21.5.2021,

Leffauutiset: Sormus-trilogia palaa takaisin leffateattereihin!

Lisää Finnkinon elokuvateattereita auki, Scarlett Johansson palkittiin (ja limattiin) MTV-gaalassa ja Cher juhlii syntymäpäiväänsä uusilla elokuvasuunnitelmilla. Tässä on viikon kuumimmat uutiset elokuvamaailmasta!

Finnkinon teattereissa seikkaillaan jälleen eeppisissä Keski-Maan maisemissa

Leffafaneille on luvassa jo jonkinasteista helpotusta, kun saamme avattua lisää teattereita toukokuun aikana. Valkokankaan taiasta pääsee nauttimaan tällä hetkellä Kuopiossa, Jyväskylässä, Oulussa, Porissa, Tampereella ja 28.5. alkaen myös Lappeenrannassa. Henkilömäärät / sali vaihtelevat paikkakuntakohtaisesti. 

Avausviikonloppuina myös rakastettu leffasarja palaa takaisin valkokankaalle. Tolkienin kuolemattomista Keski-Maan tarinoista tuli Peter Jacksonin käsissä 2000-luvun rakastetuin trilogia, joka kerää leffafanit seikkailun äärelle vielä 20 vuotta myöhemminkin. Valkokankailla nähdään peräkkäisinä päivinä kaikki kolme alkuperäistä elokuvateatteriversiota - Sormuksen ritarit, Kaksi tornia sekä Kuninkaan paluu. Lisätiedot näet täältä.

Star Wars –tähti John Boyega palaa debyyttirooliinsa

Muistatko kymmenen vuotta sitten ensi-iltansa saaneen scifi-trillerin Attack The Block? Leffa nousi taannoin pieneen kulttimaineeseen ja antoi loistavaa nostetta leffan huppupäistä pääosaa esittäneelle John Boyegalle. Mies onkin sen koommin nähty niin Star Wars –saagan kaikissa kolmessa viimeisessä osassa, Pacific Rim: Uprising –toimintaleffassa kuin independent-tuotannoissak, kuten Detroit. 

Nyt hän näyttää kuitenkin olevan innokas palaamaan takasin sen hupun alle, kun Attack The Block saa jatkoa. Boyegan lisäksi mukana on myös leffan alkuperäinen ohjaaja Joe Cornish.

”Moses on yksi suosikkihahmoistani ja päästä uudelleen näyttelemään häntä on suuri ilo ja kunnia.”

Scarlett Johansson palkittiin MTV Movie Awardilla

Awards Season ei ole vielä täysin taputeltu ja viime viikonloppuna jaettiinkin himoitut MTV Movie & TV Awards -palkinnot vuoden tauon jälkeen. Yksi illan palkituista oli Scarlett Johansson, joka palkittiin Generation Award - yleisöpalkinnolla, joka myönnetään vuosittain monipuolisimmille ja suosituimmille näyttelijöille.

Scarlett nähtiin ensimmäisen kerran leffaroolissa vuonna 1994 Rob Reinerin komediassa ”North” ja sittemmin rooleja on ollut useita kymmeniä useissa eri genreissä. Scarlett pokkasi myös viime vuonna peräti kaksi Oscar-ehdokkuutta leffoista The Marriage Story ja Jojo Rabbit. Yksi tähden ikimuistoisimmasta roolisuorituksista on Bill Murrayn rinnalla leffassa Lost in Translation ja suuren kansan tietoisuuteen Scarlett singahti Marvel-universumin leffasarjan myötä. 

Nöyrän puheen aikana Black Widow -tähti kiitti kaikkia ihmisiä, joiden kanssa hän on työskennellyt vuosien varrella:

”Paljon kiitoksia tästä kunniasta! En olisi koskaan voinut kehittyä näyttelijänä viimeisten 30 vuoden aikana ilman luovien ihmisten, vastustajien, tiimin jäsenten, meikkitaiteilijoiden ja muiden niin suurta tukea. Kiitos myös kaikille faneilleni, jotka ovat kulkeneet tämän aallon kanssani, ja tukeneeni uraani ja intohimoani.”

Kiitospuhe kuitenkin keskeytyi, kun hänen aviomiehensä Colin Jost kaatoi toisesta palkintogaalasta tuttua vihreää limaa tähden päälle. Koko kiitospuhe katsottavissa täältä.

Aikaisempia Generation Award –palkittuja megatähtiä ovat mm. Tom Cruise, Jim Carrey, Sandra Bullock, Reese Witherspoon, Will Smith ja Dwayne “The Rock” Johnson.

Kuinka Tom Cruise suostuteltiin Top Gun –leffaan

Nykyään on vaikea kuvitella ketään muuta rohkean Maverickin pilottilasien taakse kuin Cruise, mutta toista se oli vielä 80-luvulla, kun Jerry Bruckheimer ja ohjaaja Tony Scott etsivät päänäyttelijää leffaansa.

Tähtituottaja Bruckheimer kertoo Varietylle, että Tom Cruise oli heidän ensimmäinen ja ainoa valintansa, mutta että hänet oli suostuteltava ottamaan rooli:

"Se ei ollut helppoa. Halusimme hänet nähtyämme hänet ”Riskibusiness” -leffassa, mutta hän tavallaan vain mutisi ja epäröi. Joten päätimme järjestää hänelle lentotunnin Merivoimien ilmailulaitoksella, Kalifornian El Centrossa. 

Hän tuli paikalle pitkä tukka hulmuten suoraan Ridley Scottin "Legenda" –kuvauksista. He katsoivat häntä ja ajattelivat: "Tämä hippi saa elämän kyydin". Lentäjät istuttivat nuoren Cruisen F-14-koneeseen ja vetivät kaikki silmukat ja ylösalas-stuntit mitä vain keksivätkään. He luultavasti ajattelivat, ettei Cruise enää koskaan eläessään istu ohjaamoon, mutta reaktio olikin täysin päinvastainen. Hän soitti minulle heti ja sanoi: "Jerry, minä rakastin sitä. Teen elokuvan!"

Tässä kuussa on tullut kuluneeksi 35 vuotta Top Gunin ensilennosta valkokankaalla ja nyt myös tiedämme mistä Cruise löysi intohimonsa kaikkiin hulluihin ja rohkeisiin stuntteihinsa. Jatkolento nousee yläilmoihin marraskuussa, kun Top Gun: Maverick saa viimein odotetun ensi-iltansa.

Mamma Mia –tuottajat tekevät leffan legendaarisesta Cherista

Alkuun suuret onnittelut juuri 75 vuotta täyttäneelle Cherille! Maailmantähti, näyttelijä, muoti-ikoni ja väsymätön viihdyttäjä juhlisti syntymäpäiväänsä ilouutisella kaikille faneilleen: hänen elämänkertaelokuvansa on työn alla!

Suunnitelmat ovat Universalin ja "Mamma Mia!" - elokuvan tuottajien Judy Craymerin ja Gary Goetzmanin käsissä, jotka yhdessä Cherin kanssa kertovat tarinaa jo 1960-luvulla startanneesta urasta.

Käsikirjoituksesta vastaa Hollywoodin veteraani Eric Roth, jonka käsialaa ovat mm. Forrest Gump, A Star is Born sekä tuleva Dyyni –leffa, kertoo THR.

Tämä jälleen yhdestä musiikilegendasta kertova elokuva jatkaa kuumaa elokuvatrendiä mm. "Bohemian Rhapsody" ja "Rocketman" elokuvien jalanjäljissä. Lähivuosina saamme laulaa myös mukana Elvis Presleystä, Whitney Houstonista ja The Bee Geesistä tehtävien leffojen tahdissa. Jo tänä kesänä valkokankailla nähdään Aretha Franklin -draama "Respect" ja Oscar-ehdokas "Yhdysvallat vs. Billie Holiday".