Aallosta onkin tultu syksyn ilmiö.

Katsojamäärä on Virpi Suutarin elokuvien katsojaennätys. "Elokuvaa on myyty yhteentoista maahan ja uskon, että Aallolla tulee olemaan pitkä elinkaari. Ennakkokyselyjä on tullut myös monesta huippuyliopistosta kuten Harvardista”, kertoo elokuvan ohjaaja Virpi Suutari.

Aallon vahva meno jatkuu ja sitä esitetään vieläkin yli 70 elokuvateatterissa ympäri Suomea. ”Monet pienet paikkakunnat ovat pyörittäneet Aaltoa jo viikkoja menestyksekkäästi poikkeusajan täysille saleille”, kertoo elokuvan levittäjä Kaj Itämäki Storyhillistä.

Aalto-elokuvalla on parhaimmillaan menossa runsas kansainvälinen elokuvafestivaaliesitysten sarja, joka laajentuu koko ajan. Viime viikolla Aalto oli esityksessä Reykjavik International Film Festivalilla, jossa elokuva esitettiin Aallon suunnittelemassa Nordens Hus:ssa. Tällä viikolla elokuva on esillä Norjassa Bergen International Film Festivalilla. Tulossa marraskuussa on Pohjois-Amerikan ensi-ilta Architecture & Design Film Festivalilla New Yorkissa. Tulossa on myös muun muassa esitykset Belgiassa; Film Fest Ghent ja Tšekeissä; Film & Architecture Film Festival sekä Australian Adelaide Film Festival.

Aalto on Jussi-palkitun dokumentaristin Virpi Suutarin dokumenttielokuva modernismin mestareista arkkitehti Alvar ja Aino Aallosta. Aallon elokuvateatterioikeudet on myyty muun muassa Saksaan, Japaniin, Australiaan, Viroon ja Sveitsiin.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Virpi Suutari ja Jussi Rautaniemi. Alvarin ja Ainon ääninä elokuvassa ovat Martti Suosalo ja Pirkko Hämäläinen. Aallon ovat tuottaneet Timo Vierimaa, Virpi Suutari ja Martti Suosalo Euphoria Filmille. Elokuvan levittää Storyhill Oy. Aalto sai ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta Suomen 4.9.2020.

LIPUT ››