NV19: Synchronic

1 t 40 min  |  Jännitys, Sci-fi, Night Visions  |  Ensi-ilta: 20.11.2019

Ikäraja: 16

Night Visions on seurannut nykyelokuvan kiinnostavimpiin tekijäkaksikoihin lukeutuvan Justin Bensonin ja Aaron Moorheadin uraa esikoispitkästä Resolution (2012) saakka. Festivaali on isännöinyt kaksikon kaikkien pitkien elokuvien ensi-iltanäytöksiä Suomessa. On siis vain loogista, että Toronton kovamaineisella festivaalilla syyskuussa ensiesityksensä saanut Synchronic nähdään nyt ensi kertaa Pohjoismaissa juuri NV-kankailla.

Uutuus versoaa samasta maaperästä kuin Bensonin ja Moorheadin kolme aiempaa ohjausta. Lajityyppi on yhtäältä scifi, jota on sävytetty miedoilla kauhuelementeillä. Uutta on rikostrillerin aihio, jonka ympärille juoni rakentuu. Aiemmasta poikkeaa myös budjetti, jonka turvin pääosiin on kiinnitetty kaksi Hollywood-kaliiberin näyttelijänimeä.

Steve (Marvel-universumin ja The Hurt Lockerin tähti Anthony Mackie) ja Dennis (50 Shades -pääosakasvo Jamie Dornan) ovat työpari, joka kärvistelee ensihoitajan töissä New Orleansissa. Ambulanssielämän puuduttavaa arkea ilmaantuu horjuttamaan mystisten huumekuolemien ja -tapaturmien sarja. Mysteeri alkaa keriytyä auki, kun Dennisin tytär katoaa ja Steve ryhtyy omin päin selvittämään tapausta.

Täysin riippumattomilla tee-se-itse-tuotannoilla uransa luoneille tekijöille Synchronic on aimo loikka studioelokuvan suuntaan. Se on silti leimallisesti Bensonin ja Moorheadin elokuva. Lisärahaa on satsattu surutta näyttelijäpalkkioiden lisäksi efekteihin, mikä toki näkyy ja kuuluu. Tulenlieskat ja savuverhot eivät ole hämärtäneet fokusta. Sychronicin scifi-teemoja taitavasti kieputtava ydin on lopulta intiimi ja ihmisyyteen uskova.

Ohjaus: Justin Benson, Aaron Moorhead

Rooleissa: Anthony Mackie, Jamie Dornan, Katie Aselton, Ally Ioannides, Matthew Underwood, Carl Palmer

USA 2019

Kieli: englanti, ei tekstitystä

---

La 23.11.2019 klo 20.45 näytöksessä alkukuvana: "Please Speak Continously and Describe Your Experiences as They Come to You"

Cannesin festivaalin Critics' Week -sarjassa ensiesityksensä saanut Brandon Cronenbergin scifi-tunnelmapala sukeltaa psykiatrin vastaantotlla istuvan naisen (Deragh Cambell) unimaailmaan. Karim Hussainin rajoja koetteleva kuvaus tukee kompaktia tarinaa, jonka elementit tuovat väkisinkin mieleen ohjaajan David-isän tuotannon tavaramerkit.

Kanada 2019 Ohjaus Brandon Cronenberg Tuotanto Andrew Cividino, Karen Harnisch, Yona Strauss Kesto 10 min

    

Näytösajat ja liput

Katso myös » Omat näytökset!

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.