26.3.2021,

Leffauutiset: Helen Mirren DC-pahiksena!

Tämän viikon leffauutisissa: ”Black Adam” värväsi Pierce Brosnanin ja ”Shazam 2” nappasi Helen Mirrenin. Lisäksi: tekeekö 90-luvun komedia Ace Ventura paluun?

Robert Eggersin viikinkitrilleri The Northman on “massiivinen”

Ohjaaja Robert Eggersin (mm. The Lighthouse) uusi elokuva The Northman on vasta työn alla, mutta sitä on jo nyt kuvailtu mestariteokseksi.

Elokuvan suureen (ja vaikuttavaan) näyttelijäkaartiin kuuluva Ralph Ineson on paljastanut, että viikinkitrillerissä on luvassa valtavia taistelukohtauksia, jotka jättävät suorastaan sanattomaksi.

”Se on massiivinen elokuva. Näin neljän minuutin koosteen jo kuvatusta materiaalista, ja olin täysin ällikällä lyöty. [Ohjaaja] Eggersin mielikuvitus yhdistettynä viikinkien kansanperinteeseen… Voi veljet”, Ineson kertoi NME:lle.

Elokuvan pääosassa nähdään Alexander Skarsgård pohjoisen prinssi Amlethina. Rooleissa ovat myös muun muassa Nicole Kidman, Willem Dafoe, Ethan Hawke sekä Anya Taylor-Joy. Lisäksi viime vuoden puolella vahvistettiin, että laulaja Björk nähdään elokuvassa slaavilaisen noidan roolissa.

Face/Off 2 – mutta vain, jos Travolta ja Cage palaavat

Godzilla vs. Kong -ohjaaja Adam Wingard on paljastanut muutamia vihjeitä tulevasta elokuvastaan. Hän suunnittelee jatko-osaa vuonna 1997 ensi-iltansa saaneelle Face/Off-elokuvalle, mutta kaikki riippuu siitä, pitävätkö alkuperäiset näyttelijät John Travolta ja Nicolas Cage käsikirjoituksesta, ja haluavatko he palata takaisin.

”Jotkut olettavat, että haluan vain tehdä elokuvan samassa universumissa kuin Face/Off, mutta minulle Face/Off on yhtä kuin Sean Archer (Travolta) ja Castor Troy (Cage). Haluan tehdä jatkoa tälle saagalle”, Wingard kertoi haastattelussa.

Alkuperäisessä elokuvassa Travolta ja Cage näyttelevät poliisia ja varasta, jotka vaihtavat kasvoja keskenään scifiltä tuoksahtavassa kissa ja hiiri -leikissä. Pieni yksityiskohta – Cagen hahmohan kuoli elokuvan lopussa? Toivomme, että Wingardin käsikirjoitus löytää tähän nokkelan ratkaisun.

Helen Mirren roistona Shazam 2 -elokuvassa…

Jatko-osa DC:n viihdyttävästä Shazam 2 -elokuvasta alkaa muotoutua! Tällä viikolla saimme kuulla ehkä hieman yllättävästäkin valinnasta leffan pahiksen rooliin: itse Helen Mirren ottaa tehtäväkseen tehdä nuoren supersankarin elämästä superhankalaa. Variety kertoo, että Mirren esittää Atlas-jumalan tytärtä Hesperaa. Jännittävä roolivalinta tälle legendaariselle Oscar-voittajalle!

Shazam! Fury of the Gods -elokuvan ohjaa ensimmäisen tavoin jälleen David F. Sandberg. Leffan ensi-iltaa saamme tosin odotella vasta kesällä 2023.

...ja Pierce Brosnanista tulee supersankari

DC:n elokuvauniversumi kasvaa nopeasti ja käynnissä on useita jännittäviä projekteja. Yksi elokuva, jota ehdottomasti odotamme on Black Adam: Shazam-spinoff, jonka pääroolissa nähdään itse Dwayne ”The Rock” Johnson. Elokuva kertoo antisankarista, jolla on mahtavia voimia, joita käytetään sarjakuvien maailmassa joskus hyvään ja joskus pahaan.

Uudessa elokuvassa tapaamme myös uuden supersankaritiimin Justice Societyn. Tiimiin on vahvistettu myös Pierce Brosnan, joka esiintyy Dr. Fatena: arkeologina, jolla on hänelle supervoimia antava taika-kypärä, kertoo Hollywood Reporter.

Tämä on ensimmäinen supersankari-rooli vanhalle James Bondille ja Mamma Mia –tähdelle.

Ace Ventura 3 on käynnistetty

Hollywood haluaa pölyttää vanhoja suosikkinimiä, ja näyttää siltä, että eläinetsivä Ace Venturan on aika palata. Rooli oli koomikko Jim Carreyn suuri läpimurto vuonna 1994, ja jatko-osa kuvattiinkin heti seuraavana vuonna.

Kysymys kuuluukin, palaako Carrey kolmanteen elokuvaan? Sitä ei ole vielä vahvistettu. Kuitenkin huhutaan, että elokuva keskittyy hänen poikaansa: sivusto GiantFreakinRobot mainitsee Evan Petersin potentiaalisena ehdokkaana rooliin.

Ei ole täysin vieras ajatus, että Jim Carrey eksyisi valkokankaalle, sillä hän oli loistava Dr. Robotnik viime vuoden Sonic the Hedgehog -elokuvassa. Se, että sama käsikirjoittaja kirjoittaa nyt Ace Venturan jatko-osan ei varmasti haittaa. Pidämme sinut ajan tasalla.

Tämän viikon leffauutiset ovat taas paketissa - lisää Hollywoodin kuumimpia puheenaiheita luvassa jälleen ensi viikolla!