Usein kysyttyä

Ohjelmisto Hinnat Lippujen ostaminen ja varaaminen sekä verkkokauppa Sarjaliput Herkut Ongelmatilanteet Edut Alennukset Ikärajat Saavutettavuus Löytötavarat Huijausviestit

 

Ohjelmisto

Uusi ohjelmisto, joka koskee päiviä perjantaista seuraavan viikon torstaille, tulee myyntiin aina tiistaisin noin klo 15.00. Huomiothan, että viikonlopun näytösajat näet vasta edellisenä tiistaina.

Alkuviikkoon osuvat pyhäpäivät saattavat siirtää normaalia aikataulua, yleensä yhden vuorokauden verran eteenpäin. Erikoistapauksissa lippuja voi varata ja ostaa jo aikaisemmin.

 

Viikko-ohjelmisto löytyy pdf-tiedostona sivuiltamme osoitteesta finnkino.fi/viikko-ohjelmisto - sieltä voit myös tulostaa sen kätevästi.

 

 

Hinnat

Tietyn näytöksen hinnan näet näytöksen tiedoista lippua varatessa/ostaessa.

Finnkinolla on erilaisia premium-saleja (Scape, Maxim, Lounge ja VIP) sekä Helsingin Kinopalatsin saleissa 1 ja 2 premium-penkkirivejä, joiden lipuissa veloitamme pienen lisämaksun. Lisämaksu näkyy lipun hinnassa oston tai varauksen yhteydessä.

Elokuvalippujen hinnat vaihtevat viikonpäivän, kellonajan, elokuvan ja salin mukaan. Tietyn näytöksen lippujen hinnat näet näytöksen tiedoista, kun klikkaat liput-painiketta. Verkkokauppamme ehdottaa tässä vaiheessa sisäänkirjautumista, mutta pääset jatkamaan toki ilmankin, klikkaa vain ruudun alalaidan "Jatka kirjautumatta" -painiketta.

Tutustu alennusryhmien alennuksiin.

Katso myös sarjalippujen hinnat.

 

Lippujen ostaminen ja varaaminen sekä verkkokauppa

Luo tunnus Finnkinon verkkokauppaan. Rekisteröityneenä ja sisäänkirjautuneena käyttäjänä:
- tekemäsi ostot tallentuvat profiiliisi
- voit varata näytöslippuja
- voit ostaa e-sarjalippuja
- voit käyttää mobiilisovellustamme.
Jos käyttäjätunnuksesi salasana on unohtunut, tilaa uusi salasana. Jos haluat muuttaa nykyisen salasanasi, kirjaudu ensin sisään profiilisi ja klikkaa sitten tästä.

Ostettuasi lippuja verkkokaupasta löydät ne:
- verkkokaupan asiakasprofiilistasi
- sähköpostitse tulleesta viestistä pdf-tiedostona
- tekstiviestistä, mikäli olet tilannut tekstiviestilipun oston yhteydessä (tekstiviesti on ilmainen)
- mobiilisovelluksesta välilehdeltä Minä > Liput, mikäli olet ostanut liput mobiilisovelluksella.

Elokuvalippu sisältää QR-koodin, joka luetaan salin ovella. Avaathan lippusi valmiiksi.

Varataksesi verkkokaupassa lippuja tarvitset käyttäjätunnuksen.
- Kirjaudu sisään verkkokauppaan.
- Kun olet valinnut oikean näytöksen, valitse Varaa lippuja -välilehti.
- Tarkista näytöspäivä ja -aika sekä valitse haluamasi määrä lippuja.
- Klikkaa Varaa lippuja -painiketta ja jatka paikkojen valintaan.
- Vahvista varaus ja lunasta varaamasi liput ennen lunastusajan päättymistä.

Voit varata lippuja myös mobiilisovelluksessamme. Valitse oikea näytös, klikkaa Varaa-painiketta ja valitse lippujen määrä sekä paikat. Tämän jälkeen näet yhteenvedon varauksesta ja pääset vahvistamaan varauksen Varaa-painikkeella. Sovelluksessa tehdyt varaukset näkyvät myös verkkokaupan profiilissasi. Samoin verkkokaupassa tekemäsi varaukset näkyvät sovelluksessa.

Jos näytöksen varauskiintiö on ylittynyt tai lippujen varausaika päättynyt, lippuja ei voi enää varata, vaikka lippujen ostaminen on edelleen mahdollista. Joidenkin elokuvafestivaalien näytöksiin ei lippuja voi varata lainkaan.

Voit halutessasi varata liput Finnkinon valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Kinolipusta numerosta 0600 007 007*. Kinolippu palvelee ma-to klo 12.00 - 18.00 ja pe-su klo 10.00 - 18.00. Varaus vahvistetaan ilmoittamallasi puhelinnumerolla, joka toimii myös varaustunnuksena lunastaessasi lippuja teatterin lippukassalta. Finnkinon valtakunnallinen asiakaspalvelu auttaa sinua myös elokuvalippuihin, ohjelmistoon sekä verkkokauppaan liittyvissä tiedusteluissa.

* Puhelun hinta 1,99 €/min + pvm/mpm (Palvelumaksu veloitetaan vasta kun asiakasneuvoja on vastannut puheluusi. Jonotus maksaa pvm/mpm.)

Voit maksaa verkkopalvelusta varaamasi liput Omalla sivulla varauksen voimassaoloaikana. Kirjaudu sisään verkkokauppaan sillä käyttäjätunnuksella, jolla olet varannut liput.
- Valitse kohta ”Varatut liput” ja avaa varauksesi tiedot.
- Valitse haluamasi liput (oletuksena kaikki varauksen liput ovat valittuina).
- Klikkaa ”Maksa valitut liput” ja valitse sitten haluamasi maksutapa.
- Maksamisen jälkeen tulosta liput tai tilaa ne älypuhelimeesi (voit myös noutaa liput teatterin lippukassalta ilmoittamalla oston numeron, joka näkyy lippujen maksamisen jälkeen).

Jos olet tehnyt varauksen mobiilisovelluksessamme, pääset maksamaan varatut liput valitsemalla sovelluksessa kohdan ”Varaukset”, klikkaamalla auki oikean varauksen ja sen jälkeen painamalla Osta-painiketta.

Kinolipussa eli puhelinpalvelussamme varaamasi liput voi lunastaa minkä tahansa Finnkinon elokuvateatterin lippukassalta ennen varauksen voimassaoloajan päättymistä ilmoittamalla puhelinnumerosi, joka toimii varausnumerona.

Huom! Lunastusaika päättyy yleensä 45 minuuttia ennen näytöksen alkamista. Muista tarkistaa lunastusaika varauksesi tiedoista poikkeusten varalta; viimeinen lunastushetki selviää lippuvarauksen tiedoista. Varauksen maksaminen ei ole mahdollista varauksen voimassaoloajan päätyttyä.

Verkkokaupassamme ja mobiilisovelluksessa voit maksaa ostoksesi seuraavien verkkopankkien kautta: Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, Osuuspankki, POP pankki, S-pankki, Säästöpankki ja Ålandsbanken, maksukortilla (Visa, Mastercard, American Express, Visa Electron), Finnair Plus -pisteillä. Lisäksi maksutapana toimivat Masterpass, MobilePay sekä Finnkinon sarja- tai yritysliput.
Kassoilla voit maksaa ostoksesi paitsi käteisellä myös kaikkien pankkien pankkikorteilla, Luottokunnan luottokorteilla (Visa, Mastercard, Eurocard, Visa Electron), AmExilla, Käyttöluotolla sekä S-Etukortti-Visalla.
Myös erilaiset kulttuurisetelit ja -saldokortit käyvät maksuna Finnkinon kassoilla (ks. alla).

Finnkinon teattereissa voit maksaa leffalippusi myös kulttuuriseteleillä ja -maksukorteilla. Työnantajaltasi saadut kulttuurisetelit on tarkoitettu vain omaan käyttöösi. Kirjoita seteleiden taakse nimesi selkeällä käsialalla ennen kassalle saapumista.

Voit ostaa kulttuuri- ja virike-edulla myös sarjalippuja. Kulttuurisarjalippuihin tulostuu nimesi, ja ne on tarkoitettu sinun henkilökohtaiseen käyttöösi. Kulttuurisarjalippuja voi ostaa teattereiden kassalta sekä Stockmannin palvelupisteistä.

Finnkinon teattereissa käyvät maksuvälineenä:
- Smartumin Liikunta- ja kulttuuriseteli*
- Smartum saldo* -maksukortti
- RJ-Kuntoiluseteli Oy:n Tyky-Kuntoseteli+* 2 € ja 4 €
- RJ-Kuntoiluseteli Oy:n sähköinen Tyky-Online
- Edenred Finland Oy:n Virikesetelit
- Edenred Finland Oy:n Ticket Mind & Body -kortti
- Edenred Finland Oy:n Ticket Duo -kortti
- Passi Maksuvälineiden KulttuuriPassi
- Wellness Wallet -kortti
*) Vain liikuntaan tarkoitetut Smartum-etu tai Tyky-Kuntoseteli eivät käy maksuvälineenä Finnkinolla.
 
Muistathan, että:
- Verottajan ohjeen mukaisesti kulttuurisetelit ovat työnantajan työntekijälle tarjoama henkilökohtainen etu. Etua ei voi siirtää tai luovuttaa muille, esimerkiksi perheenjäsenille.
- Palveluntarjoajalla on oikeus tarkastaa käyttäjän henkilöllisyys.
- Vanhentuneita seteleitä ei voi ottaa vastaan, eikä seteleistä anneta vaihtorahaa takaisin.
- Setelillä tai saldolla ei voi maksaa oheismyynnin tuotteita, esim. leffaeväitä.

Finnair Plus -maksupalvelussa näet kirjautumisen jälkeen pistetilanteesi sekä maksuun tarvittavien pisteiden määrän. Voit maksaa Finnair Plus -maksupalvelussa koko maksun Finnair Plus -pisteillä tai osan pisteillä ja loput luottokortilla. Finnair Plus -maksupalvelun kautta suoritetun luottokorttimaksun saaja on Finnair.

Verkkokaupassa 4000 Finnair Plus -pistettä vastaa noin 10 euroa.

 

Sarjaliput

Finnkinon sarjalipulla voit maksaa näytöslipun 2D- tai 3D-elokuvaan Finnkinon teattereissa. Premium-salien näytöksissä sarjalipun lisäksi maksettavaksi tulee lisämaksu. Elokuvasarjalippu ei käy Event Cinema -näytöksiin, joihin on oma sarjalipputuote.

- 4 lipun paketti: voimassa 6 kk ostopäivästä kaikkiin näytöksiin.
- 8 lipun paketti: voimassa 8 kk ostopäivästä kaikkiin näytöksiin.
- 5 arkipäiväsarjalipun paketti: voimassa 5 kk ostopäivästä arkisin (ma-pe) ennen klo 17.00 alkaviin näytöksiin.

Huolehdithan, että sarjalippu tai sen sarjanumero ei pääse ulkopuolisen käsiin. Älä laita lipustasi kuvaa esimerkiksi sosiaaliseen mediaan.

Sarjaliput
- eivät käy Event Cinema -näytöksiin (ellei erikseen ole toisin mainittu)
- Premium-paikoille sekä Premium-salien näytöksiin on lisämaksu (Scape + 3 €, Lounge + 6 €, Maxim + 2 € ja Sello VIP + 8 € jos näytöksessä on buffet)
- vanhentuneita sarjalippuja ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin eikä niiden voimassaoloaikaa voi pidentää.

Premium-sarjalippu käy maksuvälineenä ilman lisämaksua kaikkiin elokuvanäytöksiin kaikissa Finnkinon saleissa, myös Premium-saleissa eli Scape-saleissa, Lounge- salissa, Maximissa sekä Sellon VIP-salissa (poissuljettuna VIP-sali pe-su sekä arkipyhinä, jolloin herkkubuffet-lisä on 8 €). Premium-sarjaliput käyvät myös Finnkino Itiksen IMAX-salissa.

Premium-sarjaliput myydään neljän lipun paketeissa hintaan 59€ (á 14,75€) ja liput ovat voimassa 6kk ostopäivästä. Voit ostaa lippuja teattereistamme tai verkkokaupasta joko e-lippuina suoraan omaan käyttäjäprofiiliisi tai tulostettavina PDF-lippuina. Premium-sarjalippuja myy myös jälleenmyyjämme Stockmann.

Voit ostaa sarjaliput verkkokaupastamme e-sarjalippuina (liput latautuvat verkkokaupan asiakasprofiiliisi) tai tulostettavina sarjalippuina (liput toimitetaan sinulle PDF-muodossa sähköpostin liitteenä tai voit tulostaa ne heti oston jälkeen).

Paperisia sarjalippuja myyvät Finnkinon teatterit sekä jälleenmyyjät (K-Citymarket, K-Market, Neste K, Postin myymälät, R-kioski, Stockmann, Sokos ja Suomalainen kirjakauppa).

Huolehdithan, että sarjalippu tai sen sarjanumero ei pääse ulkopuolisen käsiin. Älä laita lipustasi kuvaa esimerkiksi sosiaaliseen mediaan.

E-sarjaliput näkyvät verkkokaupan käyttäjäprofiilissasi ja pääset niitä käyttämään, kun valitset maksutavaksi ”Maksa E-sarjalipuilla”. Samalla tavalla voit käyttää e-sarjaliput myös mobiilisovelluksessa.

Verkkokaupasta ostetun tulostettavan sarjalipun tai paperisen sarjalipun (teatterilta tai jälleenmyyjältämme ostetun) voit käyttää voimassaoloajan puitteissa verkkokaupassamme, mobiilisovelluksessa, lippuautomaatilla tai teatterin kassalla.

Verkkokaupassa, mobiilisovelluksessa ja lippuautomaatissa sarjalippu käytetään sarjanumeron avulla syöttämällä koodi sarjanumero/etukoodi –kenttään, joka näkyy paikanvalintaa seuraavalla sivulla. Koodin syöttämisen jälkeen klikkaa kentän viereistä nappia (napissa oikeinmerkin kuva), jotta sarjalippu kohdistuu juuri tähän ostoon.

Voit maksaa sarjalipuilla kaikki ostoskorisi liput tai vain osan. Jos maksat kaikki ostoskorissa olevat liput sarjalipuilla, toista sarjanumeron syöttö jokaisen lipun kohdalla.

Finnkinon yritysmyynnin myymät yritysliput toimivat aivan kuten sarjaliput. Verkkokaupassa, mobiilisovelluksessa ja lippuautomaatissa yrityslippu käytetään sarjanumeron avulla syöttämällä koodi sarjalippu/etukoodi -kenttään.  Voit maksaa yrityslipuilla kaikki ostoskorisi liput tai vain osan. Jos maksat kaikki ostoskorissa olevat liput yrityslipuilla, toista sarjanumeron syöttö jokaisen lipun kohdalla.

Yrityslipun voimassaoloajan näet lipusta. Vanhentunutta lippua ei vaihdeta, lunasteta takaisin eikä niiden voimassaoloaikaa voi pidentää.

Yrityslippuja myy Finnkinon yritysmyynti.

Huolehdithan, että sarjalippu tai sen sarjanumero ei pääse ulkopuolisen käsiin. Älä laita lipustasi kuvaa esimerkiksi sosiaaliseen mediaan.

Yritysliput
- eivät käy Event Cinema -näytöksiin (ellei erikseen ole toisin mainittu)
- eivät käy Premium-paikoille (joita on Helsingin Kinopalatsin saleissa 1 ja 2)
- Premium-salien näytöksissä on lisämaksu (Scape, Lounge, Sello VIP, Maxim)

 

Vanhentuneita lippuja ei vaihdeta, lunasteta takaisin eikä niiden voimassaoloaikaa voi pidentää. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sarjalipun voi käyttää mihin tahansa myynnissä olevaan näytökseen, vaikka se olisi sarjalipun voimassaoloajan jälkeen, kunhan teet OSTON eli sarjalipun vaihtamisen näytöslippuun viimeistään sarjalipun viimeisenä voimassaolopäivänä.

Lahjalippu oikeuttaa yhteen enintään 12,50 € hintaiseen näytöslippuun. Lahjaliput käyvät maksuksi voimassaoloaikanaan Finnkinon teattereissa tai verkkokaupassamme lahjalipun sarjanumeron avulla, kuten sarjaliputkin. Lahjalippuja voi käyttää sekä elokuvanäytösten (myös 3D ja premium-salit) että Event Cineman (esim. ooppera, teatteri, konsertit) näytöslipun maksamiseen. Lahjalippu on voimassa 12 kk ostopäivästä.

- Jos näytöslipun hinta ylittää lahjalipun arvon, veloitetaan ylimenevä osa erikseen (esim. jos näytöslippu maksaa 14 €, jää asiakkaan maksettavaksi ylimenevä osa 1,50 €).
- Lahjalippu tulee käyttää kerralla. Lippua ei voi vaihtaa rahaksi, eikä lipusta saa rahaa takaisin.
- Yhdellä lahjalipulla voi maksaa yhden näytöslipun, ja yhteen näytöslippuun voi käyttää vain yhden lahjalipun.

Vanhentuneita lahjalippuja ei vaihdeta, lunasteta takaisin eikä niiden voimassaoloaikaa voi pidentää.

Huolehdithan, että lahjalippu tai sen sarjanumero ei pääse ulkopuolisen käsiin. Älä laita lipustasi kuvaa esimerkiksi sosiaaliseen mediaan.

Event-sarjalippu käy kaikkiin Finnkinon valkokankailla näytettäviin Event Cinema -esityksiin, esimerkiksi oopperoihin, teatteriesityksiin, konsertteihin yms. Oopperan live-esityksissä veloitetaan Event-sarjalipun lisäksi lisämaksu.

Voit ostaa Event-sarjalippuja joko teatterin kassalta tai verkkokaupastamme e-sarjalippuina (liput latautuvat verkkokaupan asiakasprofiiliisi) tai tulostettavina sarjalippuina (liput toimitetaan sinulle PDF-muodossa sähköpostin liitteenä tai voit tulostaa ne heti oston jälkeen).

Event-sarjalippupaketissa on 6 lippua ja se on voimassa 12 kk ostopäivästä.

Vanhentuneita Event-sarjalippuja ei vaihdeta, lunasteta takaisin eikä niiden voimassaoloaikaa voi pidentää.

Huolehdithan, että Event-sarjalippu tai sen sarjanumero ei pääse ulkopuolisen käsiin. Älä laita lipustasi kuvaa esimerkiksi sosiaaliseen mediaan.

Voit maksaa popcorn & juoma -combot etukäteen ostamalla verkkokaupasta herkkulippuja. Ne lähetetään sinulle sähköpostin pdf-liitteenä, jonka voit tulostaa itse. Saat maksamasi tuotteet Finnkinon herkkumyymälästä näyttämällä herkkulippua.

Ostaaksesi herkkulippuja tarvitset käyttäjätunnuksen Finnkinon verkkopalveluun.

 

Herkut

Finnkinon valikoimissamme olevat tuotteet on suunniteltu muut elokuvissakävijät huomioiden, ja voit viedä ne vapaasti saliin. Valikoimastamme löydät karkkeja, popcorneja, suolaisia snack-annoksia, erilaisia juomia ja muuta naposteltavaa (valikoima vaihtelee teattereittain).  Jätäthän muut ruoka-annokset teatterin ulkopuolelle.

 

Scape-saleihin ennakkotilattavat leffaherkut

Säästyt jonottamiselta, sillä tilaamasi popparit, juomat ja makeiset odottavat sinua valmiina saliin mentäessä. Ennakkotilaus tehdään ja maksetaan verkkokaupassa leffalipun oston yhteydessä. Varattuja lippuja lunastettaessa herkkujen tilaaminen ei valitettavasti enää onnistu. Huom. Mobiilisovelluksilla herkkujen ennakkotilaaminen ei ole mahdollista. Herkkujen ennakkotilaus loppuu kaksi tuntia ennen näytöksen alkua. Helsingin Tennispalatsissa, Tampereen Plevnassa ja Turun Kinopalatsissa herkut voit noutaa aulan noutopisteeltä. Espoon Omenassa ennakkotilatut herkut toimitetaan suoraan sinun paikallesi salissa. Scape-salien ennakkotilattava herkkuvalikoima

Finnkino Sellon VIP-salin herkkubuffet

Perjantaisin klo 17.00 alkaen sunnuntaihin saakka sekä arkipyhinä VIP-salin näytöksissä on tarjolla popcorn- ja virvoitusjuomabuffet (8 € lisähintaan). Herkullista popcornia ja kuplivan raikasta virvoitusjuomaa voi käydä tankkaamassa koko leffan ajan salin etuosan popcornkaapista ja juomahanoista. Maanantaista torstaihin ja perjantaisin klo 17.00 asti VIP-salin näytöksissä ei ole herkkubuffettia ja tuolloin salin lisämaksu on 2€. Leffalipun osuuden voi maksaa sarjalipulla tai kulttuuri/virkistysedulla.

Ennakkotilatut herkut Omena Loungessa

Ennakkoon tilaamasi popparit, juomat ja makeiset odottavat sinua valmiina paikallasi salissa. Ennakkotilaus tehdään ja maksetaan verkkokaupassa leffalipun oston yhteydessä. Varattuja lippuja lunastettaessa herkkujen tilaaminen ei valitettavasti enää onnistu. Huom. Mobiilisovelluksilla herkkujen ennakkotilaaminen ei ole mahdollista. Herkkujen ennakkotilaaminen päättyy kaksi tuntia ennen näytöksen alkua. Tutustu herkkuvalikoimaan

Lounge-salissa voit nauttia elokuvan ohella salissa myös esimerkiksi lasin kuohuvaa tai punaviiniä illan kahdessa viimeisessä näytöksessä. Nämä näytökset ovat ikärajaltaan K18 ja näihin näytöksiin voit myös ennakkotilata alkoholijuomia. Omia alkoholijuomia ei näytökseen voi tuoda.

Lisäksi Omenassa palvelee FBar, jossa voit nauttia lasillisen ennen elokuvaa tai vaikka sen jälkeen. Baarin juomat saa myös viedä saliin, jos salissa on anniskelunäytös. FBar on auki perjantaisin klo 17.00-21.00 ja lauantaisin klo 16.00-21.00.

Maximin ruoka- ja juomatarjoilut

Elokuvanautintoa voi täydentää tapas-annoksilla, jotka sisältävät laadukkaista raaka-aineista valmistettuja erilaisia herkullisia makupaloja. Maximin ruokien suunnittelusta ja valmistuksesta vastaa Fazer Cafe, joka on toiminut elokuvateatterin naapurissa jo vuodesta 1891. Pienen syötävän kanssa on mahdollista nauttia salissa vaikkapa lasi viiniä tai olutta. Kupillisen kahvia voi halutessaan saada avecin kera ja lisäksi valikoimasta löytyy mm. erikoisoluita ja samppanjaa. Tutustu Maximin ruoka- ja juomatarjoiluun

Herkut voi ostaa Maximin baarista tai ennakkotilata, jolloin voit noutaa tilauksen näytökseen tullessasi noutopisteestä tai baarista. Ennakkotilaus tehdään ja maksetaan verkkokaupassa leffalipun oston yhteydessä. Varattuja lippuja lunastettaessa herkkujen tilaaminen ei valitettavasti enää onnistu. Huomaathan, että ruokien ja juomien ennakkomyynti saman päivän näytöksiin päättyy klo 13. Mobiilisovelluksilla herkkujen ennakkotilaaminen ei ole mahdollista.

Huom! Omia eväitä ei Maximiin saa tuoda.

Espoon Omenassa, Lahden Kuvapalatsissa ja Helsingin Tennispalatsissa voit perjantai- ja lauantai-iltaisin nauttia elokuvan ohella salissa myös esimerkiksi lasin kuohuvaa tai punaviiniä. Nämä näytökset ovat ikärajaltaan K18. Juomat voit ostaa teatterin aulatiloissa palvelevissa baareissa. Omia alkoholijuomia ei näytöksiin saa tuoda.

 

Ongelmatilanteet

Jos sinulle on sattunut näytöksen valinnassa virhe ja olet ostanut liput väärään näytökseen, voit korjata asian peruuttamalla tai vaihtamalla liput Finnkinon teatterin lippukassalla ennen sitä näytöstä, johon olet liput ostanut.

Jälkikäteen peruutusta ei voida tehdä, eli käyttämättä jääneitä lippuja Finnkino ei korvaa uusilla lipuilla.

 

Voit perua verkkopalvelussa varaamasi liput varauksen voimassaoloaikana.
- Kirjaudu sisään verkkokauppaan sillä käyttäjätunnuksella, jolla olet varannut liput.
- Valitse lippuvaraukset Oma sivu -kohdasta ja avaa varauksesi tiedot.
- Valitse liput, jotka haluat perua (oletuksena kaikki varauksen liput ovat valittuina).
- Klikkaa ”Peruuta valitut liput”.

Voit perua varatut liput myös mobiilisovelluksessa. Valitse kohta ”Minä” ja ”Varaukset”. Valitse oikea varaus ja klikkaa se auki. Klikkaa tämän jälkeen Poista-painiketta.

Voit vaihtaa ostamasi liput toisiin tai perua ne veloituksetta minkä tahansa Finnkinon elokuvateatterin lippukassalla viimeistään tuntia ennen sitä näytöstä, johon olet liput ostanut. Mikäli tämä ei ole mahdollista, liput voi perua myös soittamalla Kinolippuun (0600 007 007, 1,99/min + pvm/mpm) ennen näytöksen alkua. Vaihto voidaan tehdä ainoastaan teatterin kassalla. Huom! Kinolipun aukioloajat ma-to klo 12-18, pe-su klo 10-18.

 

Jos saat virheilmoituksen tai oston vahvistussivu ei aukea lippujen maksamisen jälkeen, tarkista Omalta sivulta, onko osto kuitenkin onnistunut. Onnistuneen oston tiedot näkyvät Oman sivun "Ostetut liput" -kohdassa. Ostaessasi tulostettavia sarja- tai herkkulippuja, onnistuneen oston jälkeen sähköpostiisi lähetetään oston vahvistusviesti, joka sisältää tulostettavat liput pdf-liitteenä. Tarkista siis myös sähköpostisi.

Jos maksamasi osto ei näy Omalla sivulla etkä ole saanut oston vahvistusviestiä sähköpostiisi, osto on valitettavasti peruuntunut. Tee osto siinä tapauksessa uudestaan. Palautamme peruuntuneeseen ostoon liittyvän aiheettoman veloituksen pankkitilillesi mahdollisimman nopeasti eli noin viikon kuluessa. 

Toimi seuraavasti hyvityksen saamiseksi:
- Täytä Verkko-oston virheilmoitus -lomake. Lomakkeen tiedot lähetetään Finnkinon asiakaspalveluun käsiteltäväksi.
- Osta uudet liput.
- Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@finnkino.fi.

 

Edut

Veikkauksen Etuasiakkaat pääsevät kaksi yhden hinnalla kotimaisten elokuvien näytöksiin tiistaisin. Edun saat käyttöösi Veikkauksen mobiilisovelluksen kautta. Löydät etuun oikeuttavan mobiililipun klikkaamalla sovelluksen oikeasta reunasta löytyvää Edut-kilpeä.

Joka keskiviikkoaamu mobiililiput-osioon avataan jakoon rajallinen määrä Kaksi yhden hinnalla -lippuja. Lipun voit käyttää seuraavana tiistaina niissä elokuvissa, jotka kuuluvat Veikkaus-edun piiriin. Finnkinon näytöksiin käyvät vain Finnkinon kaksi yhden hinnalla -liput, ei muiden elokuvateatteriketjujen liput.

Huomioithan, että Veikkaus-edun saat VAIN Finnkinon verkkokaupasta. Valitse lippuja ostaessasi lippukategoriaksi Veikkaus-kategoria. Syöttämällä mobiililipun koodin Sarjanumero/alennus -kohtaan saat edun käyttöösi. Etua ei voi yhdistää sarjalippuihin. Veikkaus-etuhintaisia lippuja ei pysty varaamaan.

Muistathan, että etu on käytettävissä vain edussa mukana olevissa kotimaisissa elokuvissa. Kannattaa myös huomioida, että Veikkauksen sovelluksesta lunastettu mobiililippu ja siinä oleva koodi toimii vain seitsemän päivän ajan julkaisupäivästä (keskiviikko klo 12:00) seuraavaan etutiistaihin klo 22 saakka.

Tarkat ohjeet Veikkauksen mobiilisovelluksen avulla käytettävästä leffaedusta sekä listauksen edun piiriin kuuluvista elokuvista löydät Veikkauksen sivuilta.

S-Etukortilla saat Finnkinon Kuukauden elokuvasta 15 % alennuksen sekä alennusta Event Cineman oopperaesityksistä.

Kuukauden elokuvaan saat max 4 lippua / S-Etukortti, etua ei voi yhdistää muihin etuihin eikä osto kerrytä Bonusta. Edun saat esittämällä S-Etukortin teatterin kassalla tai Finnkinon verkkokaupasta kuukausittain vaihtuvalla koodilla.

Kaikkiin oopperaesityksiin kaudella 2017-2018 saat yksittäisliput etuhintaan:
- live-esitys à 34,20 € (norm. 38,00 €)
- encore-esitykset à 25,20 € (norm. 28,00 €)

Oopperaesityksiin saat max 2 lippua / S-Etukortti / esitys, osto ei kerrytä Bonusta. Edun saat esittämällä S-etukortin teatterin kassalla.

Saat Plussa-kortilla keskiviikon elokuvanäytöksiin 20 % alennuksen elokuvalipun hinnasta.

Alennuksen saat näyttämällä Plussa-korttia teatterin kassalla tai Finnkinon verkkokaupasta kuukausittain vaihtuvalla etukoodilla. Etukoodi on Plussa-korttisi kuusi ensimmäistä numeroa sekä kuukausittain vaihtuva loppunumero. Syötä koodi maksuvaiheessa SARJANUMERO/ALENNUSKOODI -kenttään.

Etua ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tarjouksiin. Max 4 lippua / Plussa-kortti tai etukoodi. Alennus lasketaan normaalihintaisesta elokuvalipusta. Etu ei ole voimassa festivaalinäytöksissä.

S-etukortilla tai Plussa-kortilla saatavan edun voit käyttää maksuvaiheessa syöttämällä koodin Sarjanumero/alennuskoodi-kenttään.

Lue S-edun tarkemmat ohjeet täältä.
Lue Plussa-kortin tarkemmat ohjeet täältä.

 

Alennukset

  • 30 % alennus normaalihintaisista elokuvalipuista arkipäivisin ma-pe ennen klo 17 alkaviin näytöksiin.
  • 20 % alennus normaalihintaisista elokuvalipuista ma-to klo 17 jälkeen alkaviin näytöksiin.
  • 10 % alennus normaalihintaisista Event Cinema -lipuista.
  • UUTTA: 20 % alennus leffaherkuista ma-to koko päivän ja pe ennen klo 17.00.

Edun saat näyttämällä voimassa olevaa digitaalista tai muovista opiskelijakorttia (lukiolaiset, ammattiin opiskelevat, ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat). Aikuis- ja kansalaisopistojen ja VR:n tai Matkahuollon opiskelijakortit eivät kuulu alennuksen piiriin.

Henkilökohtaista alennusta ei voi yhdistää kampanja- tai tarjoushintoihin tai sarjalippuihin. Alennukset eivät ole voimassa arkipyhinä tai Lounge-salin näytöksissä.

Opiskelijahintaisen lipun voi ostaa myös Finnkinon verkkokaupasta – varauduthan esittämään digitaalisen tai muovisen opiskelijakorttisi teatterissa sitä kysyttäessä. Voit myös liittää opiskelijastatuksen asiakasprofiiliisi Finnkinon toimipisteissä näyttämällä kassalla opiskelijakorttia.

Lataa Frankin digitaalinen opiskelijakortti, ja alennukset kulkee aina mukanasi!


 

Huom! Alennukset eivät ole voimassa Lounge-salin näytöksissä.

Kela- tai työeläkekorttia näyttämällä Finnkinon lippukassalta ostetusta elokuvalipusta:
- 30 % alennus lipun normaalihinnasta arkisin ma-pe ennen klo 17 alkaviin näytöksiin. Ei arkipyhinä.
- 20 % alennus lipun normaalihinnasta muina aikoina.
- 10 % alennus normaalihintaisista Event Cinema -lipuista.

Henkilökohtaista alennusta ei voi yhdistää kampanja- tai tarjoushintoihin tai sarjalippuihin. Eläkeläisalennus ei ole voimassa Lounge-salin näytöksissä.

Eläkeläisalennuksen saa myös verkkokaupasta - kysy lisää teatterin lippukassalta!

Varusmiespassia tai siviilipalvelustodistusta näyttämällä Finnkinon lippukassalta ostetusta elokuvalipusta:
- 30 % alennus lipun normaalihinnasta arkisin ma-pe ennen klo 17 alkaviin näytöksiin. Ei arkipyhinä.
- 20 % alennus lipun normaalihinnasta muina aikoina.
- 10 % alennus normaalihintaisista Event Cinema -lipuista.

Henkilökohtaista alennusta ei voi yhdistää kampanja- tai tarjoushintoihin tai sarjalippuihin. Alennus ei ole voimassa Lounge-salin näytöksissä.

Lastenlipun voi ostaa enintään 10-vuotiaalle lapselle.

- 30 % alennus lipun normaalihinnasta arkena ma-pe ennen klo 17 alkaviin näytöksiin. Ei arkipyhinä.
- 20 % alennus lipun normaalihinnasta muina aikoina.
- 30 % alennus Scape-salin lipun normaalihinnasta kaikkina aikoina.

Finnkino suosittelee, että pienten lasten kanssa elokuviin kannattaa tulla siinä vaiheessa, kun lapsi jaksaa istua omalla paikallaan näytöksen ajan ja keskittyä elokuvaan. Lapselle ostetaan aina oma lippu elokuvanäytökseen pois lukien Vauvakino-näytökset.

 

Ikärajat

Ikärajat ovat seuraavat: S eli sallittu kaiken ikäisille, K7, K12, K16 ja K18.

Ikärajoista 7, 12 ja 16 voidaan joustaa lapsen kanssa elokuviin saapuvan aikuisen (yli 18-vuotiaan) vastuulla kolme vuotta. Ikärajasta K18 ei jousteta. Ikärajat eivät ole suosituksia, vaan perustuvat lakiin. Elokuvateattereiden on varmistettava, että elokuvakatsojan ikä riittää elokuvan katsomiseen. Varauduthan tarvittaessa todistamaan ikäsi lippukassalla sekä salin ovella ostaessasi lippuja ikärajamerkittyyn elokuvaan.

Suosittelemme että sallittuihin elokuviin kannattaa tulla pienen lapsen kanssa, kun tämä jaksaa istua omalla paikallaan ja keskittyä itse elokuvaan. Lapselle ostetaan aina oma lippu elokuvanäytökseen, poikkeuksena Vauvakino-näytökset.

S: Sallittu kaikenikäisille.
7: Kielletty alle 7-vuotiailta.
Aikuisen (yli 18 v.) seurassa sallittu 4 vuotta täyttäneille.
12: Kielletty alle 12-vuotiailta.
Aikuisen (yli 18 v.) seurassa sallittu 9 vuotta täyttäneille.
16: Kielletty alle 16-vuotiailta.
Aikuisen (yli 18 v.) seurassa sallittu 13 vuotta täyttäneille.
18: Kielletty alle 18-vuotiailta.
Elokuvaa ei ole vielä luokiteltu.

 
Elokuvat saavat ikärajan lisäksi sisältömerkinnän, joka kertoo, minkä tyyppisten lapsille haitallisten sisältöjen vuoksi elokuvalle on määritelty ikäraja.

Lapsille haitallista sisältöä ovat väkivaltainen, seksuaalinen ja ahdistusta aiheuttava sisältö tai muu näihin rinnastettava sisältö.

Sisältää väkivaltaa.
Sisältää seksiä.
Voi aiheuttaa ahdistusta.
Sisältää päihteiden käyttöä.

 

Finnkinon verkkopalvelussa näytetään elokuvien tiedoissa enintään kaksi tärkeintä sisältömerkintää. Luokittelun tarkat perusteet ja lisätietoja ikärajoista saat osoitteessa www.ikarajat.fi.

 

Saavutettavuus

Kaikissa Finnkinon teatterisaleissa on pyörätuolipaikkoja. Suosittelemme pyörätuolipaikkalippujen varaamista tai ostamista etukäteen mm. rajallisen paikkamäärän ja mahdollisten järjestelyjen vuoksi. Varauksen voi tehdä verkkokaupassamme, josta liput voit myös ostaa sekä toki teatterin kassalla. Varaaminen onnistuu myös puhelimitse Kinolipun kautta (0600 007 007, 1,99/min + pvm/mpm, Kinolipun aukioloajat ma-to klo 12-18, pe-su klo 10-18).

Teatterin kassalta järjestetään tarvittaessa paikalle avustavaa henkilökuntaa.

Induktiosilmukoita on Finnkinon teattereista Helsingin Kinopalatsin saleissa 4-10 sekä Espoon Omenan kaikissa saleissa.

Tarkat tiedot tietyn teatterin esteettömyydestä löydät teatterin tiedoista.

Pyörätuolipaikkojen elokuvalipuista saa 30 % alennuksen lipun normaalihinnasta arkena ma-pe ennen klo 17 alkaviin näytöksiin (ei arkipyhinä) ja 20 % alennuksen lipun normaalihinnasta muina aikoina. Alennusta ei voi yhdistää kampanja- tai tarjoushintoihin tai sarjalippuihin.

Pyörätuoliasiakkaan avustaja pääsee yhdessä avustettavan kanssa yhden lipun hinnalla elokuviin. Mikäli asiakas ei käytä pyörätuolia, hänen on esitettävä lipunmyynnissä kaupungin sosiaalitoimen päätös tai vastaava asiakirja avustajan tarpeellisuudesta saadakseen avustajalle ilmaislipun.

Kun tarvitset avustajalle ilmaisen lipun, tee lippuvaraus pyörätuolipaikkalipun lisäksi avustajalle käyttäen normaalippukategoriaa. Kun lunastat lippuvarauksen kassalta, lipunmyyjä muuttaa avustajan lipun hinnan ilmaislipuksi. Verkkokaupasta ei ole mahdollista hankkia ilmaislippua.

EU:n Vammaiskortti on nyt käytössä myös Finnkinolla. Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme silloin, kun kortissa on A-merkintä.

Jos haluat mennä elokuviin tiettynä päivänä, mutta et vielä tiedä minkä elokuvan haluat katsoa, on haku näppärintä tehdä näytöshaulla näytösajat-sivulla. Valitse hakuun haluamasi teatteri sekä päivämäärä (tässä haussa et voi hakea kaikkia päiviä vaan päivämäärä tulee valita). Valitse rajaa-painikkeen alta elokuvan lajityypiksi kotimainen. Näin saat kaikki kyseisen päivän kotimaiset elokuvat näkyviin. Tämän jälkeen lisää rajaukseen tekstitysvalinta ”suomi heikkokuuloisille”. Jos tekstitysvaihtoehdoissa ei ole näkyvissä ”suomi heikkokuuloisille” -valintaa, kyseisenä päivänä ei valitettavasti ole tällaisia näytöksiä tarjolla.

Jos haluat etsiä tietyn kotimaisen elokuvan suomeksi tekstitetyt näytökset, löydät ne parhaiten kyseisen elokuvan esittelysivun kautta. Etsi siis elokuva oikean yläkulman haulla ja siirry elokuvan esittelysivulle. Valitse tämän sivun näytöshausta päivämäärävalikkoon valinta ”Kaikki päivät” sekä oikea teatteri tai kaupunki. Rajaa-painikkeen alta saat rajattua haun koskemaan vain näytöksiä, jotka on tekstitetty suomeksi eli valitse tekstityskieleksi ”suomi heikkokuuloisille”. Tekstitysvaihtoehto ”suomi heikkokuuloisille” on näkyvissä vain silloin kun tällaisia näytöksiä on ohjelmistossa.

Tekstitysvaihtoehdoissa on myös vaihtoehto "suomi", joka löytää myös elokuvat, joissa esimerkiksi puhekielinä suomi ja saksa, ja saksankieliset osuudet on tekstitetty suomeksi. Tämä valinta ei siis kerro, että koko elokuva olisi tekstitetty suomeksi.

 

Löytötavarat

Teattereiden tietojen alta löydät ne löytötavaratoimistot, jonne löytötavarat teatterista toimitetaan. Löytötavaroita voi myös tiedustella käymällä teatterilla tai sähköpostitse osoitteesta asiakaspalvelu@finnkino.fi.

 

Huijausviestit

Useat asiakkaamme ovat keväästä 2017 alkaen saaneet sähköpostiviestejä, joissa "myydään" Finnkinon lahjakortteja pilkkahintaan tai kehotetaan osallistumaan kyselyyn jonka palkintona on leffalippuja. Samankaltaisia viestejä on lähetetty asiakkaille myös tekstiviesteinä puhelimeen sekä Facebookissa yksityisviesteinä. Viime kesänä mukaan tulivat myös kännykkäsovellusten sisäisissä ostoissa esiintyvät huijaustarjoukset. Viesteissä ohjataan verkkosivulle täyttämään yhteystietoja ja maksukorttitietoja.

Kyse ei ole Finnkinon kampanjasta, vaan luvattomasta tietojen kalastelusta sekä tilausansasta - antamalla luottokortin tiedot asiakas sitoutuu maksamaan kuukausittain "verkkoviihdepalvelusta". Finnkinolla ei ole mitään tekemistä kyseisen toimijan kanssa.

Vähänkään epäilyttävistä viesteistä kannattaa tarkistaa lähettäjän sähköpostiosoite: vaikka lähettäjän nimen kohdalla lukisikin Finnkino, huijausviestit on lähetetty aivan eri verkko-osoitteista kuin Finnkinon käyttämät finnkino.fi / email.finnkino.fi (@-merkin jälkeisessä osassa). Mikäli viesti sisältää paljon kirjoitusvirheitä tai muita kieliä sekaisin, on todennäköistä että viesti ei ole Finnkinolta. Kannattaa myös pitää mielessä, että Finnkinon järjestämissä kilpailuissa tai markkinointiviesteissä ei koskaan kysytä luottokortti- tai pankkitietoja. Huom. Huijausviesti kannattaa merkitä roskapostiksi omassa sähköpostiohjelmassa.

Finnkino on tehnyt asiasta rikosilmoituksen poliisille. Mikäli asiassa on aiheutunut sinulle vahinkoa tai olet antanut sivustolle joitain henkilökohtaisia tietoja, suosittelemme että teet asiasta rikosilmoituksen poliisille ja otat ilmoituksessasi huomioon, että kyseessä ei ole Finnkino Oy:n toteuttama markkinointitoimenpide. Jos olet antanut maksukorttisi tiedot, kannattaa kyseinen kortti kuolettaa.

Lue lisää Finnkinon nimissä lähetyistä huijausviesteistä.

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.