19.3.2021,

Leffauutiset: The Batman -elokuvan kuvaukset purkissa!

The Batman taputeltu loppuun, No Time to Die voitti ensimmäisen palkintonsa, ja Avatar rikkoo jälleen ennätyksiä. Lisää näistä ja monista muista viikon leffauutisissa!

The Batmanin kuvaukset ovat päättyneet

It’s a wrap! Ohjaaja Matt Reeves voi huokaista helpotuksesta pitkien ja pandemian täyteisten kuvausten jälkeen. Elokuvan tuotanto alkoi jo tammikuussa 2020, mutta joutui ensimmäisen kerran tauolle koronan astuessa kuvioihin. Uusi takaisku nähtiin vielä viime syksynä, kun Robert Pattinsonilla todettiin koronatartunta. (Batmanin naamio näyttäisi suojaavan vain käyttäjänsä identiteettiä.)

Pattinson näyttelee nuorempaa Bruce Waynea/Batmania kuin mitä olemme aiemmissa elokuvissa nähneet, ja painopisteen kerrotaan pyörivän enemmän hahmon etsivän kyvyissä – kuten alkuperäisissä sarjakuvissakin. Tässä uudelleenfilmatisoinnissa Batman saa myös kunnian tavata fanien klassisia suosikkipahiksia, kuten Kissanaisen (Zoe Kravitz), Pingviinin (Colin Farrell) ja Arvuuttajan (Paul Dano). Merkkaa maaliskuun 4. päivä 2022 kalenteriisi! 

No Time to Die voitti Grammyn

Uusin Bond-elokuva julkaistaan vasta tänä syksynä, mutta se on jo voittanut ensimmäisen arvostetun palkintonsa: viime viikonlopun Grammy-gaalassa supertähti Billie Eilish palkittiin elokuvan mukaan nimetystä No Time to Die -tunnuskappaleesta!

Kyseessä oli ensimmäinen kerta Grammy-gaalan historiassa, kun elokuvan tunnusbiisi palkitaan ennen kuin elokuva on edes saanut ensi-iltaansa, mutta pandemian vuoksi sääntöjä on jouduttu laittamaan hieman uusiksi. Eilish julkaisi No Time to Die -kappaleen helmikuussa 2020, ja pian sen jälkeen saimmekin tietää, että ensi-ilta siirretään tulevaisuuteen. 007-leffojen fanit ovat joutuneet odottamaan kauan – näillä näkymin ensi-ilta nähdään teattereissa lokakuun 8. päivä tänä vuonna. Sormet ristiin!

Näyttelijä Yaphet Kotto on kuollut

Lisää Bond-aiheesta: yksi elokuvasarjan ikonisimmista pahiksista on kuollut. Yaphet Kotto, joka näytteli uhkaavaa Dr. Kanangaa sarjan kahdeksannessa elokuvassa Elä ja anna toisten kuolla (1973), menehtyi viime sunnuntaina 81-vuotiaana.

Yaphet Kotto nähtiin monissa tunnetuissa elokuvissa, pääosin 1970- ja 80-luvuilla. Hän näytteli mm. Arnold Schwarzeneggerin kanssa elokuvassa Juokse tai kuole (1987) ja Robert DeNiron kanssa elokuvassa Keskiyön pako (1988). Hän näytteli myös yhtä miehistön jäsenistä elokuvassa Alien (1979).

”Hän teki minuun suuren vaikutuksen kuvauksissa jokainen päivä. Hän antoi aina kaikkensa jokaiselle kohtaukselle”, muistelee Sigourney Weaver heidän yhteistä aikaansa Variety-lehdelle. 

Avatar nappasi jälleen ensimmäisen sijan!

James Cameronin Avatar rikkoi oman tuottoennätyksensä tällä viikolla. Kun elokuva ensimmäisen kerran julkaistiin teattereissa vuonna 2009, se tuotti mielettömät 2,7 miljardia dollaria - enemmän kuin mikään muu elokuva koskaan aikaisemmin. Elokuva piti ensimmäistä sijaansa tuottavimpana elokuvana, kunnes Avengers: Endgame julkaistiin vuonna 2019. Endgame nappaisi paikkansa kaikkien aikojen tuottavimpana elokuvana, mutta ”ainoastaan” muutaman miljoonan dollarin erolla Avatariin.

Mutta elokuvan uudelleenjulkaisu Kiinassa oli tarvittava tönäisy palauttamaan Avatar jälleen ensimmäiselle sijalle. Menestyksekkään elokuvaviikonlopun jälkeen Avatar on palannut ensimmäiselle sijalle huimalla 2,8 miljardin dollarin tuotolla.

Tätä ennätystä on varmasti hankala rikkoa, ainakaan ennen elokuvan jatko-osan saapumista ensi-iltaan. Avatar 2 –elokuvaa odotetaan valkokankaille joulukuussa 2022.

Animoidut suosikit palaavat ensi vuonna

Na'vi-ihmiset eivät ole ainoita, jotka palaavat elokuvateattereihin ensi vuonna. Paluun tekee myös tuttu sininen avaruusolento: Sonic the Hedgehog. Jatko-osan kuvaaminen aloitettiin tällä viikolla, ja tietysti Jim Carrey on palannut Dr. Robotnikin rooliin. Sonic the Hedgehog 2 saapuu teattereihin keväällä 2022.

Voitteko kuvitella, että on kulunut 20 vuotta siitä, kun tapasimme Shrekin ja hänen ystävänsä ensimmäisen kerran? Ainakin yksi heistä on nyt valmis palaamaan. Antonio Banderas antaa jälleen äänensä tutulle ja tuliselle, mutta niin suloiselle kissalle. The Wrapin mukaan Saapasjalkakissa 2 julkaistaan syksyllä 2022.

Benedict Cumberbatchistä tuli sotien taikuri

Aina niin mahtavalle Benedict Cumberbatchille on annettu päärooli Colin Trevorrow'n seuraavassa elokuvassa War Magician, kertoo Deadline. Jurassic World -elokuvan ohjaaja ja Doctor Strange -tähti vaihtavat tyylilajin toisesta maailmansodasta kertovaan draamaan.

Elokuva kertoo Jasper Maskelynen todellisen tarinan. Jasper oli tunnettu brittiläinen taikuri, joka kutsuttiin armeijaan. Palveluksensa aikana hän kuitenkin huomasi, että hänen intohimonsa taikuuteen ja naamiointiin voisi olla hyödyksi taistelussa natseja vastaan.

Kas siinä kaikki tämän viikon leffauutiset - lisää Hollywoodin kuumimpia puheenaiheita luvassa jälleen ensi viikolla!