Finnkino Itikseen avataan Suomen ensimmäinen huippumoderni IMAX®-elokuvateatteri 30.11. – lipunmyynti käynnistyy lokakuussa

 
Finnkino avaa huippumodernin IMAX®-elokuvateatterin Finnkino Itikseen 30. marraskuuta. Uusi yhdeksänsalinen teatteri on Suomen ensimmäinen ainutlaatuisella tekniikalla varustettu IMAX®-elokuvateatteri. Itiksessä asiakkaat pääsevät nauttimaan lisäksi myös muista uudenlaisista salikokemuksista sekä palveluista.

 

Noin tuhat paikkaista Finnkino Itistä ja Suomen ensimmäistä IMAX®-teatteria on valmisteltu pitkään. Syksyllä päästään viettämään odotettuja avajaisia, kun näytökset alkavat 30.11. Maailmanlaajuisesti tunnettu IMAX®-teatteritekniikka ja Suomeen kauan odotettu IMAX®-sali on osa Itikseen rakentuvaa yhdeksän salin elokuvateatterikokonaisuutta.

IMAX®-elokuvateatterin uuden sukupolven 4k- laserprojektoritekniikka tuottaa kristallinkirkasta kuvaa. Tämä uusi optinen järjestelmä tuottaa aikaisempaa paremman resoluution, terävämmän ja kirkkaamman kuvan, syvemmän kontrastin ja laajemman värimaailman. Yhdistettynä IMAX®in geometriseen, digitaaliseen 12-kanavaiseen äänentoistoon, se luo leffafaneille todellisen elokuvaelämyksen ja tunnelman kuin olisi mukana itse elokuvassa.

Oleellisin ero IMAX®-salissa verrattuna muihin elokuvasaleihin on suurempi valkokangas. Se ulottuu kirjaimellisesti lattiasta kattoon ja seinästä seinään. Valkokangas on muotoiltu kaarevaksi, mikä tekee kuvasta todentuntuisen riippumatta siitä, missä katsoja istuu. IMAX®teatteri on suunniteltu tuomaan yleisön lähemmäksi valkokangasta sekä sijoittumaan paremmin kuvaan ja ääneen nähden.

finnkino itis imax

Havainnekuva Odeonin teatterista

 

IMAX®-elokuvateatterin lisäksi Finnkino Itikseen avataan kaksi uutta LUXE-Salia. Näissä premium-saleissa istuinmukavuutta on parannettu entisestään muhkeiden ja kallistuvien nojatuolien ja omien sivupöytien ansiosta.

finnkino lux itis

 

Finnkino Itiksessä on tarjolla uudenlaisia elokuvateatterikokemuksia

Huippumoderni elokuvateatteri saa seurakseen upouuden, korkeatasoisen ravintola-alueen Itikseen. Palvelua arvostaville elokuvateatterista löytyy tyylikäs Oscar’s Bar, jossa voi käydä lasillisella ja tilata pientä lämmintä syötävää ennen tai jälkeen elokuvan.

finnkino itis oscars

Premium-saleissa voi viihtyvyyttä viedä myös pidemmälle ja välttää jonot teatterissa tilaamalla leffaherkut etukäteen verkkokaupasta, jolloin tuotteet ovat toimitettu salien yhteyteen.

Teatterin aulatiloissa pääsee kokemaan myös uudenlaisen aulakokemuksen mm. lisätyn todellisuuden (AR) kautta. AR johdattelee virtuaalisen opastuksen avulla saleihin ja muihin tiloihin sekä antaa lisätietoa elokuvista ja näytöksistä sekä myytävistä tuotteista.

Lipunmyynti uuteen Finnkino Itikseen käynnistyy lokakuussa. Avajaisviikolla yleisölle on tarjolla tutustumistarjouksia ja erikoisnäytöksiä. Lisätietoja näytöksistä ja tarjouksista on saatavilla lähempänä avajaisia.

 

Itiksestä kehitetään monipuolista, koko perheen elämyskeskusta

Itiksen kaupallinen ja operatiivinen johtaja Belinde Bakker pitää elokuvateatteria erinomaisena ponnahduslautana kauppakeskuksen uuden tavoiteposition saavuttamiseen.

- Asiakkaat odottavat kauppakeskusten tarjoavan shoppailun lisäksi erilaisia viihtymisen ja vapaa-ajan palveluita. Iloitsemme voidessamme vastata asiakkaidemme odotuksiin rakentamalla Suomen johtavan elokuvateatteriketjun Finnkinon kanssa Itikseen Suomen ensimmäisen IMAX®-elokuvateatterin, toteaa Bakker.

Huippumoderni elokuvateatteri saa seurakseen upouuden, korkeatasoisen ravintola-alueen. Lisäksi Itiksen nykyinen, Finnkinoa vastapäätä sijaitseva ravintolamaailma remontoidaan kokonaisuudessaan. Perheille suunnattuja palveluita parannetaan ja uuden viihdealueen suunnittelu on käynnistetty.

– Tavoitteemme on tehdä Itiksestä perheiden suosikkikohde shoppailuun ja vapaa-ajan viettoon. Suomen paras elokuvateatteri on paras mahdollinen lähtökohta hankkeellemme, kertoo Bakker.
 

 

 

IMAX Corporation yleisesti

IMAX on elokuvateknologian edelläkävijä, joka yhdistää tekniikan, arkkitehtuurin ja teatteriympäristön luoden kokonaan uusia maailmoja. Elokuvantekijät ja elokuvastudiot hyödyntävät IMAX-tekniikkaa ainutlaatuisella tavalla, joka luo yhteyden yleisön ja teoksen välille. IMAX on merkittävimpiä jakelualustoja suurimmille elokuville ympäri maailmaa. IMAXin pääkonttorit sijaitsevat New Yorkissa, Torontossa ja Los Angelesissa. Lisäksi sillä on toimistot Lontoossa, Dublinissa, Tokiossa ja Shanghaissa. Syyskuun lopulla oli 1302 IMAX-teatteria 75 maassa.

IMAX China, IMAX Corporationin tytäryhtiö, listautui Hong Kongin pörssiin lokakuussa 2015. IMAX®, IMAX® 3D, IMAX DMR®, Experience It In IMAX®, IMAX 3D Experience®, IMAX Experience®, IMAX Believing® ja IMAX nXos® ovat IMAX Corporationin tavaramerkkejä. Lisätietoja yhtiöstä löytyy osoitteesta www.imax.com.
 

The IMAX Experience®

IMAX-elokuvaelämys on monen tekijän summa. Siihen vaikuttavat IMAXin kehittämä teknologia sekä tiukasti konseptoitu arkkitehtuuri, jotka ovat käytössä ainoastaan IMAX-teattereissa. IMAX Experience® -elokuvakokemus koostuu seuraavista elementeistä:

  • IMAXin valmistamat korkearesoluutioiset kamerat, joita parhaat elokuvantekijät käyttävät kuvauksissa.
  • IMAXin DMR® -prosessi, joka parantaa elokuvan kuvan- ja äänenlaadun huippuunsa.
  • IMAXin ainutlaatuiset projektorit, jotka heijastavat tarkkaa ja huippukirkasta kuvaa kankaalle. 
  • IMAXin äänijärjestelmä, joka tuottaa kirkkaan ja autenttisen äänen
  • IMAXin suunnittelema erityinen teatteriympäristö, joka vie elokuvayleisön keskelle toimintaa. 

Näiden tekijöiden yhdistelmän ansiosta katsoja unohtaa olevansa elokuvissa.
 

The IMAX Experience® -osa-alueet eriteltynä

IMAX®-kamerat

Elokuvatekijät käyttävät enenevissä määrin IMAXin kameroita elokuvien kuvauksissa. Korkearesoluutioiset IMAX-kamerat käyttävät 70 mm filmiä, mikä antaa kuvaan noin kymmenkertaisen resoluution normaaliin 35mm filmiin verrattuna. IMAX-kameralla kuvatut kohtaukset täyttävät koko valkokankaan, minkä ansiosta katsoja näkee kirkkaasta ja värikylläisestä kuvasta noin 40 prosenttia enemmän. IMAX on myös kehittänyt uuden digitaalisen IMAX®3D-kameran.

IMAX DMR®- -parannusprosessi

IMAX-teattereissa esitettyä kuvaa ei ole ainoastaan skaalattu sinne sopivaksi, vaan se on myös käsitelty täysin uudelleen. IMAX tekee läheistä yhteistyötä elokuvaohjaajien ja teknisten asiantuntijoiden kanssa niin elokuvien kuvauksissa kuin editoinnissa muun muassa muokaten ääntä ja kuvalaadun värikylläisyyttä ja kontrastia. Prosessia kutsutaan nimellä IMAX DMR®.

IMAX®-projektorit

Koska IMAX-teatterissa katsoja on lähellä kangasta, kuvan on oltava huipputerävä, vaikka kuva on normaalia suurempi. IMAX-projektorit heijastavat kankaalle kristallinkirkkaita kuvia (60% kirkkaampi kuva ja 30% parempi kontrasti kuin perussaleissa) niin 2D- kuin 3D-elokuvissa.

Kuvanlaatu perustuu IMAXin omaan kuvaa parantavaan toimintoon, joka kirkastaa valkokankaalle heijastettavaa kuvaa. Projektoriin sisäänrakennettu kameran kenno muokkaa kuvaa reaaliaikaisesti ja korjaa kuvassa esiintyvät poikkeavuudet ja säätää ne automaattisesti, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen.

IMAX on ollut kehittämässä 3D-elokuvakokemusta jo yli 20 vuoden ajan. IMAXin omalla 3D-projektorilla kuva heijastuu samalla tavoin kuin kahdella silmällä katsoessa: se muodostuu kahdesta eri kuvasta, jotka heijastetaan hopeapinnoitetulle kankaalle samanaikaisesti. Toinen kuva esitetään vasemman silmän ja toinen oikean silmän näkökulmasta. Ihmisaivot yhdistävät nämä todentuntuiseksi 3D-katselukokemukseksi. 

IMAX®-ääni

Ääni on merkittävä osa IMAX-elokuvakokemusta. IMAX-ääni tuntuu luissa ja ytimissä. Äänielämyksen taustalla on patentoidun kaiutinjärjestelmän teho. Lisäksi laajan taajuusvasteen ansiosta korkeat äänet kuuluvat korkealta, samoin matalat luonnollisen matalalta. 

IMAX-teatterin arkkitehtuuri on aina tarkkaan mietitty myös äänen kannalta. Kuusi IMAX-kaiutinta on sijoitettu eri puolille salia, jotta mahdollisimman moni katsoja kuulisi äänen samalla voimakkuudella. Tuloksena on normaalia teatterisalia tasaisempi äänentoisto. 

IMAX käyttää myös mikrofoneja, jotka on asennettu keräämään tietoja kustakin yksittäisestä äänikanavasta kaiutinjärjestelmässä. Järjestelmä tekee niiden avulla jatkuvaa virityskalibrointia.

Koska DMR-prosessissa ääniraita on käsitelty uudelleen, IMAX hyödyntää äänijärjestelmää tehokkaasti, jolloin salin äänentoisto pystyy tarjoamaan juuri elokuvan tunnelmaan sopivan äänen.

IMAX®-teatteriympäristö

Oleellisin ero IMAX-salissa verrattuna muihin elokuvasaleihin on suurempi valkokangas.  Se ulottuu kirjaimellisesti lattiasta kattoon ja seinästä seinään. Valkokangas on muotoiltu kaarevaksi, mikä tekee kuvasta todentuntuisen riippumatta siitä, missä katsoja istuu. Kankaan materiaali on myös normaalia heijastavampi ja kirkkaampi.

IMAX-teatteri on suunniteltu tuomaan yleisön lähemmäksi valkokangasta sekä sijoittumaan paremmin kuvaan ja ääneen nähden. Tuloksena on panoraamakuva, joka vastaa paremmin ihmisen näkökenttää kuin perinteinen elokuvateatteriympäristö, ja vie katsojan keskelle toimintaa.