28.5.2021,

Leffauutiset: Fast & Furious 9 sai lentävän lähdön

Vin Dieselille näyttää olevan tulossa jälleen uusi leffamenestys, Henry Cavill muuntuu fantasiasoturiksi ja Willy Wonkasta on tekeillä esiosa. Tässä ovat viikon leffauutiset!

Fast & Furious 9 uppoaa kuin kuuma veitsi voihin

Toiminnantäyteinen Fast & Furious 9 on saanut todellisen lentävän lähdön elokuvateattereissa! Odotettu jatko-osa sai viime viikonloppuna ensi-iltansa Kiinassa, jossa se keräsi lipputuloja peräti 135 miljoonaa dollaria, Business Insider kirjoittaa.

Kiinan vahvat elokuvamarkkinat ovat hyvin tärkeitä Hollywood-elokuville, ja menestys viestiikin, että yleisö on kaivannut näitä suuria blockbustereita. Tämä enteilee hyvää elokuvalle, joka lähtee pian valloittamaan muitakin maailmankolkkia.

Vauhdikas Fast & Furious 9 on jo nyt nähtävillä esimerkiksi Egyptissä ja Venäjällä, ja kesäkuun loppupuolella se saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa. Suomessa elokuva saapuu valkokankaille keskiviikkona 30.6.

Elokuvassa Dom Toretto (Vin Diesel) ja hänen tiiminsä kohtaavat Domin konstonhimoisen pikkuveljen Jakobin (John Cena). Ohjauksesta vastaa Justin Lin, joka vastasi myös saagan osien 3-6 ohjaustyöstä.

Jigsaw miljardikerhon jäseneksi

Elokuvien menestyksistä puhuttaessa ei sovi unohtaa Spiral-elokuvaa, Saw-saagan viimeisintä osaa. Pian Yhdysvaltojen ensi-iltansa jälkeen elokuva nimittäin auttoi kauhusaagaa saavuttamaan tärkeän virstanpylvään!

Variety kertoo, että yhdeksän Saw-elokuvaa ovat tienanneet yhteensä yli miljardi dollaria lipputuloja. Ottaen huomioon elokuvien pienen budjetin - jokaisen tuotanto maksaa 1-20 miljoona dollaria - on Saw-sarjasta muotoutunut todellinen menestystarina vuodesta 2004 lähtien.

Spiral-elokuvassa poliisi tutkii sarjamurhaajaa, joka näyttää seuraavan Jigsaw’n kammottavia jalanjälkiä. Rooleissa nähdään Chris Rock ja Samuel L. Jackson.

Spiral: From the Legacy of Saw on nyt nähtävissä Finnkinon auki olevilla paikkakunnilla Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Porissa ja Lappenrannassa! 

Henry Cavill uudessa Highlander-elokuvassa

Henry Cavill on tuttu kasvo monien supersuosittujen franchise-elokuvien listoilla – hän on Superman, Sherlock Holmes ja The Witcher, puhumattakaan hänen vierailustaan viimeisimmässä Mission: Impossible -elokuvassa.

Seuraavaksi voimme odottaa Cavillin tarttuvan miekan varteen, sillä toimintatähti on napannut pääroolin tulevasta Highlander-elokuvan uudelleenfilmatisoinnista! Uskomme elokuvan olevan tuttu kaikille fantasian ystäville: Highlander on vuonna 1986 ensi-iltansa saanut kulttielokuva, jonka pääsosissa Sean Connery ja Christopher Lambert näyttelivät kuolemattomia sotureita.

"Erittäin jännittäviä uutisia! Olen ollut Highlander-fani jo lapsuudestani asti, aina 80-luvun elokuvasta tv-sarjoihin”, Cavill iloitsi Instagramissa.

Ohjauksesta vastaa John Wick -elokuvista tuttu Chad Stahelski, joten luvassa on varsin toiminnantäyteistä iloittelua.

Timothée Chalametista tulee Willy Wonka

Toinen saa leikkiä miekalla, toinen puolestaan saa suunsa täyteen suklaata - huippuroolista toiseen ratsastava Timothée Chalamet nähdään seuraavaksi eksentrisen karkkipohatta Willy Wonkan roolissa! Musikaalielokuvassa Wonka näemme Chalametin laulavan ja tanssivan ensimmäistä kertaa valkokankaalla, Deadline kertoo

Roald Dahlin lastenkirjasta on jo aiemmin tehty kaksi filmatisointia, joissa Gene Wilder (1971) ja Johnny Depp (2005) näyttelivät nimikkoroolia. Tulevassa elokuvassa vieraillaan ajassa ennen legendaatisen suklaatehtaan aukeamista. Muiden rooliehdokkaiden joukossa oli muun muassa Tom Holland, joka tunnetaan erityisesti Spider-Man-elokuvista.

Wonkan ohjauksesta vastaa Paul King, joka ohjasi myös lämpimät ja kotoisat Paddington-elokuvat. Ennen elokuvan ensi-iltaa näemme Chalametin tulevassa Dyyni-elokuvassa, joka saapuu valkokankaille syksyllä.

Seuraava Spider-Man-konna saapuu valkokankaalle 

Venom oli vasta alkua, ja pian saapuu myös Morbius. Sonyn Spider-Man-universumi laajenee entisestään uusien spinoff-elokuvien ansiosta, joiden keskiössä nähdään roistoja ja antisankareita. Seuraavaksi elokuvaprojekti on Kraven the Hunter, joka on juuri kiinnittänyt pääosansa.

Hollywood Reporter kirjoittaa, että Aaron Taylor-Johnson on napannut taitavan Kraven-metsästäjän roolin. Hänen sopimuksensa kattaa useita elokuvia, joista ensimmäisen on tarkoitus saada ensi-iltansa vuonna 2023.

Elokuva on Taylor-Johnsonin paluu Marvel-rooleihin - hän näytteli aiemmin Quicksilveriä elokuvissa Captain America: Winter Soldier sekä Avengers: Age of Ultron.

The Favourite -ohjaajan uudet kuviot

Kreikkalainen ohjaaja Yorgos Lanthimos työskentelee seuraavan elokuvansa parissa kriitikoiden ylistämän The Favourite -pukudraaman jälkeen. Myös tällä kertaa mukana on varsin vaikuttava kokoonpano!

Kolmessa pääroolissa ovat Emma Stone (mm. erittäin ajankohtainen Cruella), Willem Dafoe ja Mark Ruffalo. Rooleissa nähdään myös Jerrod Carmichael ja Rami Youssef.

Elokuvan nimi on Poor Things, ja se on vapaa tulkinta kuuluisasta kauhutarinasta, Frankensteinin hirviöstä. Elokuva sijoittuu viktoriaaniseen Englantiin, jossa nerokas mutta nyrjähtänyt tiedemies herättää henkiin nuoren (ja hyvin kuolleen) naisen.

Lanthimos on aiemmin tehnyt vaikutuksen yleisöön ja kriitikoihin hänen omituisilla, tyylikkäillä ja ajatuksia herättävillä elokuvillaan, joihin on sekoitettu aavituksen epämiellyttävää tunnelmaa sekä mustaa huumoria. Alustavien tietojen mukaan ei kuulosta siltä, että Poor Things olisi poikkeus.