6.4.2018, Ajankohtaista

Tamperelaisille aukeaa toukokuussa uusi premium-tason Scape-sali

Finnkino aloitti pääsiäisen jälkeen mittavan remontin Finnkino Plevnassa. Sali 1 uudistuu täysin ja tilalle avataan uusi premium-tasoinen Scape-Sali toukokuussa. Finnkino Scape -premiumsalikokemus sisältää johtavan Dolby Atmos -äänentoistotekniikan yhdistettynä alan parhaisiin Barcon laserprojektoreihin. Ylellisen katseluelämyksen takaamiseksi Scape-salit on varusteltu tilavilla luksuspenkeillä.

Finnkino jatkaa elokuvateatteriensa kehittämistä: pääsiäisenä avautui Turkuun uusi Scape-sali ja Suomen neljäs Scape avataan Tampereelle toukokuussa. Tarkempi avajaispäivä ilmoitetaan lähempänä. Uuteen Plevnan Scapeen tulee Barcon paras laserprojektori, ensiluokkainen Dolby Atmos -äänentoistotekniikka ja vaikuttavan kokoinen valkokangas. Vanhat penkit korvataan uusilla italialaista huippulaatua edustavilla mustilla, pehmeillä ja tilavilla penkeillä. Asiakaspaikkoja uudessa salissa on noin 400.

Finnkino Plevna on ainutlaatuisen Finlaysonin alueen viihdekeskus. Elokuvateatteri on rakennettu 1800-luvulla valmistuneeseen kutomosaliin, ja rakennus on edustanut tekniikan huippua jo silloin. Plevnassa sytytettiin Pohjoismaiden ensimmäiset hehkulamput 1882. Plevnassa yhdistyvät historialliset piirteet ja nykyaikaisen viihdekeskuksen tunnelma hienosti.

– Olemme erittäin innoissamme, että voimme tuoda premium-salin myös Tampereelle Finnkino Plevnaan. Pääsiäisenä avattu Turun Scape on löytänyt hienosti yleisönsä heti avausviikollaan ja odotamme samaa myös Tampereella, Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm sanoo.

Scape-premiumsalin on kehittänyt Nordic Cinema Group suomalaisen Ari Saarisen johdolla. Scape-saleja on Suomessa entuudestaan Helsingissä Finnkino Tennispalatsissa (2016), Espoossa Finnkino Omenassa (2017) sekä Turun Kinopalatsissa (2018). Nordic Cinema Groupilla on Scape-salit lisäksi myös Tallinnassa, Riikassa ja Kaunasissa.

Premium-saleihin nyt myös sarjalipulla

Finnkino on uusien Scape-salien myötä lanseerannut valtakunnallisesti myös premium-sarjalipun, joka käy maksuvälineenä kaikkiin elokuvanäytöksiin Finnkinon saleissa, myös premium-saleissa ilman lisämaksua. Premium-saleja ovat Scape-salien lisäksi Helsingin Maxim, Espoon Lounge ja Sello VIP-sali sekä myöhemmin loppuvuonna Helsingin Itikseen avautuva IMAX-teatteri.

– Premium-sarjalippu on erittäin odotettu uutuus, sillä meillä on paljon kanta-asiakkaita, jotka käyvät suosikkiteattereissaan säännöllisesti. Sarjalipun ansiosta voimme tarjota asiakkaille Scapen kaltaisen premium-kokemuksen entistä edullisemmin, Lindholm kertoo.

Finnkino panostaa merkittävästi elokuvateattereidensa kehittämiseen. Se on viime vuosina avannut täysin uusia elokuvateattereita Kuopioon (2013), Lappeenrantaan (2015) ja Espoon Iso-Omenaan (2017), sekä tehnyt mittavia uudistuksia useammassa teatterissaan, kuten nyt Tampereen Plevnassa, sekä aiemmin Turun Kinopalatsissa, Espoon Sellossa ja Helsingin Tennispalatsissa. Helmikuussa 2018 Finnkino avasi täysin uudistuneen Finnkino Maximin. Lisäksi Finnkino avaa vuoden 2018 lopussa Helsingin Itikseen Suomen ensimmäisen IMAX-elokuvateatterin.

 

Finnkino on Suomen kulttuuriviihteen monipuolisin elämysten tarjoaja ja edelläkävijä. Finnkinolla on Suomessa 15 teatteria 11 paikkakunnalla. Vuonna 2017 teattereissa kävi lähes 6 miljoonaa katsojaa. Baltiassa Finnkino toimii Forum Cinemas -brändillä. Finnkino toimii myös elokuvien maahantuojana ja levittäjänä. Finnkino kuuluu Euroopan suurimpaan elokuvateatteriketjuun Odeon Groupiin, jonka omistaa amerikkalainen maailman johtava elokuvateatteriketju AMC. www.finnkino.fi