30.4.2021,

Leffauutiset: Captain America 4:n tuotanto käynnistyy

Uusi Captain America ottaa ikonisen kilven haltuunsa ja tutkimme, mitä Oscar-voittaja Chloé Zhao tekee seuraavaksi. Tässä on tämän viikon leffauutiset!

Hänestä tulee uusi Captain America

Elämme uusia aikoja Marvel-universumissa - Anthony Mackie on nyt virallisesti ottanut Captain American kilven!

Avengers: Endgame -elokuvan lopussa näimme Steve Rogersin luovuttavan vibraanium kilpensä ja tämän mukana tulevan vastuun ystävälleen Sam Wilsonille, eli The Falconille. Yhden TV-sarjan verran kuitenkin kesti (The Falcon and the Winter Soldier), että Sam todella kasvaisi uuteen rooliinsa. Mutta nyt on selvää - Mackie on Cap tulevassa elokuvassa.

Pian TV-sarjan viimeisen jakson jälkeen Hollywood Reporter ilmoitti, että Captain America 4:n tuotanto on käynnissä. Sarjan näyttelijä Malcolm Spellman kirjoittaa käsikirjoituksen ja elokuvan ”odotetaan jatkavan Sam Wilsonin tarinaa”.

Toistaiseksi projektiin ei ole liitetty ohjaajaa. Ei ole myöskään selvää, näemmekö Chris Evansin uudelleen missään muodossa, vai onko näyttelijä tyytyväinen siihen, että hän on jättänyt kilven seuraajalleen.

Godzilla vs Kong saa jatko-osan

Hirviöhitti, kuten Godzilla vs Kong, tulee harvoin yksin, ja studio Legendary on jo alkanut puhua jatko-osista ohjaajan Adam Wingardin kanssa. Jos kaikki menee hyvin, hän jatkaa niin kutsutun Monsterversen laajentamista.

Mutta mistä jatko-osassa voi olla kyse? Ehkä otsikko Kong of Son voi antaa vihjeen. Ainakin tämä on vaihtoehto, josta on keskusteltu, Hollywood Reporterin mukaan.

Godzilla vs Kong on jo kerännyt yli 400 miljoonaa dollaria teattereissa ympäri maailmaa. Se tekee siitä pandemian suurimman elokuvan – ja on tervetullut merkki siitä, että yleisö kaipaa eeppisiä elokuvakokemuksia.

Suomessa saamme Godzilla vs Kong –elokuvan valkokankaille jo toukokuun aikana!

Nomadlandista Marvel-landiin

Tämän vuoden Oscar-palkinnot on jaettu ja Chloé Zhao nappaisi parhaan ohjaajan Oscarin kaikkien aikojen toisena palkinnon voittaneena naisohjaajana. Onneksemme saamme pian nähdä Zhaon luomuksia lisää valkokankaalla, sillä hän ohjaa tänä syksynä ensi-iltaan saapuvan Marvelin Eternalsin.

Hän kertoo Varietyille, että hän on aina ollut suuri sarjakuvien fani, mutta suhtautuu samalla ensimmäisen suuren elokuvansa ikään kuin se olisi itsenäinen tuotanto: Kiitos Marvelille, he tiesivät alusta alkaen, kuinka halusin tehdä tämän elokuvan. Minulla ei voi olla sata ihmistä seuraamassa työskentelyäni. He antoivat minun tehdä töitä kuten olen tottunutkin (…) On ollut upea kokemus työskennellä Marvelin tiimin kanssa, joka tuki visioni koko matkan.

Eternals saapuu teattereihin marraskuussa.

DiCaprio tarjoaa seuraavan kierroksen

Thomas Vinterberg ja Yhdet vielä –elokuvan tiimillä oli tuskin aikaa juhlia parhaan kansainvälisen elokuvan Oscar-voittoa, ennen kuin Hollywood kutsui keskustelemaan remake-versiosta.

Leonardo DiCaprio ja hänen tuotantoyhtiönsä Appian Way nappasivat oikeudet tanskalaisen elokuvan amerikkalaiseen versioon. Ehkä DiCaprio itse pääsee näyttämään Mads Mikkelsenin alkuperäisessä elokuvassa näyttelemää roolia - lukion opettaja, joka alkaa kokeiluna juoda töissä.

Vinterberg itse antaa projektille täyden tukensa: Taiteellisesta näkökulmasta on mielenkiintoista nähdä, kun jokin kehittyy eri versioiksi. Nyt elokuva loistavan näyttelijän käsissä. Olen utelias näkemään, mitä he tekevät, sanoo ohjaaja Indiewirelle.

Onko elokuvien teko ikinä ollut haaveesi?

Uudessa Elokuvantekijät-podcastissa Jere, Kimmo ja Vanja keskustelevat alan huippujen kanssa mitä tarkoittaa oikeasti olla “Elokuvantekijä”. Tätä sarjaa kuuntelemalla niin ammattilaiset kuin harrastajatkin oppivat kaiken maskeerauksesta ohjaamiseen Suomen huipuilta. Ensimmäisessä jaksossa keskustelemme elokuvasäveltäjä Tuomas Kantelisen kanssa, miltä tuntuu kuulla tekemänsä soundtrack kansainvälisessä suurtuotannossa tai tavata elokuvasäveltämisen legendat Hans Zimmer ja Ennio Morricone. Kuuntele ensimmäinen jakso Spotifysta tai YouTubesta.