Jonas Kaufmann: My Vienna

1 t 30 min  |  Konsertti, Event cinema  |  Ensi-ilta: 1.9.2020

Suuren suosion vuoksi lisänäytökset Huippusuosittu maanantaina 14.9. Helsingin Kinopalatsissa ja Itiksessä sekä Espoon Omenassa ja Turun Kinopalatsissa!

Jonas Kaufmannin My Vienna on tähtitenorin syvästi henkilökohtainen ylistyslaulu valssin ja operetin syntymäpaikan maailmankuuluille sävelille. Konsertti on kuvattu Wienin Konzerthausin taianomaisessa ympäristössä. Kaufmann esittää konsertissa suosittuja aarioita Johann Straussin opereteista Lepakko ja Wieniläisverta ja Franz Lehárin operetista Iloinen leski sekä muita Wienin kaupungin inspiroimia klassisia sävelmiä. Häntä säestää Prahan Philharmonia-orkesteri kapellimestarinaan maestro Jochen Rieder. Sopraanosolistina laulaa Rachel Willis-Sørensen.

Jonas Kaufmannilla on aina ollut erityinen suhde Itävaltaan ja Wieniin. Hänen isoäitinsä piti kovasti kevyistä klassikoista ja lauloi mielellään Johann Straussin, Franz Lehárin ja Robert Stolzin ikivihreitä. Se oli hienoisessa kontrastissa isoisän Wagner-harrastukseen. Jonas vietti lapsena runsaasti aikaa isovanhempiensa maatilalla Tirolissa. Itävallan televisio tuli melkein tutummaksi kuin Saksan. Siitä lähtien tähtitenori on tuntenut syvää rakkautta wieniläislauluja ja operettia kohtaan. ”Se musiikki saa minut aina hyvälle tuulelle”, Kaufmann muistelee ja jatkaa: ”Kun minun piti opiskelijana tehdä ikäviä hommia, kuten siivota tai imuroida, piti vain panna soimaan Carlos Kleiberin johtama Lepakon levytys, eikä aikaakaan kun kasvoilla oli jo iloinen virne.”

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.