20.12.2018, Ajankohtaista
Myös huijarit varoittelevat nyt huijausviesteistä ja saavat tämän varjolla asiakkaan klikkaamaan viesteissään olevia linkkejä.
Finnkinon ja Finnkino Labin nimissä kalastellaan maksukorttitietoja. Keväästä 2017 saakka asiakkaitamme on lähestytty eri viestintä- ja markkinointikanavien kautta viesteillä, joissa mm. tarjotaan ilmaisia elokuvakäyntejä, "myydään" Finnkinon lahjakortteja pilkkahintaan (eurolla tai kahdella) tai vaikkapa kehotetaan osallistumaan kyselyyn jonka palkintona on leffalippuja. Huijaustarjouksia sisältäviä viestejä on lähetetty asiakkaille:
Kyse ei ole Finnkinon kampanjasta, vaan luvattomasta tietojen kalastelusta sekä tilausansasta - antamalla luottokortin tiedot asiakas sitoutuu maksamaan kuukausittain "verkkoviihdepalvelusta". Finnkinolla ei ole mitään tekemistä kyseisen toimijan kanssa.
Huijareiden toiminta on muuttunut yhä häikäilemättömämmäksi: uusimmissa viesteissä varoitetaan huijausviesteistä hyvin samanlaiseen tapaan kuin Finnkino on itsekin asiasta tiedottanut.
Vähänkään epäilyttävistä viesteistä kannattaa tarkistaa lähettäjän sähköpostiosoite: vaikka lähettäjän nimen kohdalla lukisikin Finnkino, huijausviestit on lähetetty aivan eri verkko-osoitteista kuin Finnkinon käyttämät, joissa näkyy finnkino.fi tai email.finnkino.fi @-merkin jälkeisessä osassa. Mikäli viesti sisältää paljon kielioppi- ja kirjoitusvirheitä tai muita kieliä sekaisin, on todennäköistä että viesti ei ole Finnkinolta. Erityisesti kannattaa pitää mielessä, että Finnkinon järjestämissä kilpailuissa tai markkinointiviesteissä ei koskaan kysytä luottokortti- tai pankkitietoja. |
Alla esimerkkikuvakaappauksia huijausviesteistä ja verkkosivuista. Huom. Jos havaitset saaneesi huijausviestin, se kannattaa merkitä roskapostiksi omassa sähköpostiohjelmassa.
Finnkino on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.
VERKKOSIVUSTO
Avautuva verkkosivusto saattaa näyttää hyvin "Finnkinon näköiseltä":
SÄHKÖPOSTIVIESTIT
Osa sähköpostiviesteistä on naamioitu näyttämään Finnkinon asiakkuusohjelman, Finnkino Labin viestinnältä. Viesteissä on jopa käytetty oikeaa Labin logoa.
KÄNNYKKÄSOVELLUKSISSA huijaukset näyttävät esimerkiksi tältä:
TEKSTIVIESTIT ovat näyttäneet esimerkiksi tälläisilta:
Huom! Tekstiviesti saattaa tulla samaan viestiketjuun Finnkinolta aiemmin saatujen (mobiililippu)viestien kanssa:
Ensimmäisten huijausviestien (2017) kautta avautunut verkkosivusto näytti tältä: