7.1.2021,

Kuusi guilty pleasure –elokuvaa, jotka katsomme kerta toisensa jälkeen

On olemassa hyviä elokuvia ja huonoja elokuvia, kriitikoiden arvostamia elokuvia ja kulttiklassikoita. Ja sitten on guilty pleasure –leffoja: elokuvia, jotka ovat niin imeliä, kliseisiä tai hölmöjä, että niitä on hankala olla rakastamatta ja vihaamatta samaan aikaan.

Näillä leffoilla on erityinen paikka elokuvafanien sydämissä ja niiden pariin palataan vuosi toisensa jälkeen. Vaikka saatamme piilottaa kyseisien elokuvien katseluhistorian laitteistamme tai laittaa vanhat DVD-kuoret hieman taemmas hyllyssä vieraiden saapuessa, emme kuitenkaan voi kiistää fanittavamme näitä tarinoita.

Etsitkö guilty pleasure –elokuvia katsottavaksi oman kotisi turvallisesta hämärästä? Listasimme kuusi omaa lemppariamme alle.

Twilight-elokuvasarja

Emme voisi aloittaa guilty pleasure –listaamme millään muulla kuin Twilight –elokuvasarjalla. Kyllä, koko sarjalla. Mikään ei huuda salaista pahetta enemmän, kuin tämä samannimeseen kirjasarjaan perustuva elokuvaviisikko riipaisevasta rakkaustarinasta Isabella Swanin (Kristen Stewart) ja Edward Cullenin (Robert Pattinson) välillä. Tässä on kaikkea, romantiikkaa, vampyyreitä ja ihmissusia.

Fifty Shades -trilogia

Luonnollinen jatkumo Twilight –elokuville on totta kai seuraava guilty pleasure lempparimme, Fifty Shades -trilogia. Luonnollinen siksi, että samanniminen kirjasarja, johon elokuvatrilogia perustuu, oli alun perin Twilight-fanifiktiota. Elokuvatrilogia seuraa Anastasia Steelen (Dakota Johnson) ja Christian Greyn (Jamie Dornan) rakkaustarinaa unohtamatta tietenkään parin, miten tämän sanoisimme, rohkeaa vapaa-ajan harrastusta.

Deep Blue Sea (1999)

Yliälykkäitä, murhanhimoisia haita ja tiedemiehiä, jotka ovat jumissa vedenalaisella tutkimuslaitoksella keskellä valtamerta. Tarvitseeko meidän sanoa enempää? Mikäli haluat saada elämääsi hieman jännitystä höystettynä naurulla, suosittelemme tähän tarpeeseen ehdottomasti Deep Blue Sea –elokuvaa. Säästämme sinut kuitenkin googlettamiselta, nimittäin ei, elokuvan haiden älykkyysosamäärän eksponentiaalinen nousu ei ole tieteellisesti mahdollista. Vielä.

Anna palaa! (2000)

Tämä elokuva on noussut kulttiklassikon maineeseen ja on varmasti elokuva, jonka ainakin 90-luvulla syntyneet muistavat hyvin teinivuosiltaan. Anna palaa! on komediaelokuva yhdysvaltalaisista high school –ikäisitä, kilpailuhaluisista cheerleadereistä. Toros-joukkue kohtaa vastoinkäymisiä matkallaan kohti valtakunnallista cheerleader-kilpailua kapteenin Torrance Shipmanin (Kirsten Dunst) yrittäessä johtaa joukkuetta voittoon.

Hurjapäät: Tokio Drift (2006)

Toimintaa janoaville esittelemme Hurjapäät –elokuvasarjan kolmannen elokuvan, Tokio Driftin. Yhdysvaltalainen high school -ikäinen autoharrastaja Sean Boswell (Lucas Black) lähetetään asumaan isänsä luo Tokioon, jossa hän löytää uuden yhteisön kaupungin driftaus-piireistä. Elokuvassa näemme luonnollisesti nopeita autoja, unohtamatta rakkaustarinaa sekä mafian sekaantumista nuoren miehen elämään. Mitä muuta voisimme toivoa?

After (2019)

Uskallamme sanoa, että After oli jo syntyessään guilty pleasure –klassikko. Elokuvassa seurataan yliopisto-opintojaan aloittelevan Tessa Youngin (Josephine Langford) kasvukipuja liittyen aikuisuuteen ja rakkauteen. After-elokuvasta löytyy myös monien guilty pleasure –elokuvien kivijalka, nimittäin mysteerinen paha poika. Tämän uuden ihastuksen, Hardin Scottin (Hero Fiennes Tiffin), tullessa kuvioihin pääsemme nauttimaan päähahmomme sisäisestä taistelusta hyvien ja huonojen puolien punnitsemisessa. Kirsikkana kakun päällä elokuvan jatko-osa After We Collided sai ensi-iltansa vuonna 2020, ja sarjaan on tulossa vielä kaksi elokuvaa lisää.

Vaikka emme julkisesti myönnäkään omistavamme #TeamEdward –paitaa, tai kirjoittavamme vihkomme sisäkanteen Mrs. Grey harjoitellen tulevaa allekirjoitustamme, on guilty pleasure -elokuvilla kuitenkin aina paikka lempielokuvien listassamme. Toivottavasti löydät listasta uuden salaisen paheesi, tai inspiroiduit katsomaan vanhan tutun lempileffasi uudelleen. Mukavia elokuvahetkiä!