20.12.2018, Ajankohtaista

Huijausviestejä myös huijausviesteistä - toiminta ammattimaistuu entisestään

Myös huijarit varoittelevat nyt huijausviesteistä ja saavat tämän varjolla asiakkaan klikkaamaan viesteissään olevia linkkejä.

Finnkinon ja Finnkino Labin nimissä kalastellaan maksukorttitietoja. Keväästä 2017 saakka asiakkaitamme on lähestytty eri viestintä- ja markkinointikanavien kautta viesteillä, joissa mm. tarjotaan ilmaisia elokuvakäyntejä, "myydään" Finnkinon lahjakortteja pilkkahintaan (eurolla tai kahdella) tai vaikkapa kehotetaan osallistumaan kyselyyn jonka palkintona on leffalippuja. Huijaustarjouksia sisältäviä viestejä on lähetetty asiakkaille:

  • sähköpostiviesteinä
  • tekstiviesteinä puhelimeen
  • Facebookissa mainoksina ja yksityisviesteinä
  • kännykkäsovellusten sisäisissä ostoissa.

Kyse ei ole Finnkinon kampanjasta, vaan luvattomasta tietojen kalastelusta sekä tilausansasta - antamalla luottokortin tiedot asiakas sitoutuu maksamaan kuukausittain "verkkoviihdepalvelusta". Finnkinolla ei ole mitään tekemistä kyseisen toimijan kanssa.

Huijareiden toiminta on muuttunut yhä häikäilemättömämmäksi: uusimmissa viesteissä varoitetaan huijausviesteistä hyvin samanlaiseen tapaan kuin Finnkino on itsekin asiasta tiedottanut.


 

Älä tule huijatuksi!

Vähänkään epäilyttävistä viesteistä kannattaa tarkistaa lähettäjän sähköpostiosoite: vaikka lähettäjän nimen kohdalla lukisikin Finnkino, huijausviestit on lähetetty aivan eri verkko-osoitteista kuin Finnkinon käyttämät, joissa näkyy finnkino.fi tai email.finnkino.fi @-merkin jälkeisessä osassa.

Mikäli viesti sisältää paljon kielioppi- ja kirjoitusvirheitä tai muita kieliä sekaisin, on todennäköistä että viesti ei ole Finnkinolta.

Erityisesti kannattaa pitää mielessä, että Finnkinon järjestämissä kilpailuissa tai markkinointiviesteissä ei koskaan kysytä luottokortti- tai pankkitietoja.

 
Alla esimerkkikuvakaappauksia huijausviesteistä ja verkkosivuista. Huom. Jos havaitset saaneesi huijausviestin, se kannattaa merkitä roskapostiksi omassa sähköpostiohjelmassa.

Finnkino on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

 

VERKKOSIVUSTO

Avautuva verkkosivusto saattaa näyttää hyvin "Finnkinon näköiseltä":
 


 

SÄHKÖPOSTIVIESTIT

Helmikuussa 2019 sähköpostiviestien "uusin aalto" on näyttänyt tältä:

 

Osa sähköpostiviesteistä on naamioitu näyttämään Finnkinon asiakkuusohjelman, Finnkino Labin viestinnältä. Viesteissä on jopa käytetty oikeaa Labin logoa.


 

KÄNNYKKÄSOVELLUKSISSA huijaukset näyttävät esimerkiksi tältä:
 

 

TEKSTIVIESTIT ovat näyttäneet esimerkiksi tälläisilta:

      
 


 

Huom! Tekstiviesti saattaa tulla samaan viestiketjuun Finnkinolta aiemmin saatujen (mobiililippu)viestien kanssa:
 

 

Ensimmäisten huijausviestien (2017) kautta avautunut verkkosivusto näytti tältä: