5.3.2021,

Leffauutiset: Kuka on uusi Superman?

Supermanin uudelleenfilmatisointi, scifi-leffan jatko-osa ja yllättävä Marvel-näyttelijä – lue näistä ja kaikesta muusta viikon leffauutisista!

Supermanin paluu

Yksi elokuva-alan tämän hetken kuumimmista puheenaiheista pyörii Supermanin ympärillä. Kenties maailman kuuluisimmasta supersankarista kaavaillaan uudelleenfilmatisointia, mikä voi tarkoittaa, että Henry Cavill joutuu ripustamaan pukunsa naulakkoon lopullisesti.

Tuleva DC-elokuva kertoo mustasta Supermanista, jonka sarjakuvien fanit uskovat olevan hahmo nimeltään Calvin Ellis, ja joka on kotoisin multiversumin toiselta maapallolta.

Michael B. Jordanin sanotaan jo keskustelleen roolista elokuvan tuotannosta vastaavan Warner Bros –studion kanssa. Huhujen mukaan Star Wars -elokuvien tähti John Boyega on myös ilmaissut kiinnostuksensa rooliin.

Tuottaja J. J. Abrams kertoo Varietylle, että tulossa on ”uusi, voimakas ja liikuttava Superman-tarina, joka on vielä kertomatta.”

District 9 saa jatko-osan

Muistatko District 9 -elokuvan vuodelta 2009? Jonkin asteiseen kulttimaineeseen noussut scifi-elokuva sijoittui lähitulevaisuuden Johannesburgin kaupunkiin Etelä-Afrikassa, jossa maan ulkopuolisia asukkeja pidettiin slummeissa samalla, kun muu maailma väitteli heidän kohtalostaan.

Tämä Neill Blomkampin ohjaama maanläheinen scifi tehtiin suhteellisen pienellä budjetilla, mutta se pyyhkäisi elokuvamaailman yli myrskyn lailla - ja nappasi jopa neljä Oscar-ehdokkuutta. Siitä asti Blomkamp on vihjaillut suunnitelmistaan jatko-osaa varten, mutta ilman edistystä – kunnes pandemia näytti lisänneen hänen luovuuttaan.

”Kirjoitamme District 10 -käsikirjoitusta yhdessä Sharlto Copleyn ja Terri Tatchellin kanssa. Se on tulossa…” Blomkamp twiittasi. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Melissa McCarthy osaksi Marvel-universumia – tai ainakin melkein

Näyttelijä Melissa McCarthy nappasi itselleen roolin tulevassa Marvel-elokuvassa Thor: Love and Thunder. Australiassa käynnissä olevissa kuvauksissa McCarthy on nähty yllättävässä roolissa – hän esittää nimittäin versiota Cate Blanchettin värikkäästä Hela-pahiksesta!

Kuvauspaikalta vuotaneista kuvista näemme, että luvassa on jälleen yksi koominen teatteriesitys, kuten elokuvassa Thor: Ragnarök. Luke Hemsworth esittää veljensä Chrisin Thoria, ja Matt Damon tekee paluun Lokina.

Tyypillistä ohjaaja Taika Waititin huumoria, jonka lopputulosta odotamme innolla! Thor: Love and Thunder saapuu valkokankaille toukokuussa 2022.

Hugh Grant lohikäärmeiden ja demonien keskellä

Jatkaaksemme odottamattomien näyttelijävalintojen parissa, miltä kuulostaa Hugh Grant pahiksen roolissa eeppisessä fantasiaelokuvassa?

Grant on kokenut täydellisen muodonmuutoksen niistä ajoista, kun hän tuli tunnetuksi 90-luvun romcom-leffojen ujona altavastaajana. Nykyään hän vuorottelee vakavien tv-sarjojen ja mahtavan övereiden roolisuoritusten välillä, kuten elokuvissa Paddington 2 ja Guy Ritchien The Gentlemen.

Seuraavaksi vuorossa on salaperäisen pahiksen rooli elokuvassa Dungeons & Dragons, joka perustuu samannimiseen maailmankuuluun lautapeliin. Noppaa ovat heittämässä myös Chris Pine, Michelle Rodriguez sekä Sophia Lillis.

Heidän seuranaan vaarallisella seikkailulla ovat ohjaajat John Francis Daley ja Jonathan Goldstein, kaksikko parin vuoden takaisen Game Night -komedian takana.

Nomadland voitokkaana Golden Globe –gaalassa

Huolimatta hyvin erilaisesta Golden Globe –gaalasta, jota leimasivat kokoontumisrajoitukset ja kasvomaskit, oli siellä tietysti tilaa muutamille yllätyksille ja tunteikkaille puheille.

Varhain maanantaiaamuna saimme todistaa, kun Nomadland voitti parhaan draamaelokuvan palkinnon ja ohjaaja Chloé Zhaosta tuli historian toinen nainen – ja ensimmäinen aasialainen nainen – joka voitti parhaan ohjaajan palkinnon. Ja erittäin ansaitusti!

Yksi illan onnellisista voittajista oli myös Andra Day, joka voitti parhaan draaman naispääosan elokuvasta The United States vs. Billie Holiday. Katso kaikki elokuvakategorioiden voittajat täällä ja pidä silmällä molempia elokuvia tänä keväänä leffateattereissa.