André Aciman & Call Me by Your Name

3 t 0 min  |  Draama, Event cinema  |  Ensi-ilta: 16.5.2019

Call Me by Your Name oli yksi vuoden 2018 rakastetuimmista elokuvista. Finnkino ja Tammi järjestävät torstaina 16.5. elokuvasta upean erikoisnäytöksen, jossa paikalla on kirjailija Andre Aciman, jonka romaaniin elokuva perustuu. Kirja on juuri ilmestynyt suomeksi nimellä Kutsu minua nimelläsi. Tilaisuudessa kirjailija kertoo tarinan taustoista ja yleisöllä on mahdollisuus esittää hänelle kysymyksiä. André Acimania haastattelee toimittaja Laura Friman. Haastattelun ja keskustelun kieli on englanti. Tilaisuudessa on kirjamyynti. Keskustelutilaisuuden päätteeksi katsotaan Call Me by Your Name -elokuva (kesto 2h 12 min).

Luca Guadagninon ohjaama draama Call Me by Your Name on sensuelli ja ajaton ensirakkauden kuvaus.

On kesä 1983 Pohjois-Italiassa ja 17-vuotias amerikkalais-italialainen Elio (Timothée Chalamet) viettää päivänsä perheensä 1600-luvulla rakennetussa villassa klassista musiikkia soittaen ja sovittaen, lukien ja flirttaillen ystävänsä Marzian (Esther Garrel) kanssa.

Eliolla on läheinen suhde isäänsä (Michael Stuhlberg), joka on kreikkalais-roomalaiseen kulttuuriin erikoistunut professori, ja äitiinsä (Amira Casar), joka on kääntäjä. Elio on saanut varttua korkeakulttuurin upeimpien saavutusten keskellä aurinkoisen Italian kuvankauniissa ympäristössä. Vaikka Elion sivistys ja älykkyys antavat hänestä kuvan ikäänsä vanhempana, on hän kuitenkin vielä melko viaton ja kokematon – erityisesti sydämen asioissa.

Eräänä päivänä komea amerikkalainen Oliver (Armie Hammer) saapuu Elion isän tutkimusassistentiksi. Italian auringon polttavassa paahteessa Elion ja Oliverin välillä heräävä intohimo leimahtaa liekkeihin ja kuumat kesäpäivät muuttavat heidän elämiensä kulun lopullisesti.

Kieli: englanti, italia, ranska, saksa / Tekstitys: suomi & ruotsi

    

Näytösajat ja liput

Katso myös » Omat näytökset!

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat