11.2.2021,

Leffojen ikimuistoiset ystävät

Ystävät ja leffat kuuluvat yhteen kuin Batman ja Robin! Tai Mikki ja Minni.

Tässä muutamat meidän suosikkimme erilaisista valkokankaan suosikkipareista:

Frodo ja Sam (Taru sormusten herrasta -trilogia)

Läpi koko trilogian, Sam todistaa kerta toisensa jälkeen olevansa paras ystävä, jota Frodo olisi koskaan voinut toivoa. Hobitit voivat olla pienikokoisia, mutta nämä kaksi (sekä Merry ja Pippin!) osoittavat, että heidän ystävyytensä ja siteensä on elämää suurempi. Kun Frodosta tuntuu, ettei hän jaksa enää kantaa sormuksen raskasta taakkaa, on Sam aina hänen vierellään puskemassa, ja jopa kirjaimellisesti kantamassa, ystäväänsä eteenpäin. Jokainen meistä tarvitsee oman Samin vierelleen!

via GIPHY

Thelma ja Louise

Tämä ikoninen elokuva käytännössä loi termin ”ride or die”. Thelma ja Louise ovat kaksi ystävystä, jotka pieleen menneen baari-illan jälkeen hyppäävät auton rattiin ja lähtevät villille pakomatkalle. Loputtomista vastoinkäymisistä huolimatta parivaljakko päättää kohdata ongelmat yhdessä, ja Louisen epätoivon hetkellä Thelma tarttuu ohjaksiin pelastaakseen molemmat kiinniotolta.

via GIPHY

Harry, Ron ja Hermione (Harry Potter -elokuvat)

Tämä kolmikko on hyvä esimerkki siitä, kuinka ystävien vahvuudet täydentävät toisiaan täydellisesti! Harry, Ron ja Hermione laittavat jatkuvasti toistensa hyvinvoinnin omansa eteen, ja he vaarantavat henkensä kerta toisensa jälkeen toisiaan tukeakseen. Kolmikko käy yhdessä läpi valtavia onnistumisia, kammottavia takaiskuja sekä katkeransuloisia kyyneleitä – ja loppujen lopuksi ovat kuin yhtä perhettä.

via GIPHY

Agentti J ja Agentti K (Men in Black -elokuvat)

Ystävät, jotka näyttävät hyvältä yhdessä, pysyvät yhdessä -  vai mitä agentit J ja K? Mutta älä anna tyylikkään pukukoodin hämätä, sillä tämän parivaljakon kanssa ei kannata pelleillä. Salaisen organisaation agentit ovat erikoistuneet avaruusolentojen tarkkailuun ja ovat pelastaneet toisensa tiukasta paikasta lukuisia kertoja. Joskus toisen pelastaminen vaatii vaikeita valintoja ja äärimmäisiä tekoja – mutta nämäkin ystävykset tekevät sen toistensa parhaaksi.

via GIPHY

Annie ja Lillian (Morsiusneidot)

Annie ja Lillian tukevat toisiaan läpi suurten elämänmullistusten, kuten kihlajaisten ja oman yrityksen perustamisen (ja lopulta sulkemisen). Elokuvan aikana Annie pelkää, että Lillian aikoo korvata hänet uudella ystävällä – tunne, mihin on helppo epävarmoina hetkinä samastua. Tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu, kun kaksikko alkaa jälleen ymmärtämään toisiaan, ja kirsikkana (hää)kakun päällä saamme todistaa fantastista lauluesitystä Lillianin häissä!

via GIPHY

Han Solo ja Chewbacca (Star Wars -elokuvat)

Han ja Chewie ovat olleet elämässämme jo 70-luvulta lähtien ensimmäisen Star Wars –elokuvan saatua ensi-iltansa vuonna 1977. Vuosien saatossa olemme nähneet, miten he ystävystyivät elokuvassa Solo: A Star Wars Story, ja miten he olivat yhdessä loppuun asti elokuvassa The Force Awakens. Vaikka Han saattoikin joskus väittää, ettei hän ole uskollinen kenellekään, on Chewiellä silti oma karvainen paikkansa hänen sydämessään.

via GIPHY

Cady, Janis ja Damien (Mean Girls)

Teinivuosien navigointi voi aikoinaan olla haastavaa ja ystävät ovat näissä tilanteissa kultaakin kalliimpia. Tämän kolmikon yhteinen matka alkoi juonesta järkyttää koulun sosiaalista järjestystä – erityisesti sysätä vallasta Regina George, koulua hallitseva ”Queen Bee”. Vaikka soluttautumisen sijaan Cady erehtyy hetkellisesti vaihtamaan uudet ystävänsä suosittuun kaveriporukkaan, voittaa tosi ystävyys kuitenkin lopussa. Yhdestä säännöstä suosittelemme kuitenkin pitämään kiinni: On Wednesdays we wear pink!

via GIPHY

Timon ja Pumba (Leijonakuningas)

Timon ja Pumba ovat kenties Disneyn legendaarisin parivaljakko. Tämä duo tukee toisiaan tilanteessa kuin tilanteessa – aina Pumban ilmavaivoista heidän yhteiseen päätökseensä adoptoida vaarallinen leijonanpentu. Timon ja Pumban seikkailut ja elämänviisaudet ovat elokuvien kohokohtia, niin alkuperäisessä animaatiossa kuin uudessa live action –versiossakin.

via GIPHY