13.1.2021,

Parhaat talvielokuvat, joita katsella lämpimän viltin alta

Nämä elokuvat sopivat täydellisesti niihin päiviin, kun haluat nauttia talvesta ilman pelkoa paleltumisesta.

Nyt kun lunta on saatu päiväkaupalla niin sanotusti tupaan, voimmekin alkaa jo valmistautumaan seuraavaan koetukseen ja linnoittautua hetkeksi neljän seinän sisään pakoon kovimpia pakkasia. Joskus vain on niitä päiviä, kun haluaisi nauttia ulkoilmasta mutta olosuhteet eivät ole siihen kaikista otollisimmat – tämä skenaario lienee tuttu jokaiselle Suomessa asuvalle ainakin jossain vaiheessa elämää.

Tässä listauksemme parhaista leffoista, joiden talvisesta tunnelmasta voit nauttia lämpimän viltin alta ilman, että joudut oikeasti vuorautumaan päästä varpaisiin untuvatakkiin ja villahousuihin – tai sadetakkiin ja kumisaappaisiin. Sitten vaan kaakaot ja popparit tulille!

Imperiumin vastaisku

Alkuperäisen Star Wars -trilogian toinen osa alkaa legendaarisella taistelukohtauksella jään peittämällä Hoth-planeetalla kaukaisessa galaksissa kauan, kauan sitten. Oscar-palkittu Imperiumin vastaisku on valittu usein saagan parhaimmaksi osaksi, eikä syyttä!

Kelkkajengi

Koko perheen komedia kertoo tarinan Jamaikan ensimmäisestä rattikelkkailujoukkueesta, joka lähtee edustamaan maataan Calgaryn talviolympialaisiin vuonna 1988. Elokuvan tapahtumat perustuvat tositarinaan, ja saa takuuvarmasti hyvälle tuulelle.

Hohto

Tämä Stephen Kingin klassikko on edelleen hyytävää katsottavaa vielä yli 40 vuotta ensi-iltansa jälkeen. Talvimyrskyn saartama perhe jää eristyksiin hotelliin, ja kammottavia asioita alkaa tapahtua heidän ympärillään.

Ice Age - jäätikön sankarit

Koko perheen animaatioseikkailussa eletään keskellä lähestyvää jääkautta, joka saattaa yhteen sapelihammastiikerin, laiskiaisen sekä mammutin – ja luo heidän välilleen epätodennäköisen mutta sitäkin vahvemman ystävyyssiteen.

Fargo

Coenin veljesten kulttimaineeseen noussut, kahdella Oscarilla palkittu elokuva kertoo tarinan rahapulasta kärsivästä autokauppiaasta, jonka suunnittelema rikos kuivuu kokoon oman huolimattomuutensa ja erään periksiantamattoman poliisipäällikön ansiosta.

The Grey - Suden hetki

Lentokoneen tehtyä pakkolaskun keskelle Alaskan erämaata, joutuvat kuusi öljynporaajaa taistelemaan hengestään armotonta luontoa vastaan. Kylmyys ja lumi seuraavat heitä kaikkialle – niin, ja myös verenhimoinen susilauma!

Bridget Jones - elämäni sinkkuna

Talvinen Lontoo on täydellisen tunnelmallinen miljöö tälle romanttisten komedioiden klassikolle! Hurmaavaa Bridget Jonesia on vaikea vastustaa – samoin Mark Darcya hänen, krhm, kokeilevassa jouluvillapaidassaan.

Narnian tarinat: Velho ja leijona

Aivan tavalliselta vaikuttava vaatekaappi johdattaa nuoret Pevensien sisarukset taianomaiseen seikkailuun talviseen Narnia-maailmaan, jossa myyttinen leijona nimeltään Aslan auttaa heitä tehtävässään vapauttaa maailma Valkean velhon tiukasta otteesta.

Seikkailu Etelänavalla

Eräopas ja hänen uskollinen koiravaljakkonsa joutuvat Etelämantereen katkerien olosuhteiden uhreiksi molempien yrittäessä epätoivoisesti selviytyä hengissä. Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo koskettavasti ystävyydestä, rohkeudesta ja selviytymisestä niin eräoppaan, kuin koiravaljakonkin näkökulmasta.

Pingviinien matka

Parhaan dokumentin Oscar-palkinnon voittanut luontoelokuva kertoo mykistävän upean ja sydäntä raastavan tarinan keisaripingviinien vaelluksesta Etelämantereella. Anna Morgan Freemanin kertojaäänen viedä sinut mukanaan upealle matkalle!

Antoisia (ja lämpimiä) leffahetkiä!