2.11.2017, Ajankohtaista

Sotiemme veteraaneille maksuton sisäänpääsy Tuntematon sotilas -elokuvan päivänäytöksiin

Veteraanit pääsevät katsomaan Aku Louhimiehen ohjaaman Tuntematon sotilas -elokuvan ilmaiseksi kaikissa elokuvateattereissa kautta maan.

 
Keskuudessamme on nyt 15 000 sotiemme veteraania. Heistä 2 000 on sotainvalideja. Veteraanien keski-ikä on 93 vuotta.

Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi tuotantoyhtiö Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017, elokuvalevittäjä SF Studios, koko kotimainen elokuvateatterikenttä, valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio ja Tuntematon sotilas elokuvan vaikuttavuusohjelmaa tukenut Saastamoisen säätiö haluavat tarjota sotiemme veteraaneille mahdollisuuden nähdä 27.10.2017 ensi-iltansa saava Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuva maksutta. Tämä aloite on toteutettu yhteistyössä veteraanijärjestöjen kanssa.

Edun käyttö Finnkinon teattereissa

Etu koskee sotiemme mies- ja naisveteraaneja. Edun saa esittämällä elokuvateatterin lippukassalla tammenlehvätunnuksen tai virallisen henkilökortin, josta ilmenee veteraanistatus (Kela-kortin R-tunnus tai sotilaspassin myöntöleima). Myös avustaja pääsee maksutta näytökseen sotaveteraanin kanssa. Etu koskee ennen kello 17 alkavia päivänäytöksiä kaikilla Finnkinon paikkakunnilla maanantaista torstaihin niin kauan, kun Tuntematon sotilas on Finnkinon ohjelmistossa. Myös väliajalliset näytökset kuuluvat edun piiriin.

 
Toivoisin, että etenkin nuoret kävisivät katsomassa tämän elokuvan. Näin he saisivat käsityksen, mitä sota on. Elokuva on hieno, tunteikas ja aito kuvaus sotahistoriastamme.

- Veikko Peltola, sotainvalidi

Ilman sotiemme veteraaneja emme juhlisi satavuotiasta Suomea. Se, että voimme tarjota heille mahdollisuuden kokea tämä elokuva valkokankaalta, on vähintä mitä voimme tehdä. 
- Aku Jaakkola, toimitusjohtaja / Bio Rex

Tuntematon sotilas on tämän vuoden suurimpia elokuvallisia kohokohtia ja Suomi 100 -juhlavuoden loppuhuipentumia. Halusimme Finnkinolla tukea tätä hienoa hanketta ja osoittaa kiitollisuutemme sotiemme sankareille tarjoamalla heille mahdollisuuden nähdä tämä elokuva.
Veronica Lindholm, toimitusjohtaja / Finnkino

On hienoa olla mukana tarjoamassa elokuvaelämystä sotiemme veteraaneille. Veteraaneilta jo elokuvan leikkausvaiheessa ja sen valmistuttua saatu palaute on ollut tärkeää, kiinnostavaa ja todella koskettavaa.
- Miia Haavisto, tuottaja ja toimitusjohtaja / Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017 Oy
 
Suomen juhlavuoden teema Yhdessä korostaa yhteenkuuluvuuden tunteen vahvistamista suomalaisessa yhteiskunnassa. Tuntematon sotilas on tutkitusti suomalaisiin eniten vaikuttanut yksittäinen taide-elämys niin kirjana kuin elokuvina. Sen tarina on yhteistä perintöämme. Toivon, että mahdollisimman moni suomalainen ja myös sotiemme veteraani pääsee näkemään tämän elokuvan.
- Pekka Timonen, pääsihteeri / Suomi 100 -organisaatio, valtioneuvoston kanslia
 

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan 27.10.2017.

Lisätietoja elokuvasta ja sen näyttelijöistä löydät kotisivulta osoitteesta www.tuntematonsotilas2017.fi
 

Kuvassa on kolme veteraania elokuvan kutsuvierasensi-illassa Tennispalatsissa, Helsingissä 12.10.2017: rintamaveteraani Mauno Tenhovirta, rintamanainen, lotta, pikkulotta Aira Samulin sekä sotaveteraani Jorma Tolvanen.