16.4.2021,

Leffauutiset: Naiset ratin takana Fast 9:ssä

Michelle Rodriguez saa suuremman toimintaroolin, Lucy Liusta kuoriutuu pahis ja Phoebe Waller-Bridge tapaa Indiana Jonesin. Tässä on viikon suurimmat elokuvauutiset!

Fast & Furious 9 tuo naiset etupenkille

Vain muutama päivä sitten Fast & Furious 9 julkaisi uuden, villin ja hullun trailerin muistuttaakseen kaikkia faneja elokuvan tämän kesäisestä ensi-illasta.
Dominic Toretto ja hänen jenginsä ovat valmiita uusiin sydäntä särkeviin tehtäviin, mutta tällä kertaa sarjan naishahmot saavat enemmän tilaa. Näyttelijä Michelle Rodriguez on itse varmistanut, että hän ottaa naispuolisen käsikirjoittajan alentamaan testosteronitasoja muutamalla asteella:

"Liikutuin kun huomasin, ettei vähäistäkään vastustusta herännyt siihen, että elokuvasarjan naiset tuotaisiin enemmän esille. [Ohjaaja] Justin Lin innostui ideasta. Samoin Vin Diesel. Hän on aina tukenut vahvoja naisia. Kun näin elokuvan, pystyin rauhoittumaan, koska kaikki sarjan naiset ovat saaneet saman määrän rakkautta", Rodriguez kertoi IGN:lle.

Fast & Furious -elokuvat, jotka ovat olleet suosiotaan kasvattava ilmiö toimintaelokuvien kentässä jo vuodesta 2001 lähtien, ovat aina tuottaneet hyvin maskuliinistä viihdettä - mutta eivät ilman loistavia naisia. Rodriguezin lisäksi olemme nähneet Jordana Brewsterin, Elsa Patakyn ja Gal Gadotin osana Fast-perhettä. Osassa 9 Charlize Theron palaa myös valkokankaalle Cypherinä, ja Helen Mirren näyttelee Magdalene Shaw’ta.

Lucy Liu on yksi Shazam 2:n roistoista

Helen Mirrenistä puheen ollen - hänellä on äskettäin julkaistu suuri rooli Shazam!-elokuvan jatko-osassa. Mirrenin lisäksi on vahvistettu, että myös Lucy Liu punoo pahoja suunnitelmia DC:n universumissa. Kill Bill -tähti näyttelee Kalypsoa, Mirrenin hahmon Hesperan sisarta. Molemmat ovat kreikkalaisen jumalan Atlasin tyttäriä, Variety kirjoittaa.

Elokuvan virallinen nimi on Shazam! Fury of the Gods, ja Liu ja Mirren ovat vastuussa juurikin tästä raivo-osuudesta. Zachary Levi palaa tietysti takaisin supersankari-Shazamin saappaisiin. Elokuva saa ensi-iltansa kesällä 2023.

Nainen ohjaksissa seuraavassa Indiana Jones -elokuvassa

Lisää hienoja naisia hienoissa rooleissa: Phoebe Waller-Bridge vahvistettiin juuri suureen rooliin seuraavassa Indiana Jones –elokuvassa! Sankari vai roisto? Se jää nähtäväksi.

Waller-Bridgellä ei ole vielä takana kovin merkittäviä elokuvarooleja, mutta hänestä on silti tullut iso nimi Hollywoodissa viime vuosina. Hän on voittanut useita palkintoja komediasarjasta Fleabag ja käsikirjoittanut arvostettua Killing Eve -sarjaa. Hän näytteli myös robottia L3-37 Star Wars -universumin Rogue One -elokuvassa, ja hänet palkattiin työstämään No Time To Die -elokuvan käsikirjoitusta.

Vahva naisääni, jolla on ainutlaatuinen huumorintaju - on jännittävää nähdä, mitä kaikkea Waller-Bridge voikaan saavuttaa tulevassa Indiana Jones -elokuvassa!

78-vuotias Harrison Ford palaa pelottoman arkeologin rooliinsa. Kauan odotetun seikkailuelokuvan on ohjannut James Mangold (mm. Ford v. Ferrari, Logan), ja sen kuvaukset aloitetaan pian, sillä alustava ensi-iltapäivä olisi jo ensi vuonna.

Kymmenes Saw-elokuva on tulossa!

Kauhusarja Saw saa jatkoa sekä spinoffin että jatko-osan puitteissa.

Myöhemmin tänä keväänä julkaistaan Spiral: From the Legacy of Saw, jossa Chris Rock näyttelee poliisia, joka tutkii sarjaa julmia murhia. Kaikki merkit viittaavat siihen, että palapeli-murhaaja on saanut kopioijan.

Mutta ei tässä vielä kaikki: raporttien mukaan Lionsgate-studio on jo antanut vihreän valon toiselle Saw-elokuvalle. Sarjan kymmenennellä elokuvalla on työnimi "Saw X". Emme tiedä paljon muuta juuri nyt, mutta tämä on huikea uutinen kaikille slash-faneille!

Ensimmäinen Saw-elokuva sai alkunsa James Vanin ja pienen budjetin kanssa vuonna 2004. Pian franchise kasvoi - enemmän uhreja ja verisiä ansoja - ja vuoteen 2010 asti elokuvia julkaistiin yksi vuodessa, joka Halloween.

Lisää leffauutisia jälleen ensi viikolla!