11.6.2021,

Leffauutiset: Valmiina Hiljainen paikka Osa 3 -leffaan

Hiljainen paikka -elokuvat saavat jatkoa - onneksi, katsaus seuraavaan Jurassic World –leffaan ja Tarantinon mahdolliset eläköitymissuunnitelmat. Tässä ovat viikon leffauutiset!

Shhhh... Niitä tulee lisää

Tänään se nähdään vihdoin ensi-illassa - kauan odotettu trilleri Hiljainen paikka Osa 2, jota on lykätty 15 kuukaudella pandemian vuoksi.

Ohjaaja John Krasinski toivoo houkuttelevan yleisön takaisin elokuvateatterin pimeyteen entistä piinaavammalla jännityksellä. Ensimmäisen elokuvan nähneet muistavat varmasti vieläkin, kuinka Hiljainen paikka sai meidät pidättämään hengitystämme hiljaisessa leffasalissa. Tänään ensi-iltansa saavassa jatko-osassa vierailemme Emily Bluntin ja perheen luona, jotka yrittävät selviytyä täydellisessä hiljaisuudessa, kun ääniherkät olennot ovat vallanneet maailman.

Olemme onneksi saaneet jo vahvistuksen, että nämä leffat eivät suinkaan jää tähän toiseen osaan. Keväällä 2023 tulee seuraava luku, jonka on ohjannut Jeff Nichols, kirjoittaa Deadline. Ei ole selvää, tuleeko uusi elokuva olemaan samoin nimetty ”Osa III", vai onko se pikemminkin spinoff samasta post-apokalyptisestä maailmasta - kenties täysin uusien hahmojen kanssa.

Jurassic World: Dominion saapuu valkokankaille ensi kesänä

Seuraavan Jurassic World-elokuvan ensi-iltaan on jäljellä vuosi, joten on aika aloittaa odotusten rakentaminen. Tänä kesänä kurkistus leffaan näytetään elokuvateattereissa ympäri maailmaa - kaikille, jotka ostavat lipun Fast & Furious 9 -elokuvaan IMAX:ssä.

Viiden minuutin jakso toimii elokuvan prologina ja sijoittuu aikaan 65 miljoonaa vuotta sitten. Sen on ohjannut Colin Trevorrow kertoo Empire.

”Olemme kertoneet 30 vuoden ajan siitä, kuinka dinosaurukset syntyivät DNA:sta, joka on säilynyt pihkassa. Halusin näyttää tämän alkuperäistarinan ja miten se todella tapahtui.”

Itse Jurassic World: Dominion jatkuu siellä, mihin Fallen Kingdom päättyi, kun erilaiset dinosaurukset pääsivät vapauteen ulos. Ensimmäisellä Jurassic Park -kolmikolla Sam Neillillä, Laura Dernillä ja Jeff Goldblumilla on suuret roolit myös kolmannessa osassa. Elokuva saa ensi-iltansa 10. kesäkuuta 2022.

Quentin Tarantino, valmiina eläkkeelle?

Ohjaaja Quentin Tarantino ei halua olla yksi niistä elokuvantekijöistä, jotka haastavat omat edelliset saavutuksensa. Hän on pitkään sanonut jäävänsä eläkkeelle kymmenen elokuvan jälkeen - "Once Upon a Time in Hollywood" oli numero 9 - mutta kysymys on, tuleeko leffoja vielä todella lisää?

Tarantino vieraili äskettäin Pure Cinema -podcastissa ja kuulosti siltä, että vetäytyminen kohti rauhallista perhe-elämää oli hänestä melko houkuttelevaa.

”Useimmat ohjaajat tekevät kauheita viimeisiä elokuvia (...) Lopettaminen kunnollisella elokuvalla on epätavallista. Hyvään elokuvaan lopettaminen on melko uskomatonta,” hän sanoo ja jatkaa:

”Jos en tekisi enempää, olisin onnellinen juuri näin. Voi olla aika elämäni kolmannelle näytelmälle uutena isänä ja aviomiehenä,” sanoo Tarantino Indiewiren mukaan.

John Wick, tapaa Bill Skarsgård

Toimintasankari John Wick saa vahvistuksen tiimiinsä (vai kenties uuden kilpailijan?) tulevassa John Wick: Luku 4 -elokuvassa. Tällä viikolla Collider kertoi, että Bill Skarsgård on saanut roolin elokuvassa. Se, mitä roolia hän tulee näyttelemään, on vielä valitettavasti salaisuus.

Suunnitelmana on kuvata neljäs ja viides elokuva samanaikaisesti. Suunnitelma kuulostaa hyvältä, sillä John Wick -elokuvat tuntuvat keräävän yhä enemmän rahoitusta ja faneja jokaiselle uudelle luvulle. Tietysti tutut ja rakastetut näyttelijät Keanu Reeves ja Chad Stahelski palaavat takaisin rooleihinsa tuomaan meille överin räikeän toimintaelämyksen. John Wick: Luku 4 saa ensi-iltansa toukokuussa 2022.

Leffauutiset jää kesälomalle! Palataan jälleen syyskuussa uutisten pariin.