5.3.2020, Ajankohtaista

Finnkino on Helsinki Priden virallinen kumppani vuonna 2020

Finnkino on ollut ylpeänä mukana tukemassa moninaisuutta ja monikulttuurisuutta arvostavaa Helsinki Pride -viikkoa jo usean vuoden ajan.

Helsinki Pride on julkistanut ensimmäiset viralliset kumppaninsa vuodelle 2020. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneita ovat muodin verkkokauppa Zalando, asianajotoimisto Borenius sekä Helsingin kaupunki.

Helsinki Pride -viikko on Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma, jonka tarkoitus on muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta. Helsinki Pride -viikko järjestetään joka vuosi juhannuksenjälkeisellä viikolla, tänä vuonna 22.-28. kesäkuuta. Viikon aikana järjestetään kymmeniä kulttuuritapahtumia, keskustelutilaisuuksia, juhlia ja muuta ohjelmaa Helsingin alueella.

Finnkino on ollut ylpeänä mukana tukemassa moninaisuutta ja monikulttuurisuutta arvostavaa Helsinki Pride -viikkoa jo usean vuoden ajan. Pride-viikon järjestää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia, osallisuutta ja hyvinvointia edistävä Helsinki Pride -yhteisö sekä laaja joukko vapaaehtoisia.

Helsinki on yhdenvertaisesti kaikkien koti. Kaupunki haluaa omalta osaltaan olla mukana tukemassa tämän tärkeän tapahtuman onnistunutta ja sujuvaa toteutusta. Helsinki Pride -viikko tekee näkyväksi yhteisen tavoitteemme Helsingistä kaupunkina, joka on turvallinen, välittävä, hauska ja vetovoimainen ihan jokaiselle. Kaupunkiorganisaation kaikilla tasoilla olemme sitoutuneet toteuttamaan tätä tavoitetta myös Pride-viikon ulkopuolella, painottaa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Tapahtuma huipentuu lauantaina 27.6. järjestettävään Helsinki Pride -kulkueeseen sekä puistojuhlaan, johon osallistui viime vuonna yli 110 000 ihmistä. Tapahtuman järjestää Helsinki Pride -yhteisö, joka tekee ympärivuotista työtä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta.

Jokainen Helsinki Priden yhteistyökumppani on tärkeä tuki sekä tapahtuman mahdollistamiseksi että ympärivuotiselle työlle, jota teemme esimerkiksi turvapaikanhakijoiden ja sateenkaarinuorten parissa, toteaa Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Aaro Horsma.

Finnkino haluaa olla aktiivinen yhteisöllinen toimija ja monikulttuurisuuden tukija. Elokuvat ovat yksi tapa tuoda vähemmistöryhmien ääntä kuuluville, ja Helsinki Pride -tapahtuminen tukeminen on tälle luonnollinen jatkumo. Pride-viikolla Finnkinon teattereissa nähdään erikoisnäytöksiä ajankohtaisista ja vähän vanhemmistakin pride-teeman mukaisista elokuvista, ja Finnkino haluaa tällä tavalla osoittaa tukensa ihan kaikenlaiselle elokuvayleisölle.

Kaikki nyt julkaistut vuoden 2020 viralliset Helsinki Pride -kumppanit ovat: Zalando SE, Borenius Attorneys Ltd, Helsingin kaupunki, Helsingin Sanomat, Clarion Hotel Helsinki, Marimekko, TietoEVRY, Ruosila, Nitro Group, Karhu, Alko, Kela, Ernst & Young, Burger King, Accenture, Elisa, DNA, Telia, Espresso House, Finnkino, Academic Work, Varma, TBWA\Helsinki sekä Videolle.fi.