23.4.2021,

Leffauutiset: Mad Maxin esiosa tulossa 2022

Lisäksi: The Flash- ja Downton Abbey 2 –elokuvien kuvaukset ovat käynnissä! Nämä ja paljon muuta viikon leffauutisissa.

Mad Maxin esiosaa varten luvassa eeppisiä suunnitelmia

Mad Max: Fury Road oli epäilemättä yksi vuoden 2015 vaikuttavimmista elokuvaelämyksistä, ja vihdoin olemme saaneet varmistuksen – odotettavissa on lisää postapokalyptista hulluutta! Ohjaaja George Miller kertoi tällä viikolla, että tuleva esiosa keskittyy Furiosa-hahmon nuoruusvuosien ympärille. Elokuvan kuvaukset alkavat ensi vuonna. 

”Siinä missä Fury Road tapahtui käytännössä kolmen päivän ja kahden yön aikana, kattavat Furiosan tapahtumat useita vuosia”, Miller paljasti lehdistötilaisuudessa. Sydney Morning Heraldin mukaan Furiosa tulee olemaan Australian kaikkien aikojen suurin elokuva. 

Valitettavasti emme nää enää Charlize Theronia ja Tom Hardya pääosissa, mutta heidän seuraajansa tuskin jättävät ketään kylmäksi – Anya-Taylor Joy (mm. Musta kuningatar -sarja) nähdään nuorena Furiosana, ja mukana on myös Chris Hemsworth, jonka rooli on vielä toistaiseksi tuntematon. 

Miller lupaa elokuvasta jotain ainutlaatuista, mutta silti tuttua kaikille faneille: ”Se on tarina, jota en malta odottaa nähdä elokuvateatterissa.” 

Vuoden jouluelokuva: Downton Abbey 2!

Jos englantilaiset pukudraamat, ylelliset juhlat, ylemmän luokan juonittelut ja palvelijoiden juorut ovat sinun juttusi, kannattaa merkata joulukuun 22. päivä kalenteriin! Silloin valkokankaille saapuu jatko-osa Downton Abbey -elokuvalle, joka puolestaan perustuu äärimmäisen suosittuun draamasarjaan. 

Elokuvan kuvaukset alkoivat viime viikolla, ja Varietyn mukaan ”kaikkien alkuperäisten näyttelijöiden” odotetaan palaavan rooleihinsa. Julian Fellowes on jälleen kirjoittanut käsikirjoituksen, ja ohjauksesta vastaa Simon Curtis, joka tunnetaan mm. elokuvista Woman in Gold ja My Week with Marilyn. 

Joulun viettäminen Crawleyn perheen kanssa kuulostaa varmasti nautinnolliselta kaikille sarjan faneille! Odotamme lisätietoja elokuvasta tuonnempana.

The Flash -elokuvan kuvaukset ovat alkaneet 

Tällä viikolla käynnistyivät uuden DC-elokuvan The Flashin kuvaukset, jonka keskiössä nähdään salamannopea Barry Allen (Ezra Miller). Miller varasti valokeilan vikkelällä roolihahmollaan Justice League -elokuvassa, jonka jälkeen puheet The Flashin omasta supersankarielokuvasta kiihtyivät. 

The Flashilla ei ole ollut helpoin tie valkokankaalle. Joukko vaikuttavia ohjaaja on tullut mukaan projektiin, mutta sitten lähteneet, koska eivät ole päässeet studion kanssa yhteisymmärrykseen elokuvan suunnasta. Lopulta tehtävä lankesi Andy Muschiettille, joka tunnetaan mm. It-kauhuelokuvista. 

Elokuvan tapahtumien sanotaan pyörivän aikamatkustamisen ja vaihtoehtoisten aikajanojen ympärillä, ja tämä avaa ovia varsin jännittäville mahdollisuuksille – kuten Michael Keatonille, joka palaa Batmanin rooliin ensimmäistä kertaa vuoden 1992 jälkeen! The Flash –elokuvan ensi-ilta on 4. marraskuuta 2022.

Spider-Man: Into the Spider-verse 2 etenee

Lisää supersankariuutisia: supersuositusta Spider-Man: Into the Spider-verse –elokuvasta on jatko-osa tuloillaan, ja tällä viikolla saimme tietää ohjaajan nimen! 

Tai nimet, itseasiassa: Variety kertoo, että kolmikko Joaquim Dos Santos, Kemp Powers ja Justin K. Thompson jakavat vastuun odotetussa jatko-osassa. Dos Santos on TV-veteraani, joka on ohjannut monia legendaarisia animaatioita, kuten Avatar: The Last Airbender ja The Legend of Korra. Powers puolestaan on Oscar-ehdokas Soul – sielun syövereissä -elokuvan ohjaaja, ja Thompson oli tiiviisti mukana ensimmäisen Spider-verse-elokuvan tuotannossa.

Toisien sanoen joukko elokuvantekijöitä, joilla on varsin vakuuttavat meriitit, heilauttavat itsensä Spider-Manin maailmaan. Sankari Miles Morales palaa leffateattereihin syksyllä 2022. 

Enää muutama yö Oscareihin!

Sunnuntaina on elokuva-alan huipentuman aika! Tämän vuoden Oscarit jaetaan hieman erilaisessa tapahtumassa, joka tiukoista turvallisuusohjeistuksista huolimatta lupaa sekä glamouria että julkkiksia.

Ennakkosuosiksi on noussut Chloé Zhaon ohjaama Nomadland, joka on kerännyt isoja palkintoa koko gaalakauden ajan. Lisää vahvoja ehdokkaita palkintojen saajiksi: Anthony Hopkins elokuvasta The Father ja Carey Mulligan elokuvasta Lupaava nuori nainen (Promising Young Woman). Pohjoismaista väriä gaalassa edustaa Thomas Vinterbergin tanskalainen elokuva Yhdet vielä, joka on ehdolla parhaasta ohjauksesta ja parhaasta kansainvälisestä elokuvasta. Katso kaikki ehdokkaat täältä.

Oscar-gaala nähdään Suomessa varhain maanantaiaamuna 26.4. Yle Teema -kanavalla. Punainen matto alkaa klo 01:30 ja itse gaala 03:00.

PS. Muistathan myös äänestää kaikkien aikojen parasta parhaan elokuvan Oscar-voittajaa!

Lisää leffauutisia jälleen ensi viikolla!