2.3.2018, Ajankohtaista

Finnkino lanseeraa Scape-premiumsalit Turkuun ja Tampereelle

Dolby Atmos -äänentoistotekniikalla ja Barcon laserprojektorilla varustetut Scape-salit avataan kevään aikana Turun Kinopalatsissa ja Tampereen Plevnassa.

Finnkinon premiumsalikokemus, Finnkino Scape, laajenee vihdoin pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, kun uudet Scape-salit avataan kevään aikana Turussa Finnkino Kinopalatsissa ja Tampereella Finnkino Plevnassa. Turun Kinopalatsin Sali 1 menee remonttiin 4.3. ja tilalle avautuu uusi Scape-sali maalis–huhtikuun vaihteessa. Tampereen Plevna-elokuvateatterin Sali 1:n remontti toteutuu huhti–toukokuussa. Finnkino Scape -premiumsali sisältää maailman johtavan Dolby Atmos -äänentoistotekniikan yhdistettynä alan parhaisiin Barcon laserprojektoreihin. Optimaalisen katseluelämyksen takaamiseksi Scape-salit ovat myös varusteltu tilavilla ja pehmeillä luksuspenkeillä, joissa riittävä jalkatila on huomioitu.

Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm kertoo, että nykyiset Scape-salit Helsingin Tennispalatsissa ja Espoon Omenassa ovat olleet erittäin suosittuja asiakkaiden keskuudessa.

– Ensiluokkaisia elokuvakokemuksia arvostaville suunnatut, nykyiset Scape-premiumsalimme on otettu hyvin vastaan ja näytökset ovat olleet suosittuja. Olemme erittäin iloisia, että voimme nyt tuoda suositut Scape-salit myös Turkuun ja Tampereelle. Tavoitteenamme on olla Suomen kulttuuriviihteen monipuolisin elämysten tarjoaja ja edelläkävijä. Se tarkoittaa paitsi vaikuttavaa ja laajaa ohjelmatarjontaa, myös ensiluokkaisia puitteita ja huippulaadukasta esitystekniikkaa, sanoo Lindholm.

Scape-sali kaikilla herkuilla vaativimmallekin elokuvaelämyksiä janoavalle

Finnkino Scape-salit on varustettu maailman uusimmalla ja kovatasoisimmalla äänentoistotekniikalla, Dolby Atmoksella, sekä Barco P6-RGB –laserprojektorilla, joka tarjoaa entistä kirkkaamman ja värikylläisemmän kuvan. Saliuudistuksen on suunnitellut maailmallakin mainetta niittänyt Finnkinon tekninen päällikkö Ari Saarinen tiimeineen.

– Dolby Atmos edustaa elokuvateatterin äänentoistosuunnittelun aatelia ja ehdotonta edelläkävijyyttä. 62.2-kanavaisen Dolby Atmos -järjestelmän kaiuttimia on asennettu joka puolelle salia, myös katsomon kattoon, jolloin ääni täyttää kirjaimellisesti koko salin ja ympäröi katsojan joka puolelta. Äänen saumaton kulku kaiuttimesta kaiuttimeen jaetun äänentoiston sijaan tekee äänentoistosta sekä realistisemman ja moniulotteisemman että herkemmän ja yksityiskohtaisemman, kuvailee Saarinen.

Saliin asennettava Barco P6-RGB -laserprojektori on teknisesti alan kehittyneimpiä ja valovoimaisimpia Cinema-projektoreita. Saarisen mukaan laserprojektorin poikkeuksellinen kuvanlaatu, lisääntynyt kontrastisuhde sekä entistäkin kirkkaammat värit nostavat elokuvaelämyksen tasoa entisestään. Poikkeuksellisen kirkas kuva luo myös ennennäkemättömän 3D-elämyksen.

– Uuden huipputekniikan Dolby Atmoksen ja Barco P6-RGB -laserprojektorin myötä elokuvat nähdään tismalleen sellaisena kuin visionääriset elokuvan tekijät ovat ne alun perin kuvitelleet, Saarinen sanoo. 

Ääni- ja kuvamaailman lisäksi Scape-saleissa on italialaista huippulaatua edustavat mustat, pehmeät ja tilavat luksuspenkit. Scape-saleissa on runsaasti jalkatilaa ja porrastus tarjoaa parhaat mahdolliset näkymät hulppeille valkokankaille. 

Turku avaa pääsiäisen tienoilla, Tampere toukokuussa

Varsinais-Suomen elokuvateatterikentän kirkkaimman helmen Turun Kinopalatsin Sali 1:n remontti alkaa sunnuntaina 4. maaliskuuta. Uusi Scape-sali avataan yleisölle pääsiäisen tienoilla. Tampereen Plevnan Sali 1:n remontti aloitetaan pääsiäisen jälkeen ja sali avaa ovensa täysin uudistettuna Scape-salina toukokuussa. Avajaisaikataulut täsmentyvät remonttiprojektien edetessä. 

Scape-premiumsalin on kehittänyt Nordic Cinema Group. Scape-saleja on Suomessa entuudestaan Helsingissä Finnkino Tennispalatsissa (2016) ja Espoossa Finnkino Omenassa (2017). Nordic Cinema Groupilla on Scape-salit lisäksi myös Tallinnassa, Riikassa ja Kaunasissa.

Finnkino panostaa merkittävästi elokuvateattereidensa kehittämiseen. Finnkino on viime vuosina avannut täysin uusia elokuvateattereita Kuopioon (2013), Lappeenrantaan (2015) ja Espoon Iso-Omenaan (2017) sekä tehnyt mittavia uudistuksia useammassa teatterissaan, kuten Tampereen Plevnassa, Turun Kinopalatsissa, Espoon Sellossa ja Helsingin Tennispalatsissa. Helmikuussa 2018 Finnkino avasi täysin uudistuneen Finnkino Maximin.  Lisäksi Finnkino avaa vuoden 2018 lopussa Helsingin Itikseen Suomen ensimmäisen IMAX®-elokuvateatterin.