NV20: Psycho Goreman

1 t 39 min  |  Komedia, Sci-fi, Kauhu, Night Visions  |  Ensi-ilta: 3.3.2021

Ikäraja: K16

Ohjauksillaan Manborg (2011) ja The Void (2016) kansainvälistä uraa luonut efektispesialisti Steven Kostanski yllättää uutuudellaan perinpohjaisesti. Psycho Goreman on kenties hauskin genrekomedia sitten What We Do in the Shadowsin.

Sisarukset Mimi (Nita-Josee Hanna) ja Luke (Owen Myre) löytävät lähiöidyllinsä takapihalta avaruuden muukalaisen, möreä-äänisen Psycho Goremanin (Matthew Ninaber). Tuhon kylvämiseen erikoistunut valloittaja olisi mielummin jossain aivan muualla, orjuuttamassa galakseja ja kylpemässä veressä. Hänet on kuitenkin riisuttu nöyryyttävästi aseista, sillä Mimi on saanut haltuunsa olion murhanhimon armottomasti kurissa pitävän amuletin.

Ennen pitkää lempinimeä PG totteleva vekkuli oppii arvostamaan polttopalloa ja teinilehtien paidattomia poikia. Kunnes koittaa paluu intergalaktisen travellerin karuun arkeen; Psycho Goremanin kannoilla ovat sekä ulkoavaruuden järjestyksenvalvojat että hänen entiset jengiläisensä, joilla on jäänyt sankarin kanssa muutamakin kana kynimättä.

Psycho Goreman muistuttaa sydäntä lämmittävästi 1980- ja 90-lukujen houreisimmista hirviöelokuvista, kuten Masters of the Universesta, Guyverista ja Wishmasterista. Retrotietoisesta tunnelmoinnista mieleen tulee toki myös Turbo Kid (2015), tavallaan myös samojen tekijöiden Summer of 84 (2018). Mutta siinä missä Turbo Kid vain askelsi, Psycho Goreman ottaa hyperavaruusloikkia, heittää esikuvansa armotta tehosekoittimeen ja tarjoaa niistä tehtyä ihan omanlaistaan smoothieta. Raajoja revitään, verta roiskitaan ja hurtti huumori lentää - vaikka toki kyseessä on "koko perheen elokuva".

Ohjaus: Steven Kostanski / Rooleissa: Matthew Ninaber, Nita-Josee Hanna, Owen Myre, Kristen MacCulloch, Rick Amsbury, Reece Presley

Kanada 2020

Kieli: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Ei näytöksiä tänään.
Seuraavat näytökset valitulla paikkakunnalla 19.05.2021.

Esitystapa tai premium-sali

Ajankohta

Event Cinema ja muut näytöstyypit

Tekstitys

Kieli

Ikäraja

Voit valita useamman hakuvaihtoehdon

Kinopalatsi, Helsinki

21:30

Kinopalatsi, Helsinki, sali 7

Kieli: englanti | Tekstitys: Ei tekstitystä

2D