NV20: Demolition Man

1 t 55 min  |  Toiminta, Sci-fi, Night Visions  |  Ensi-ilta: 3.3.2021

Ikäraja: K16

Toimintaelokuvien menestys yhdistetään voimakkaasti 1980-lukuun, mutta action-buumin jatkoja vietettiin pitkälle 90-luvulle asti. Trendin jatkuessa mättämiselle haettiin uusia puitteita, ja niitä löytyi myös tieteiselokuvasta.

Voimiensa tunnossa olleen Sylvester Stallonen ympärille rakennettu Demolition Man on 1990-luvun toimintascifin valioita. Miehekkäiden asioiden erikoismiehen Joel Silverin (Tappava ase, Die Hard) tuotanto on vanhan liiton spektaakkeli, jolla ei yritetä miellyttää koko perhettä.

Lähitulevaisuuden kovanaamakyttä John Spartan (Stallone) rökittää sekopääkonna Simon Phoenixin (Wesley Snipes), mutta joutuu itsekin ongelmiin vangitsemisoperaatiossa tehtyjen virhearvioiden seurauksena. Molemmat herrat pakastetaan jäävankilaan odottamaan parempia aikoja.

Sulatuksen hetki koittaa vuonna 2032. Los Angelesista on tullut steriili utopia, jossa ei ole sijaa väkivallalle, kirosanoille - tai vapaalle tahdolle. Pikavauhdilla Spartan ja Phoenix repivät pasifistisen päiväunen paskaksi.

Katkeriin sankarirooleihin erikoistuneelle Stallonelle kasari-actionin ytimessä olleet koomiset kevennykset tuottivat vaikeuksia. Demolition Manissa toimintaikoni löytää sisäisen schwarzeneggerinsa. Brutaalia 1900-lukua fanittava naispoliisi (Sandra Bullock) parinaan Stallone pieksee tulevaisuutta ojennukseen. Futuristisille hippifantasioille irvailu tarjoaa näyttävälle toimintaelokuvalle hilpeän lisämausteen.

Ohjaus: Marco Brambilla / Rooleissa: Sylvester Stallone, Wesley Snipes, Sandra Bullock, Nigel Hawthorne, Benjamin Bratt

USA 1993

Kieli: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.