NV20: Abyssal Spider

1 t 47 min  |  Jännitys, Kauhu, Night Visions  |  Ensi-ilta: 3.3.2021

Ikäraja: K16

Kauhuelokuvan kiehtovimpiin kuuluvan alalajin ydinajatus on ytimekäs: kun luontoäidillä keittää yli, kukaan ei ole turvassa. Koston motiivi kumpuaa poikkeuksetta ihmisten häikäilemättömyydestä, ja sen instrumenteiksi ovat kelvanneet vuoroin (jättiläismäisiin mittoihin paisutetut) alligaattorit, villisiat, käärmeet ja sammakot - sekä tietenkin hämähäkit.

Abyssal Spider ammentaa toimivaksi todistetusta kaavasta, mutta aasialaisin ja siksi tuoreelta tuntuvin askelmerkein. Länsimaisissa käsissä konsepti olisi hyvinkin voinut taipua väsähtäneeksi huumoriuunoiluksi. Nyt ollaan sen sijaan liikkeellä täysin vakavalla vaihteella.

Kaikki käynnistyy avomerellä tapahtuvasta tragediasta, jossa radioaktiiviset myrkkytynnyrit vajoavat tyrskyihin ja sankari A-jie (Sunny Wang) traumatisoituu vuosikausiksi. Nuoltuaan haavansa mies värväytyy puolipakolla kalastusaluksen miehistöön ja suuntaa kohti maininkeja. Kun laiva saavuttaa vuosien takaisen onnettomuuspaikan, helvetin esikartanon ovet alkavat raottua.

Abyssal Spider kiskaisee juonenkuljetuksen mutkia paikoin suoriksi ihailtavan surutta. Melodraamaa annostellaan sillä tavoin pidäkkeettömästi kuin ainoastaan aasialaiset sen taitavat. Hämmentävät leikkausratkaisut ja eriskummalliset musiikkivalinnat alleviivaavat epätodellista tunnelmaa.

Kirsikoina kakussa tarjoillaan paitsi jättiläishämähäkkitehosteita, myös painava ekologinen sanoma. Mitään tällaista ei tapahtuisi, jos ympäristöä kohdeltaisiin sen arvoisella tavalla.

Ohjaus: Joe Chien / Rooleissa: Sunny Wang, Lee Lee Ren, Andrew Lin, Cheng Jen Shuo, Alice Ko, Lu Kong Wei, Aggie Hsieh, Su ChenYu, Lee Kang Sheng

Taiwan 2020

Kieli: mandariinikiina, englanninkielinen tekstitys

    

Näytösajat ja liput

Ei näytöksiä tänään.
Seuraavat näytökset valitulla paikkakunnalla 19.05.2021.

Esitystapa tai premium-sali

Ajankohta

Event Cinema ja muut näytöstyypit

Tekstitys

Kieli

Ikäraja

Voit valita useamman hakuvaihtoehdon

Kinopalatsi, Helsinki

16:30

Kinopalatsi, Helsinki, sali 9

Kieli: mandariini | Tekstitys: englanti

2D